A Milan kedd este Krzysztof Piatek góljaival győzött a Napoli ellen és továbbjutott az Olasz kupa elődöntőjébe. A találkozót követően Gennaro Gattuso és Diego Laxalt is elégedetten nyilatkozott az újságíróknak.

Mint arról beszámoltunk, Piatek először volt kezdő a Milanban és nem kellett sok idő ahhoz, hogy eredményes legyen. A lengyel csatár a 11. és a 27. percben talált be, így Gattuso együttese kevesebb mint fél óra alatt kétgólos előnyre tett szert.

“Gratulálok a srácoknak, mert nagyszerű teljesítményt nyújtottak egy kiváló Napoli ellen. Piatek szó szerint a semmiből szerezte a második gólt. Ő egy gyilkos mesterlövész a támadó-szekcióban. Boldogok vagyunk, hogy itt van, de az egész csapatnak jár a gratuláció. Képesek voltunk küzdeni és egységesen védekezni, majd Piatek jelentette a különbséget. A játékosoknak jár a dicséret, nem nekem. Mindannyian jól teljesítettek, beleértve azokat is, akik az utóbbi időben csak keveset játszottak. Mindenkiből a legjobbat kell kihoznunk. Kifizetődött az a döntés, hogy kicseréltük a két hátvédet és a két szélső támadót. Szükség volt arra, hogy frissességet hozzunk.” – nyilatkozta Gattuso.

“Minden nap dolgoztunk a védekezésen, de Paquetá és Kessié kemény munkája, valamint ilyen nagyszerű teljesítmények nélkül nem lenne lehetséges. Mindenki jól végzi a dolgát és az egyetlen megoldás az, ha egységesek vagyunk a sorok között. Amikor olyan játékosok vannak a pályán, mint Piatek és Paquetá, akkor az megváltoztatja a pályán mutatott teljesítményt. Ha a játékosok jól érzik magukat a pályán és gondot okoznak az ellenfélnek, az tovább növeli az elszántságot a munka iránt még akkor is, ha ilyen magas a tempó.”

“Piatek? A duplája ellenére egy olyan játékos láttam, aki szembe nézett a párharcokkal és keményen harcolt. Hihetetlen, amit Koulibaly ellen csinált. Nem volt könnyű dolga és szeretnék gratulálni neki. Most nyugodtnak kell maradnia és keményen dolgozni. Nem szabad megfeledkezni Cutronéról sem, aki nagyon sokat adott nekünk. Laxalt? Korábban nem játszott azon a szinten, amin képes. Diegónak voltak nehézségei ebben a szezonban. Többet várunk tőle és ezzel ő is tisztában van. Gyakran előfordul, hogy egy ilyen nagyszerű teljesítmény megváltoztatja egy játékos hozzáállását. Bakayoko? Profizmust és folytonosságot várok el Bakayokótól.”

“A szezon kezdetekor jó futballt játszottunk, de a védelmünk nagyon hiányos volt. Most sokkal szilárdabbak vagyunk. Az egész csapat fejlődött. Paquetá minőséget, míg Castillejo gyorsaságot ad a csapatnak. Korábban meccslabdánk volt ahhoz, hogy a negyedik helyen állva menjünk téli szünetre, de hibáztunk. Sok sérülésünk volt és a döntő pillanatokban nem megfelelő hozzáállást mutattunk. Ezen kell dolgoznunk és alázattal játszani.”

Diego LAXALT: “Remek mérkőzést játszottunk a Napoli ellen. Jók voltunk, különösen a védekezésben. Amikor ilyen jól védekezünk, akkor sokkal nagyobb az esély arra, hogy fájdalmat okozzunk támadásban. Jól passzoltunk és úgy játszottunk, ahogyan szerettünk volna. A szezon eleje óta dolgozunk azon, hogy ne kapjunk olyan sok gólt. Minden a koncentráción múlik. Erősnek érezzük magunkat és továbbra is így kell folytatnunk. Elégedett vagyok a teljesítményemmel. Amikor lehetőséget kapok megpróbálok segíteni a csapatnak és megmutatni, hogy készen állok. Piatek pontos mozgása miatt könnyen megérthető, hogy mikor és hova várja a labdát. A meccs előtt azt mondta, hogy szeret hosszú labdákat kapni.”

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet