Szombaton gól nélküli döntetlennel ért véget a Napoli elleni rangadó. Az összecsapáson bemutatkozott a Milan színeiben az újonnan igazolt Krzysztof Piatek, aki a második félidőben csereként állt be.

Gennaro Gattuso, a csapat edzője összességében elégedett volt a teljesítménnyel, azonban kiemelte, hogy az utolsó passzokban fejlődni kell.

“Valami hiányzott és többet tehettünk volna. Igaz, hogy követtünk el hibákat és az utolsó passzok nem voltak mindig pontosak. Összességében elégedett vagyok a teljesítményünkkel. San Siro? A szurkolók nagyon sok bajnokot láttak itt játszani. Nem volt kétségem afelől, hogy ilyen pozitívan fognak minket támogatni. Olaszország nem rasszista ország, egyszerűen csak van néhány idióta, aki elveszíti a fejét.” – nyilatkozta Gattuso.

“Minden játékos elkötelezettségének eredménye az, hogy a védelem jól teljesít. Keményen dolgozunk és mindig lezárjuk a potenciális passzsávokat. Jó csapat vagyunk, még akkor is, ha fejlődnünk kell, hogy a lehető legkevesebb hibát kövessük el. Ez különösen igaz az ilyen nyílt meccsekre.”

“Bakayoko egy másfajta védekező-középpályás. Képes arra, hogy nagyszerűen elvégezze a feladatát a védekezésben, de ugyanakkor megvan az ereje és a gyorsasága ahhoz, hogy felérjen a támadásokhoz. Valami extrát ad a csapatnak. Paquetá? Rendkívüli játékos. A támadásokból és a védekezésből is kiveszi a részét, bár nem szabad figyelmetlennek lennie. Calhanoglu? Csalódott voltam, amikor hallottam, hogy egy olyan játékost fütyülnek ki, aki a Milan mezt viseli. Calabria? Davide jól teljesített és nem akartam kockáztatni Conti pályára küldésével. Mindig azt mondja, hogy jól van, de nem kockáztathatjuk meg azt, hogy még több játékost veszítsünk el.”

“Tetszett, amit Piatektől és Cutronétól láttam. Patrick nagyon keveset hibázik.”

Gattuso mellett Calabria is nyilatkozott, aki a csapat egyik legjobbja volt a meccsen.

“Tisztában vagyunk azzal, hogy nagyszerű csapat vagyunk és ez extra energiát adott. Vannak dolgok, amikben fejlődnünk kell, mert időnként leeresztünk és ez nagyon sokba kerülhet. Jól teljesítettünk, bár hiányzott egy kis plusz a három pont megszerzéséhez. Sokat dolgozunk a védekezésen és ez kezd az eredményekben is megmutatkozni. Fiatal csapat vagyunk és a klub egy olyan projektet képzel el, ami hosszú évekig folytatódhat. Úgy gondolom, hogy ez jó nekünk és az olasz labdarúgásnak is. Paquetá? Lucas mindenkit lenyűgöz. Egy teljesen más bajnokságból jött, de bizonyítja, hogy technikailag és taktikailag is készen áll. Piatek? Remélem, hogy hamarosan sok gólt fog szerezni.”

5 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Én rendesen szoktam ekézni Gattát és még mindig tartom,hogy nem ő a Milan jövőjének a letéteményese,de a hétvégi produkció teljesen képviselhető volt a Napoli ellen;nulla gólon tartottuk a Mertens-Insigne-Callejon-Zielenski támadó sort,elég jól megfojtottuk Ancelotti taktikáját,sőt a helyzeteink is megvoltak a 3 ponthoz.
    Úgyhogy én most nem bántanám Gattát….