Gennaro Gattuso a Sampdoria elleni meccset megelőzően elmondta, hogy a lehető legerősebb kezdőcsapatot fogja pályára küldeni az Olasz kupában.

“Kemény meccs lesz a Sampdoria ellen, de a legjobbunkat fogjuk nyújtani. Tisztában vagyunk azzal, hogy olyan csapat ellen lépünk pályára, amely az utóbbi időben jól teljesít. Biztos vagyok abban, hogy készen fogunk állni. Nem nyaralni jöttünk Genovába, egy fontos sorozatban játszunk és komolyan vesszük. A lehető legerősebb csapattal fogunk pályára lépni. Az előző szezonban bejutottunk a döntőbe az Olasz kupában és a vereség hatalmas csalódás volt.” – mondta Gattuso a MilanTV mikrofonjainak.

“Suso egy hónapja ugyanazzal a problémával küzd: gyulladással bajlódik az ágyékában. Nem edzett velünk és fel kell épülnie. A Spal elleni meccsen vállalni tudta a játékot, viszont jelenleg nincs játékra alkalmas állapotban. Ami a többi sérült játékost illeti: Caldara és Biglia is MRI-vizsgálatokon vett részt. Jól halad a felépülésük és 25-30 napon belül a rendelkezésemre fognak állni.”

Mint arról nemrég beszámoltunk, jó esély van arra, hogy Lucas Paquetá ma kezdő lesz.

“Paquetá élesnek tűnik és különleges jellemvonásai vannak. Olyan, mintha európai játékos lenne, pedig brazil. Nagyszerűen ötvözi a kvalitásait a fizikai erejével és mindig kéri a labdát. Nagyon gyorsan elsajátítja az elképzeléseket és a taktikai utasításokat. Ez nagyon fontos szempont. Meglepődtem, mert ritkán látni, hogy egy játékos 21 évesen ilyen profizmussal és karizmával rendelkezik. Úgy gondolom, hogy nagyon jó igazolás volt.”

“Azt várom el a csapattól, hogy ott folytassák, ahol abbahagyták, azaz a Spal elleni győzelemtől. Felszabadultan kell játszanunk és ugyanazt a mentalitást várom el, mint a legutóbbi meccsen. Higuaín? Ha nem úgy edzett volna, ahogyan elvárom, akkor nem neveztem volna a Sampdoria elleni keretbe. Sok pletyka jelenik meg róla, de az edzéseken nagy erőfeszítésekkel és profizmussal dolgozik. A többi az ügynöke és Leonardo dolga. Remélem, hogy a lehető legtöbb ideig fog maradni.” – tette hozzá.

2 hozzászólás a bejegyzéshez