Januárban a Sampdoria, a Juve, a Genoa és a Napoli ellen lép pályára a Milan.

A piros-feketék a Spal elleni 2-1-es győzelmükkel zárták a 2018-as évet. A bajnokság feléhez érkezve most közel három hét szünet következik az olasz bajnokságban, de nem maradunk sokáig mérkőzés nélkül, hiszen a Milan január 12-én a Sampdoria otthonában kezdi az évet. A meccset az Olasz kupa nyolcaddöntőjének keretein belül rendezik és a párharc továbbjutója a Napoli-Sassuolo meccs győztesével játszik a negyeddöntőben.

A genovai kupameccs után pár nappal Szaúd-Arábiába utazik a csapat, ahol a Juventus lesz az ellenfél az Olasz szuperkupában. A mérkőzésnek a több mint 62 ezer férőhelyes King Abdullah Sports City aréna ad otthont Dzsidda városában. A két együttes legutóbb 2016 decemberében találkozott egymással a szuperkupa fináléjában, akkor 1-1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel a Rossoneri győzött.

Olaszországban a téli szünetet követően január 19-én folytatódnak a küzdelmek a 20. fordulóval. A Milan január 21-én, hétfőn ismét Genovában lép pályára, de ezúttal a Genoa lesz az ellenfél. A hónap utolsó mérkőzése 26-án lesz a Napoli ellen a San Siróban.

SAMPDORIA – MILAN (Olasz kupa)
Időpont: 2019.01.12. 18:00
Helyszín: Stadio Luigi Ferraris, Genova
JUVENTUS – MILAN (Olasz szuperkupa)
Időpont: 2019.01.16. 18:30
Helyszín: King Abdullah Sports City, Dzsidda
GENOA – MILAN (Serie A)
Időpont: 2019.01.21. 21:00
Helyszín: Stadio Luigi Ferraris, Genova
MILAN – NAPOLI (Serie A)
Időpont: 2019.01.26. 20:30
Helyszín: Stadio San Siro, Milánó

 

2 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Sampdoria – mivel a Szuperkupa-döntő miatt szerintem nem a legerősebb csapattal fogunk pályára lépni, és a Samp otthonában egyébként sem egyszerű, így sima vereséget várok, és kiesés a kupából..

    Juventus – ez gondolom mindenkinek egyértelmű, nincs miről beszélni..

    Genoa – első bajnoki meccsünk, nem kérdés hogy fontosabb, mint az előző kettő.. A Januári négy meccsből itt van a legnagyobb esélyünk a győzelemre, de a Genoa hazai pályán teljesen kiszámíthatatlan.. Nem lepődnék meg ha kikapnánk, de szerintem a döntetlen meglesz..

    Napoli – Első hazai bajnoki pont a Napoli ellen.. Gondolom mindenki emlékszik az őszi meccsre, milyen szépen kezdődött, és milyen csúnya vége lett.. El nem tudom képzelni, hogy ezt a Napolit elkapjuk, még akkor sem, ha a védelmük erősen sebezhető.. Ősszel a nagyok közül csak a Romát tudtuk elkapni.. Vereség az Intertől, Napolitól, Zebráktól, Fiorentinától, X-eltünk a Lazioval.. Kisebb csodával talán egy X összejöhet a Napoli ellen, de reálisan nézve esélyes, hogy bukjuk..