A válogatott szünetet követően újra folytatódik az olasz bajnokság. A Milan a 13. fordulóban Rómában vendégeskedik, ahol a Lazio lesz az ellenfél. Gennaro Gattuso megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, amelyen elmondta, hogy ez a mérkőzés fontos jelentőséggel bírhat a Bajnokok Ligája-pozíciókat tekintve.

“Egy élénk csapatot látok és elégedett vagyok a játékosok lelkesedésével. Nagyszerű a hozzáállásuk és tisztában vannak a nehéz helyzettel. Magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy nagyon jó mérkőzést fogunk játszani. Lazio? Az előző szezonhoz képest nem változott sokat a játékstílusuk. Veszélyesek lehetnek, amint üres területhez jutnak a védelmünk mögött. Immobile az élő példa arra, hogy milyen veszélyesek tudnak lenni. Rengeteg sérültünk van, de ez nem lehet kifogás. Ki kell tartanunk és meg kell próbálnunk annyi ponttal hazatérni, amennyivel csak lehet, hogy javítsuk a helyezésünket a tabellán.”

“Remélem, hogy Romagnoli és Musacchio két-három héten belül újra bevethető lesz. Öt játékosunk van, aki izomsérüléssel bajlódik és a statisztikákat nézve ez a szám alacsonyabb, mint tavaly. A legnagyobb baj, hogy Romagnoli, Biglia és Caldara egyszerre sérültek, de csak utóbbi sérült meg egy sprint során. Calhanoglu? Fejlődik és egyre jobb állapotban van. Az elmúlt hetekben nem tudta a legjobb formáját mutatni és ez igaz Kessiére is.”

“Ibrahimovic? Azok, akik csatlakoztak a Milanhoz, mindig örömmel viselnék ezt a dicsőséges mezt. Ibrahimovic a csapattársam volt és mindig nagyszerű volt a kapcsolatunk. Nem igaz, hogy felajánlotta magát a Milannak. Talán kapott egy ajánlatot és fontolóra veszi. Higuaín? Sokat tesz a csapatért, de nem szabad idegesnek lennie. Úgy érezte, hogy neki kell odaállni a tizenegyeshez és hibák bármikor előfordulhatnak. Maradona is hibázott néhány büntetőt. Higuaínnak nem szabad a pletykákkal foglalkoznia.”

“Láttam jó dolgokat a Juventus ellen, amely a legerősebb csapat Olaszországban. Nagy a különbség a két csapat között és ezzel mindenki tisztában van.”

“Nagyon jól alakult az első évem a Milan kispadján. A csapat készen áll a feladatra és a srácok mindig mindent beleadnak a fejlődés érdekében. Egy év alatt fejlődtünk csapatként azáltal, hogy folyamatosan emeltük a szintet.”