A Serie A 10. fordulója következik és a Milan a San Siróban fogadja a Sampdoria együttesét. Gennaro Gattuso, a Rossoneri trénere a meccs előtt nyilatkozott.

“A Sampdoriának nagyon jó védelme van és ha nem tévedek, akkor eddig mindössze 4 gólt kaptak. Nagyon jól teljesít a védelmük és nyomás alá kell őket helyeznünk. Tudjuk, hogy egy szervezett ellenfélről van szó és kiváló az edzőjük. Keményen kell dolgoznunk, hogy otthon tartsuk a három pontot. Két nagyon súlyos vereségen vagyunk túl, de nem érzem magam legyőzöttnek. A csapat nem halott. Az ilyen vereségek után szomorú vagyok, de tudom, hogy mit adhatok a játékosoknak és a csapatnak. Előre kell tekintenünk. Látni akarom a csapat karakterét, valamint lelkesedést, feltámadást és higgadtságot. Szabadon kell játszanunk és meg kell találni azokat a villanásokat, amelyek túlmutatnak a taktikán és a formáción. Szükségünk van arra az apró szikrára egyéni szinten. Nagyon bosszantó, amikor nem sikerül a pályán megvalósítani azokat, amiket egész héten gyakoroltunk. A legutóbbi meccsen technikailag nem játszottunk jól és úgy vélem, hogy ennél jobban tudunk teljesíteni.” – mondta Gattuso a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

“Mindannyian ugyanabban a csónakban evezünk. Elismerem, hogy volt néhány szerencsétlen eredményünk, de a klub mindig is támogatott engem és mindig jelen voltak. Szombaton Leonardo és Maldini meglátogatott minket és volt egy beszélgetés a játékosokkal. Folytatnunk kell a kemény munkát, mert amit teszünk az nem elég. Nem beszélünk kifogásokról, vállaljuk a felelősséget. A Sampdoria ellen 23 oroszlánt akarok látni, akikben ott van a klubhoz való tartozás érzése és az elszántság a győzelemre. Azt akarom látni, hogy a Milan mindent megtesz a győzelemért. Mindenkitől olyan mentalitást és elszántságot várom el, mint amilyet Cutrone mutat.”

“Formáció? Meglátjuk. Kipróbáltunk több különböző formációt, három- és négyvédős rendszert egyaránt. Higuaín? Ez egy nem túl briliáns időszak számára, hiszen kevés labdát kap a 16-oson belül. Megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni belőle. Elvárom tőle, hogy támogassa a csapatot és motiválja a csapattársait. Beszéltünk már erről. Higuaín túlságosan felhúzta magát a Real Betis ellen, miután Castillejo nem kapott tizenegyest. Nem szabad, hogy ingerlékeny legyen, a hibák benne vannak a játékban a játékosok és a játékvezetők részéről, ezek megtörténhetnek. A bíróval veszekedni csak energiapazarlás, a játékra kell koncentrálni. Gonzalo egy vezér a csapatban és sokat viccelődik a csapattársaival.”

“Bakayoko? Úgy gondolom, hogy a Betis ellen négy vagy öt jó labdát szerzett, de a probléma az volt, hogy ezt követően eladta. Sok nehézségen megy keresztül, türelmesnek kell lennünk. A Betis ellen mindenki rosszul játszott, nem csak ő. Alig találhatunk egy játékost, aki jól teljesített Cutronét és Castillejót leszámítva. Laxalt? Genovában mindig az 5 játékosból álló középpálya szélén játszott. Mindent belead, gyors és lelkes. Meglátjuk, hogy ezúttal kezdő lesz vagy csere. Caldara? Amint megkapja a játéklehetőséget, meg fogja mutatni a képességeit. A Real Betis ellen akár pályára küldhettem volna, de nem az volt a megfelelő mérkőzés. A játékosoknak nem értem kell játszaniuk, de eredmények kellenek. Tudom, hogy hisznek bennem. Fontos, hogy feltüzeltek legyünk a Sampdoria ellen és meg kell győznünk a szurkolóinkat. Erőt kell merítenünk a támogatásukból.”

“Nincs több kifogás, mindannyiunknak vállalnunk kell a felelősséget. Nem védek meg senkit és mindenki részéről valami extrára van szükség. Ha mindig csak kifogásokat keresünk, akkor sehova nem jutunk. Nem szabad feladni októberben csak azért, mert nem elég az a munka, amit csinálunk. Folytatnunk kell és hinni abban, amit véghez viszünk.”