Komoly erőpróba vár a Milanra, ugyanis vasárnap este a bajnoki címvédő és listavezető Juventust fogadja a San Siróban. Gennaro Gattuso megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját és kitért többek között a csapat formájára, a sérüléshullámra, a Juventusra, Leonardo Bonuccira és Gonzalo Higuaínra is.

“A Juventus hét éve folyamatosan nyer és Európa egyik legerősebb csapatáról beszélünk. Olyan, minha egy másik bolygóról jöttek volna. Nagyszerű mentalitásuk van, szilárdak és gyakran előfordul, hogy néhány játékosuk még csak meg sem izzad. Továbbá Ronaldo személyében egy bajnokot igazoltak. Ronaldo most sokkal érettebb és tapasztaltabb, mint amikor játékosként pályára léptem ellene. Nagyon jól kell alkalmaznunk az emberfogást annak érdekében, hogy megállítsuk őt. Szervezetten kell játszanunk csapatként. A Juventus erősebb nálunk. A héten domináltak a Manchester United ellen, de felemelt fejjel fogunk játszani. Harcolni fogunk és csapatként kell játszanunk, a legjobbunkat fogjuk nyújtani ellenük.” – nyilatkozta Gattuso a rangadót megelőzően a sajtótájékoztatón.

“A csapatomnak így kell tovább folytatnia. Mindig keményen harcolunk. Sikerre éhesnek kell lennünk. Nagyszerű karakterünk van és megvan a klubhoz való tartozás érzése. Az igaz, hogy az utóbbi időben sok gólt kaptunk, sokkal többet, mint az előző szezonban. Fejlődnünk kell a rögzített szituációkban. Az elmúlt néhány hétben még keményebben edzettünk és fejlődünk. Türelmesnek és figyelmesnek kell lennünk.”

“Még mindig látszik a szemekben az elveszített Olasz kupa döntő. A Juventus nem a legjobb időszakát élte és biztos voltam abban, hogy jól tudunk teljesíteni, aztán összetörtek minket és az elmúlt éveket tekintve az egyik legjobb meccsüket játszották.”

“Taktikailag nagyon jónak kell lennünk. A Juventusnak kellene félnie tőlünk a történelmünk, az előző meccseink és az elszántságunk miatt. Allegri? Örömmel tölt el, amit Allegri és Sacchi mondott rólam. Allegri az edzőm volt és mindig jól bánt velem. Sacchinak igaza van és gyakran hallom, hogy a Milannak jobban nyomás alá kellene helyeznie az ellenfelet.”

“Az utóbbi időben nagyon balszerencsések vagyunk a sérüléseket tekintve. Előre kell tekintenünk és nyugodtan dolgozni. Látom az elszántságot és a tüzet a játékosok szemében. Tetszik az egységesség és az összhang. A sérülések csak még erősebbé tesznek minket mentálisan. Cutrone folyamatosan játszik, de felépülőben van egy bokasérülésből. Calhanoglu minden belépő után fájdalmat érez. Ezt most kezelnünk kell.”

“Azt tanácsolom Higuaínnak a meccs előtt, hogy maradjon nyugodt. Nem szabad idegeskednie. Jelenleg nincs a legjobb formában, de ő egy bajnok és a csapat segítségére kell lennie. Romagnoli? Sokat fejlődik és örülünk a győztes góljainak. Alessio nagyon fiatal és bizonyítja, hogy bajnok válhat belőle, de még sokat kell fejlődnie. Romagnoli szerencsésnek mondhatja magát, hogy Bonucci mellett játszott egy évig, mert ezalatt sokat tanult és profivá vált. Bonucci nagyon fontos volt a csapat számára, továbbá nekem és a szakmai stábnak is. Hozzáadott értéket jelentett. Megtiszteltetés volt edzeni őt. Megpróbáltam meggyőzni őt a maradásról, de tiszteletben kell tartani egy játékos személyes döntését. Remélem, hogy a San Siro közönsége az alapján fogja megítélni Bonuccit, hogy mit tett a Milanban – emberi szinten is.”