Davide Calabria, a csapat jobbhátvédje úgy érzi, hogy 2018 volt az eddigi pályafutása legjobb éve és nagyon hálás Gennaro Gattusónak a bizalomért.

Szombaton a Sampdoria ellen lép pályára a Milan az év első meccsén, majd a jövő héten Dzsiddában, Szaúd-Arábiában a Juventus lesz az ellenfél az Olasz szuperkupában.

“Nagyon fontos volt, hogy győzelemmel zártuk az évet, mivel ezáltal nyugodtabban dolgozhattunk. Remekül érezzük magunkat. Szükségünk volt a téli szünetre, hogy feltöltsük az energiáinkat, különösen mentálisan, mivel ez nagyon fontos a szezon felénél. Már csak néhány sérültünk van. Ez a szünet jól jött azoknak, akik az utóbbi időben többet játszottak. Az edző által előírt edzésprogramot kellett követnünk az ünnepek alatt, tehát fittek vagyunk. Gattuso azt kérte tőlünk, hogy 100 százalékot adjunk bele és a lehető legjobban készüljünk fel a következő mérkőzésekre. Sampdoria? Nagyon jó csapat, szervezettek és tudják, hogy mit kell tenniük. Olyan játékosuk van, mint Quagliarella, aki mindig gólt szerez és óvatosnak kell lennünk, különösen vele.” – mondta Calabria.

“A Juventus az esélyesebb a Szuperkupa megnyerésére és ezzel tisztában vagyunk, de minden mérkőzés 0-0-ról indul és mindent bele fogunk adni. Hosszú győzelmi sorozatban vannak és rutinosabb játékosaik vannak. Újjáépülőben lévő csapatként mi vagyunk az esélytelenebbek. Nagyon nehéz lesz legyőzni őket, de nem lehetetlen. Dohában már megmutattuk, ahol szintén esélytelenebbek voltunk. Cristiano Ronaldo? Nagyszerű kihívás lesz, nagyon izgatott vagyok és örülök, hogy szembenézhetek vele. Koncentráltnak kell maradni egy ilyen bajnokkal szemben, de már alig várom.”

“Úgy vélem, hogy 2018 volt karrierem eddigi legjobb éve. Sok mérkőzésen játszottam és megtaláltam a folytonosságot. Köszönettel tartozom Gattusónak a bizalomért. Conti? Barátok vagyunk és úgy gondolom, hogy készen áll. Paquetá? Láthatjuk, hogy nagyon tehetséges. Remélem, hogy nagy segítségünkre lesz. Cutrone? Hosszú ideje ismerem őt és nagyon közvetlen a kapcsolatunk.”

“Az elmúlt három évben két döntőt játszottunk. Célunk, hogy nyerjünk, ez a fontos számunkra. Két alkalommal is bejutottunk a döntőbe az Olasz kupában, de sajnos mindkét finálét elveszítettük a Juventus ellen. Ezúttal is ott akarunk lenni a döntőben és egy győzelem a Sampdoria ellen nagy morális löketet adna a csapatnak, különösen a Szuperkupa előtt.”

“Másabb 22-23 évesen döntőt játszani, mint 18-19 évesen, mivel 50 vagy 60 meccsel több van a lábadban és ezáltal fejlődhetsz. Még sok lehetőségem van a fejlődésre, de elégedett vagyok.”

Calabria a 2018-as esztendőben játszott jobbhátvédként, balhátvédként, belső középpályásként és jobb szélső középpályásként egyaránt.

“Gyerekkoromban is játszottam ezeken a posztokon és megvoltak az alapok. Bármelyik pozícióban tudok játszani, könnyen alkalmazkodom. Álmom erre az évre? Egy jó évkezdet a Szuperkupa megnyerésével és továbbjutás az Olasz kupa következő körébe.”