Szerdán rendezik az Olasz szuperkupa mérkőzést Dzsiddában. A találkozó előtt Gennaro Gattuso megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, amelyen a Milan csapatkapitánya, Alessio Romagnoli is jelen volt.

A meccset ma este 18:30-kor rendezik a King Abdullah Sport City stadionban.

“Nyugodt vagyok. Egy olyan csapattal nézünk szembe, amely évek óta sikeres. Az ilyen mérkőzések jót tesznek a csapatnak. Zavartalan hozzáállást akarok látni a csapattól nem gondolva arra, hogy kivel játszunk. A futballban nem mindig az erősebb csapat nyer. Nagyszerű teljesítményt kell nyújtanunk. Egy lenyűgöző stadionban fogunk játszani, amely nagyon rövid idő alatt épült. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani a rendkívüli fogadtatásért, amiben részesültünk.” – mondta Gattuso a sajtótájékoztatóján.

“Ugyanazt a hozzáállást akarom látni a csapattól, mint tavaly a torinói meccsen a Juve ellen. Nem akarok semmiféle félelmet látni. Elszántságra és szilárdságra lesz szükségünk, hogy nyílt mérkőzést játszunk. A csapatnak nem szabad feladnia, mint ahogyan tettük az Olympiacos ellen is. Sokat fejlődtünk és nem szabad elveszítenünk a magabiztosságunkat illetve a bátorságunkat.”

“Higuaín? Látom, hogyan edzenek a játékosok, mivel töltik a napjaikat, hogyan viszonyulnak a csapattársakhoz és a szakmai stábhoz. A döntéseimet az alapján hozom meg, hogy a játékosok hogyan edzenek a héten. Sok hír jelenik meg vele kapcsolatban, de elérhető és a rendelkezésemre áll. Meglátjuk, hogy mit akar, de jelenleg nyugodt. Nem mondta nekem, hogy távozni akar. Paquetá? Jó fizikai állapotban van és elérhető, mint mindenki más. Voltak nagyon érdekes megmozdulásai a Sampdoria ellen. Még rengeteget fejlődhet. Meglátjuk, hogy kezdeni fog-e a Juve ellen. Cutrone? Nagyon örülök a duplázásának az Olasz kupában. Fontos játékos számunkra és ő jelenti a különbséget, ha csereként beszáll a mérkőzésbe. Arra kell törekednünk, hogy segítsük a fejlődését.”

Az olasz edző nehezményezte, hogy az újságírók folyamatosan Higuaínról kérdezték.

“Őszinte leszek. Nem akartam Higuaínról beszélni, mert a Szuperkupa miatt vagyunk itt. Szeretném megismételni, hogy Higuaín soha nem mondta, hogy el akar menni. Nem fogok több kérdésre válaszolni vele kapcsolatban. Kilencven százalékban biztos, hogy Gonzalo kezdeni fog a meccsen.”

Gattuso mellett Romagnoli is nyilatkozott a Juve elleni Szuperkupa előtt.

“Jó érzéseim vannak. Nagyszerű itt lenni és egy ilyen fontos mérkőzésen játszani. Jól felkészültünk a meccsre és mindent bele fogunk adni a győzelemért. Ez egy fordulópont lehet a szezonunkat tekintve. Tudjuk, hogy Európa egyik legerősebb csapatával nézünk szembe. Egyetlen meccs dönt a trófeáról és bármi megtörténhet. A 2016-os dohai Szuperkupa? Erősebbek vagyunk, viszont ugyanaz az elszántság és sikerre való éhség kell. Mindent meg kell tennünk, hogy megnyerjük ezt a trófeát és nem szabad semmit sem a véletlenre bíznunk. Higuaín? Csak arra összpontosítunk, hogy mi zajlik a pályán. Gonzalo bizonyította profizmusát, nyugodt és jól edz.”