Gennaro Gattuso megtartotta szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóját.

A piros-feketék csütörtök este a Dudelange együttesét fogadják az Európa Ligában.

“Mindannyiunknak észben kell tartanunk, hogy mennyire küzdöttünk az első meccsen Luxemburgban. Papíron mi vagyunk a jobb csapat, de óvatosnak kell lennünk a Dudelange ellen és nem szabad lebecsülnünk őket. Lesz néhány változás a kezdőcsapatban, de meg kell nyernünk ezt a mérkőzést. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy bármilyen hibát elkövessünk. Nem lesz probléma, ha a stadion félig üres, mindenképpen győznünk kell, különben bajba kerülhetünk. Nagy a tét és tisztában vagyunk a meccs jelentőségével – pszichológiai szempontból is. Az Európa Liga egy fontos sorozat számunkra. A Milannak mindig az európai kupaporondon kell játszania.” – nyilatkozta Gattuso a meccs előtt.

“Fontos játékosok hiányoznak, de ez egy szilárd csapat. Sok jó játékosunk van, akik a szabadnapjukon is edzettek. A csapat 70 százaléka jelen volt Milanellóban és dolgozott. Nagyszerű a légkör. Még sokat fejlődhetek, de nagy megtiszteltetés, hogy elértem az 50 meccset egy ilyen jelentős klub edzőjeként és örülök, hogy ezekkel a játékosokkal dolgozhatok, akik mindent beleadnak.”

“Abate nagy elkötelezettséget mutatott Rómában és taktikailag jó volt. Bakayoko egy ideig csak a meccsek egyes részében lépett pályára, de mióta kezdő, azóta folytonossággal játszik és fejlődik. Sokkal nagyobb lett az önbizalma és bizonyítja az értékét. Biztosan kétcsatáros rendszerben fogunk játszani a Dudelange ellen. Simic kezdőként kaphat lehetőséget és ebben az esetben négyvédős rendszert alkalmazunk. Amennyiben nem kezd, akkor három védővel fogunk játszani. Sérültek? Beszéltem Bonaventurával a műtétje után. Egy hónapig maradni fog az Egyesült Államokban és ezt követően érkezik vissza. Calhanoglu belső középpályásként játszva hasonló játékerőt képviselhet, mint Jack. Musacchio leveheti a merevítőt és hamarosan vizsgálatokon vesz részt, amely után kiderül, hogy a jövő héten edzésbe állhat-e. Remélhetőleg Romagnoli két vagy három héten belül visszatér, míg Caldara februárban lesz újra bevethető.”

“Higuaín? Gonzalo tudja, hogy ő egy nagy játékos, de az öltözőben ugyanúgy viselkedik, mint más. Nagyon élvezi és lelkesedést sugároz, de ha a dolgok nem mennek az elvárt módon, akkor ideges lesz és ebből a szempontból javulnia kell, mivel hatással van a fiatalabb játékosokra. A jövő? Beszéltem vele és azt mondta, hogy nem akar távozni.”

“Sok nehézség volt, mióta átvettem a Milan irányítását, de a játékosoknak köszönhetem, hogy egy év után itt vagyok. Hihetetlen a hangulat. Mindenről beszélek a játékosaimmal, a futballtól kezdve a személyes dolgokon keresztül egészen a családi problémákig. A csapatnak vannak erősségei és vannak gyengeségei, de a titok a klubhoz való tartozás.”