Csütörtökön újabb meccs vár a Milanra, az ellenfél a spanyol élvonalbeli Real Betis lesz az Európa Ligában. Gennaro Gattuso, a csapat trénere megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

“A Real Betis egy olyan csapat, amely a labdabirtoklásra törekszik és jól járatja a labdát, az Atletico Madrid ellen például 65 százalékban náluk volt a labda. Ugyan nem szereznek sok gólt, de mégis minőségi csapatról van szó. A Betis általában háromvédős rendszerben játszik, de ez védekezés során 5 védővé alakul. Nem lesz könnyű meccs, nagyon trükkös lehet.” – mondta Gattuso.

“Inter elleni vereség? Újra kell kezdenünk, bár a csalódottság továbbra is fennáll. Egy vereség a derbin mindig fájó, arra készültünk, hogy megnyerjük a meccset. Hiányzott a bátorság a részünkről. Ez egy keserű vereség, de a csapatnak nyugodtnak kell maradnia. Az Inter nem alakított ki sok helyzetet, inkább a rögzített szituációkból voltak veszélyesek. Nem játszottuk a legjobb játékunkat és úgy vélem, hogy ha döntetlennel zárul a meccs, akkor most más lenne ez a beszélgetés. Hibák? Nagyobb koncentrációra van szükség, hogy kevesebb hibát kövessünk el. A kapott gólokat tekintve javulnunk kell, az Inter ellen nem csak Donnarumma hibázott a gólnál. A játékosoknak mindig 100 százalékot kell beleadniuk a klubért és a csapatért. Az én feladatom, hogy a legjobbat hozzam ki a srácokból. Fiatal edző vagyok, vannak hullámvölgyeim és erősen hiszek a munkámban.”

“Nagy nyomás nehezedik ránk, kevesebb mint egy éve vagyok a Milan edzője és az újságokat olvasva úgy tűnik, mintha az összes mérkőzésemet elveszítettem volna, miközben csak 6 vereségem van a bajnokságban. Teljes mértékben vállalom a felelősséget, ez nem probléma. Tovább folytatom a munkát és a megítélésem az eredményektől függ, mint mindenki más esetében. Minden mérkőzést kielemzünk Leonardóval és Maldinivel. Leonardo? Nagy a tisztelet közöttünk.”

“Higuaín? Nem csak az ő hibája, hogy nagyon kevés helyzet adódott előtte. Azt mondanám, hogy ez 70 százalékban a csapat hibája, mert nem jutott el gyakrabban hozzá a labda. Továbbá én is hibás vagyok. Nem ez volt az első alkalom, hogy erős csapat ellen játszottunk. Higuaín első 15 perc után frusztrált volt, mert megpróbált a védelem mögé kerülni, de nem kapott labdát. Caldara? Még nincs megfelelő állapotban, hogy 90 percet játszhasson. Mattia keményen edz és ma játéklehetőséget kaphat, talán kezdőként. Donnarumma? Fejlődik és jól teljesít, ezt mondta róla a sajtó a meccs előtt. Meghozom a saját döntéseimet és nem hallgatok a szurkolók javaslataira, annak ellenére, hogy nagyon tisztelem őket. Néhány nappal ezelőtt történt egy tragédia Donnarumma családjában és elveszítette a nagymamáját. Nem volt lehetőségem beszélgetni Gigióval a mérkőzést követően, de továbbra is profi hozzáállással kell dolgoznia. Bárki hibázhat, aki focizik.”

“Kezdőcsapat? Azok fognak pályára lépni, akiket én választok, a kritikáktól függetlenül. Castillejo játszott már néhány meccsen, ahogy Laxalt is. Bakayoko eddig szinte csak az Európa Ligában lépett pályára, mivel nem könnyű alkalmazkodni a taktikánkhoz. Időre van szükségük, de örülök, hogy itt vannak a csapatban. Nagyon örülök a nyáron érkezett új igazolásoknak.”

2 hozzászólás a bejegyzéshez