Gennaro Gattuso, a csapat vezetőedzője megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját a ma esti meccs előtt. A Milan az Udinese otthonába látogat a 11. fordulóban.

“Ez egy trükkös mérkőzés lesz, játékosként mindig akadtak nehézségeim ebben a stadionban és ez most is így lesz. Sérülés miatt hiányzik a csapatból számos fontos játékosunk, de nem akarok kifogásokról hallani. Az Udinese agresszív futballt fog játszani és erőnlétileg jó állapotban vannak. Bátran kell játszanunk és készen kell állnunk. Montolivo visszatérése? Soha nem volt kirakva a csapatból, folyamatosan a csapattársaival edzett. A sok sérülés miatt ezúttal bekerült a keretbe. Nem tettem ki senkit. A döntéseimet mindig az alapján hoztam meg, hogy mi a legjobb a csapatnak.” – nyilatkozta Gattuso.

“Nagy erőfeszítéseket tettünk azért, hogy Bajnokok Ligája-indulást érő pozícióba kerüljünk és meg kell tartanunk a helyezésünket. A csapat jól teljesít az edzéseken és egyértelmű, hogy a győzelmek segítik a csapatot jobban dolgozni. Sérültek? Calhanoglu és Kessié sem volt teljesen egészséges a Genoa ellen. Biglia hétfőig nem fog edzeni. Caldara, Torrasi és Brescianini is sérüléssel bajlódik. Calabria megpróbált edzeni, de még nincs rendben. Bonaventura állapota egyre jobb. Conti? Tizenöt hónap telt el az első sérülése óta és okosan játszott pénteken a Primavera csapatban. Egy edzés és egy mérkőzés teljesen más, így először folytonosságra van szüksége és meg kell próbálnia 90 percet játszani. Sokat jelent, hogy a Primaverában játszhat és ez segít leküzdeni a félelmét. Conti egy nagyon erős játékos és segítenünk kell neki, hogy újra egészséges legyen. Ő nagyon hasznos játékos lehet számunkra. Bertolacci? Eddig nem játszott túl sokat, de az én döntésem volt, hogy maradjon. Bertolacci elkötelezett és mindig készen áll. Tudom, hogy számíthatok rá.”

“Mindenki sokat vár tőlünk és látni akarom a fejlődést. Az Udinese sok problémát okozhat és érződik egy kis fáradtság a részünkről. Remélem, hogy határozott és sikerre éhes csapatot fogok látni. Ha sikerül eredményeket szerezni és sorozatban 3-4 mérkőzést megnyerni, az jelentős mértékben növeli az önbizalmat. Hibák lehetnek, de nem szabad félnünk. A leginkább az elveszített játékosok aggasztanak. Jelen pillanatban össze kell szorítanunk a fogainkat és mindenkitől valami extrára van szükség. Örülök a játékosok elszántságának és annak, hogy mindent megtesznek a győzelem érdekében.”

“Átigazolási piac? Erre Leonardónak kell válaszolnia. Én vagyok az edző és ebben a kérdésben Leonardo illetve Maldini az illetékes. Az én feladatom, hogy edzem a játékosokat és felkészítsem őket a mérkőzésekre.”