Újabb hazai mérkőzés vár a Milanra a Serie A-ban. Ma este a piros-feketék a Torino csapatát fogadják a Serie A 15. fordulójában. Gennaro Gattuso megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

“Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Patrick és Gonzalo együtt játszhasson. Meg kell találnunk az egyensúlyt a pályán. Nem az számít, hogy hány támadónk van egyszerre a pályán, hanem az, hogy mennyire tudnak segíteni a csapatnak. A csapat az utóbbi időben fejlődött, köszönhetően az elkötelezettségnek és annak, hogy figyeltünk a részletekre. Ezúttal erősen meg kell mutatnunk a klubhoz való tartozást, mert ez a Milan titka. Ugyanazon a szinten lennénk-e, mint az Inter és a Napoli? Ezt csak az idő fogja megmondani. Tovább kell dolgoznunk abban a tudatban, hogy jelenleg még semmit nem értünk el.” – nyilatkozta Gattuso a sajtótájékoztatóján.

“Csapatként és mentálisan is fejlődünk. Így kell folytatnunk, hogy csökkentsük a topklubok és a köztünk lévő különbséget. Érezhető, hogy más a hangulat a csapatnál, hiszen a vezetőség nagyszerű dolgokat visz véghez. Higuaín? Nagyon fontos játékos számunkra. Ki kell aknáznunk a képességeit. Pipita jelenléte sohasem lesz probléma számunkra, hiszen ő egy top játékos. Gonzalónak arra kell összpontosítania, hogy a csapat segítségére legyen és nem szabad csak a gólszerzésre gondolnia. A gólok jönni fognak.”

“Paquetá? Lucas vasárnap érkezik Milánóba és erőnléti tesztek várnak rá. Januárban hivatalosan is velünk lesz. Most azért érkezett, hogy megtekintse a várost és az új otthonát. Nem fogok róla beszélni addig, amíg hivatalosan nem a Milan játékosa.”

“Néhány nappal ezelőtt Musacchio és Romagnoli is MRI vizsgálaton vett részt. Már megkezdték a futóedzéseket és ez jó jel. A jövő héten meglátjuk, hogyan mennek a dolgok. Borini bokasérüléssel bajlódik. Ibrahimovic? Erről Leonardót, Maldinit és Gazidist kell megkérdezni. Nekem a csapatra kell koncentrálnom és arra, hogy a legjobbat hozzam ki a csatárainkból. Minden más a vezetőséget érinti. Bakayoko? Elégedett vagyok vele. Fizikailag nagyon erős és jól mozog a pályán. Mostanra egyre jobban játszik, de továbbra is fejlődnie kell. Calhanoglu? Mindenki tudja, hogy mit gondolok róla. Sokkal többre képes. Ő egy olyan játékos, aki nagyszerű játékintelligenciával és rúgótechnikával rendelkezik.”

“Nem gondolok a harmadik helyen álló Interre. Minden erőmmel erre a mai mérkőzésre koncentrálok. Az Inter egy erős csapat és ezt a Bajnokok Ligájában is bebizonyította. Lökést adhat a csapatunknak, hogy továbbra is tudjuk velük tartani a lépést. Ahogy mondtam, csak a mai meccsre és a csapat fejlődésére összpontosítok, valamint arra, hogy az első négy hely egyikén végezzünk a bajnokságban.”

2 hozzászólás a bejegyzéshez