Olasz lapértesülés szerint a Milan vezetősége Yannick Ferreira Carrascót nézte ki.

A Corriere della Sera szerint a piros-feketék a Kínában légióskodó Carrascóval erősítenének a télen, miután Zlatan Ibrahimovicot és Luis Murielt sem sikerült megszerezni. Előbbi maradt a Los Angeles Galaxyban, míg utóbbi ígéretét betartva a Fiorentinához szerződött.

Az olasz lap állítása szerint a 25 éves belga támadónak nem jött be annyira a kínai kaland, így szeretne visszatérni Európába. Carrasco 2018 elején szerződött a kínai bajnokságban szereplő Dalian Yifang együtteséhez az Atletico Madridtól.

A TMW értesülése szerint Carrasco benyújtotta átigazolási kérelmét a Dalian Yifang vezetőségének. A Milan megtette ajánlatát a kínai klubnak, amely 6 hónapos kölcsön plusz vásárlási opció.

Carrasco ott volt a 2018-as világbajnokságon és bronzérmet nyert a belga válogatottal.

10 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Azokról a játékosokról, akik erejük teljében elmennek pénzt keresni egy nulla bajnokságba, miközben lenne helyük egy jegyzett európai klubban is, nekem is megvan a véleményem. Ilyen volt Witsel, de mondhatnám Hulkot is. Aki elmegy Kínába focizni, azt valószínűleg az sem érdekli, hogy mennyit játszik, csak jó legyen a fizetése.

  Carrasco esete (visszatérési szándéka) viszont nehezen értelmezhető. Azt mindenki tudta – a belga is -, hogy a kínai bajnokság messze van a Premier League szintjétől, a Dalian Yifang meg nem egy Liverpool. Nyilván a pénz miatt ment ki (esetleg segíteni akart az Atléticónak azzal a 30 millióval, amit a kínaiak utaltak a madridiaknak…), tiszta sor. De valami akkor sem stimmel. Nem rosszak a számai (26 meccsen 16 pont), tehát nem valószínű, hogy “szakmailag” volt elégedetlen. Inkább az életstílus nem jött be neki, esetleg a felesége/barátnője nem érzi jól magát Kínában, nagyok a távolságok stb.

  Az, hogy 24 évesen elment Kínába, elgondolkodtató. De az, hogy visszajönne Európába, jelentheti azt is, hogy megjött az esze. Ugyanis ezzel vállalja azt, hogy nehezebb bajnokságban fog szerepelni, keményebb vetélytársakkal kell megküzdenie, és vélhetően kevesebb pénzt is fog keresni. Én innen közelíteném meg a dolgot.

  Szerintem egy jó játékos Carrasco – Castillejónál biztosan jobb -, de kérdés, mit akarnánk vele kezdeni. Gattuso agyalása a 4-3-3 és a 4-4-2 között – továbbá Paqueta érkezése, a pletykák, hogy középpályást és szélsőként is használható támadót keres a Milan, Castillejo csalódást keltő játéka, valamint hogy hajlik a tkp. felesleges Laxalt elengedésére – azt sejteti, hogy Gattuso esetleg megpróbálkozik a széljátékot is felkínáló és a középpálya középső részét is viszonylag stabilan tartó 4-2-3-1-gyel (is) – látva Bakayoko egész jó formáját.
  Egy Bakayoko-Kessie (Biglia) – Carrasco, Paqueta, Suso – Higuain összetételű középpálya+támadósor viszonylag versenyképes lehetne.

 2. Borini vs Carrasco, nem kérdés ki a jobb..Borini 🙂 Csak vicc. Erősítés.
  Az ő posztján ott van Suso, Calha, Castillejo..hát nem tudom. Elől Cutrone, Higany..Ha 4-4-2-ben játszik a csapat akkor az említett 3 játékosból 1-2 is elég, egy kicsit felesleges. És nem egy tipikus gólszerző ember…
  Sztem inkább gólszerzőket kellene igazolni már, akár nyáron is, hasonlóan ahogy a Poolnál ott van Mané, Firmino, Salah ( 4-3-3 ) én ezt erőltetném. Akár Depay vagy hasonló. Aki tud 10-es poszton is játszani, de azért gólt is szerez. Vagy hamis “9”-es.