Jó eséllyel Cristian Zapata a következő szezont is a Milannál fogja tölteni.

Zapata a szezon elején kiegészítő játékos volt, azonban Mattia Caldara és Mateo Musacchio sérülése miatt állandó kezdő lett és jó teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat. A 32 éves kolumbiai válogatott védő szerződése a szezon végén lejár, de várhatóan maradni fog.

A Tuttosport információja szerint a Milan vezetősége meg fogja hosszabbítani Zapata szerződését, köszönhetően a szezonbeli meggyőző teljesítményének. Gattuso maximálisan elégedett a kolumbiai védővel és szemmel láthatóan bízik benne, ugyanis Musacchio visszatérése ellenére is a kezdőcsapatban számol vele. Zapata a legutóbbi 9 bajnoki meccsből 8 alkalommal kezdő volt és végigjátszotta azokat a mérkőzéseket.

Arról nincs szó, hogy Zapata meddig írhat alá, de valószínűleg 1 éves szerződést kaphat.

Zapata 2012 nyarán csatlakozott a Milanhoz és a klub összesen 6,4 millió eurót fizetett a játékjogáért a Villarrealnak. A rutinos hátvéd azóta 143 tétmérkőzésen lépett pályára a csapatban és nála régebb óta csak Ignazio Abate tagja a Milannak.

8 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Az ég világon semmi probléma nem lenne ha hosszabbítana. 1 éves szerződés reális lehet és lehet a fizetéscsökkentésbe is benne lenne. Nyilván nem fiatal és nem is klasszis, de cserének tökéletes ráadásul ahogy a többség is említette idén nagyon megbízhatóan játszik. Kell a megbízható csere. Amint Caldara felépül biztosan ő fog játszani Romagnoli mellett.

    Amúgy Zapata semmivel nem rosszabb mint Bonucci az előző idényben, csak nagy divat lett szidni.