Gennaro Gattuso megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a mai meccs előtt.

A piros-feketék ma délben a San Siróban fogadják az újonc Parmát a Serie A 14. fordulójában. Nagy várakozás előzi meg a meccset, ugyanis az előzetes hírek szerint mintegy 50-60 ezer szurkoló lesz jelen a San Siróban. Gattuso csapata csütörtökön fölényes – 5-2-es arányú – győzelemmel hangolt a mai mérkőzésre.

“Tisztelnünk kell az ellenfelet. A Parma jól védekezik és azonnal támadásba lendül. Az ellentámadásaik nagyon veszélyesek. Óvatosnak kell lennünk a szervezettségük és a gyorsaságuk miatt. Gyorsan kell járatnunk a labdát, amikor nálunk van és sok gólhelyzetet kell kialakítanunk. Nem szabad esélyt adnunk a Parmának, hogy bajba sodorjon minket. Ez egy 95 percig tartó csata lesz. Ha ma úgy játszunk, mint a Dudelange ellen, akkor nem fogunk győzni. Amikor hátrányba kerültünk, láttam a játékosok szemében a szikrát és elégedett voltam a hozzáállásukkal. Nem engedhetjük meg az áramszünetet, ugyanazzal az alázattal kell játszanunk, mint a Stadio Olimpicóban a Lazio ellen. A lehető legtöbb pontot kell szereznünk a Serie A-ban és tovább kell jutnunk az EL-ben. Ezek a céljaink a téli szünet előtt. A sérülések által sokkal egységesebb lett a csapat és ugyanezzel a lelkesedéssel kell folytatnunk.” – mondta Gattuso a sajtótájékoztatóján.

“Közel 60 ezer néző lesz a San Siróban, hogy szurkoljanak nekünk. Büszkének kell lennünk erre és a szurkolóink jelenléte extra motiváció arra, hogy jól teljesítsünk. Nem vagyok a 12 óra 30 perces kezdés ellen, mivel valószínűleg kevesebb néző lenne a stadionban, ha 18:00-kor lenne a kezdés. Csupán azt mondtam, hogy a játékosok számára a feltöltődés szempontjából sokkal jobb lenne, ha néhány órával később kellene játszaniuk a csütörtök esti meccs után.”

“Remélem, hogy fejlődni fogok edzőként. Az első évemben sok tapasztalatot szereztem. A lehető legkevesebb hibát akarom elkövetni és technikailag illetve taktikailag is szeretnék fejlődni. Játékosként amikor rosszul teljesítettem egy meccsen, erősen kritizáltak és ugyanez a helyzet edzőként. Nem hagyom, hogy ez felülkerekedjen rajtam, inkább motivál, hogy jobban teljesítsek.”

“Calhanoglunak állandóságra van szüksége a játékban és remélem, hogy úgy fog teljesíteni, mint a Lazio és a Dudelange elleni meccsek második félidejében. Conti? Megérdemli, hogy visszatérjen, de még van egy lépés. Gyorsaság és erő szempontjából teljesen felépült, de az 1 az 1 elleni párharcokban javulnia kell. Elégedett vagyok a teljesítményével és rajtam áll, hogy a megfelelő pillanatban pályára küldjem. José Mauri? Jól teljesített a Dudelange ellen és Bertolacci teljesítménye sem volt rossz. Bakayoko és Cutrone nincs a legjobb formában, de mindketten bevethető állapotban vannak a meccsre. Rodriguez? Az egyik legtechnikásabb játékos a csapatban. Suso? Gyakrabban mozog a pálya közepe felé és képes jobban teljesíteni.”

Néhány napja Massimiliano Mirabelli, a Milan korábbi sportigazgatója elmondta, hogy 2017 nyarán tárgyaltak Cristiano Ronaldo szerződtetéséről, de végül a magas költségek miatt meghiúsult az üzlet.

“Igaz, hogy lehetőségünk lett volna szerződtetni Cristiano Ronaldót. Mirabelli igazat mondott. Fabregas? Természetesen örömmel edzenék egy ilyen nagyszerű játékost, de jelenleg ez csak pletyka. Az átigazolásokkal kapcsolatos kérdésekről Leonardót és Maldinit kellene megkérdezni.”

1 hozzászólás

 1. Hát én nem tuom mit nyújtott olyan elismerésre méltót Bertolacci, vagy épp Mauri. Szeritnem még mindig kilóg mind a két játékos.
  Bakayoko formájára reagálva, hát én személy szerint nem tudok egyetlen egy meccset sem hozni fel példaként, ahol Bakayoko megfelelően játszott volna, szóval nincs semmilyen olyan korábbi jobb teljesítménye, amely meghaladta volna ezt a “nincs túl jó formában” effektust.
  Bakayoko, Mauri és Bertolacci egyébként a Serie-A mezőnyéttekintve tudásilag szakképzettségileg, és játékintelligenciát tekintve vlahol a Bologna,Chievo vagy Spal szentháromság valamelyikében kellene labdát kergetnie. A nyári átigazolási időszak legnagyobb lufija azt hiszem kijelenthetjük, hogy Bakayoko. Kapott játéklehetőséget, s lassan fél szezon alatt bemutatott játékára ráaggathatjuk az elégtelen címet!
  Továbbra is tartom a véleményemet, hogy a volt játékosok visszacsábítgatása helyett lehetne építkezni újból. Alapvetően az alapok nem rosszak. Csak nincsenek ésszel rendelkező középpályások, és nincsen 11 vállalható játékos, akikre azt mondanám, hogy oké, ez legyen a kezdő tízenegy.Sok a selejt még mindig nálunk. S ezek a selejtek nem tudnak megoldani egy önmagában alap hozhatónak tűnő meccset, mint mondjuk anno az Empoli, vagy a Cagliari.
  Lehet vissza kell térnem a kisgyermek korom módszereihez, hogy levelet írok a “Jézuskának”
  Ez kb. így nézne ki :
  Tisztelt Názáreti (Úr)!
  Szeretnék azzal kérelemmel fordulni Önhoz, hogy az általam preferált labdarúgó csapat keretén (ez lenne az AC Milan) kérem szíveskedjék minőségbeli változtatásokat eszközölni. A kérelmem benyújtását azzal szeretném megindokolni, hogy a világ legnagyszerűbb csapatát egyszerűen rá nem mélő méltó emberek töltik meg. Korábbi értesüléseim alapján szeretném önnél a kérelmet benyújtani, mivel jogköre alapján gy tudom képes vízet borrá fakasztani, kivetett hálók megtöltésére hallal,vihart is képes lecsendesíteni és kenyér szaporítására isképes. Eme lenyűgöző képességei alapján szeretnék Önhöz fordulni, hogy kérem Csendesítse le a média zűrzavarokat, kérem fakassza Bakayoko láátolyanná mint amilyen CR7-nek van, töltse meg tele a Casa Milant trófeákkal, és szaporítsa a tehetséges játékosok számát az AC Milan keretében!
  Remélem kérésem meghallgatásra lel, s addig is várom a mihamarabbi válaszát,
  Mélységes tisztelettel : Banksy