Alessio Romagnoli, a Milan csapatkapitánya nyilatkozott az Inter elleni rangadó előtt és elmondta, hogy a csapat célja a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolása.

A Milan vasárnap este az Inter ellen lép pályára a Serie A 9. fordulójában. A találkozóra minden jegy elkelt, így teltház lesz és több mint 77 ezer nézőt várnak a San Siróba. Romagnoli a hetedik milánói derbijére készül, azonban ez lesz az első csapatkapitányként.

“Ez egy közvetlen összecsapás lesz a Bajnokok Ligájáért. A csapatkapitányi karszalag extra felelősséget ad. Azt gondolom, hogy ez a Milan sokkal erősebb, mint az elmúlt néhány évben. Valójában ez a legerősebb csapat, amelyben eddig játszottam. Ennek megfelelően magasabbak az ambícióink is. Képesek vagyunk jól teljesíteni és ez csak rajtunk múlik. Minden rangadó más, az első tapasztalatom Genovában volt. A milánói derbinek különleges vonzereje van, a San Siro az egyik leggyönyörűbb stadion a világon.” – mondta Romagnoli.

Romagnoli a Roma utánpótlásában nevelkedett és fiatalon a Milan ellen veszített el egy döntőt. “Ráadásul pont a Milan ellen debütáltam a Serie A-ban. Visszagondolva, talán a Milan volt a végzetem. Sok éven keresztül szeretnék itt játszani és nyerni.”

“Derbi? Mindkét csapat erős. Az Interben sok minőségi játékos van és most már ott vannak a Bajnokok Ligájában, így bizonyára egy kicsivel több tapasztalatuk van, de a fiatalságunk elég ahhoz, hogy érvényesüljünk. Icardi? Ő egy fantasztikus csatár, a büntetőterületen belül egy állat és tökéletes a mozgása. Nehéz megfogni őt, de ugyanakkor motiváló is. Az Inter támadósora nagyon erős, nem Icardi az egyetlen, ott van például Perisic és Nainggolan is. A saját játékunkat játszva, hátulról építkezve és a helyzeteinket kihasználva legyőzhetjük az Intert. Nélkülözhetetlen, hogy hiba nélkül hozzuk le a mérkőzést. Biztos vagyok abban, hogy nagyszerű meccsünk lesz és mindent beleadunk a győzelemért.”

“Kapott gólok? Amikor Gattuso tavaly megérkezett, kevés gólt kaptunk. Az előző idény utolsó részében kezdődött el ez a bosszantó tendencia, amit a lehető leghamarabb meg kell szakítanunk. Ideális lenne pont az Inter ellen megtenni. Alapvető fontosságú lesz, hogy érintetlen maradjon a kapunk és ez lesz a célom.”

“Higuaín? Képes arra, hogy akár egy fél helyzetből is gólt szerezzen. Rengeteg gólt szerzett és remélem, hogy sokáig így fogja folytatni. Gonzalo a világ egyik, ha nem a legjobb csatára. Suso? Fantasztikus bal lába van és mindig otthagyja a védőket. Suso fontos tagja a csapatnak. Bonucci? Mindenki tisztában van Leo értékével és mindenki szeretné őt a csapatában tudni. Mindenki meghozza a saját döntését és igazságtalan ítélkezni. Csak azt tudom róla mondani, hogy ő egy nagyszerű srác, aki sokat segített nekem. Musacchio jól teljesít, továbbá ott van Caldara is, aki hamarosan visszatér és nagy segítségünkre lesz. Csak egy kis türelemre van szükség vele szemben. Rengeteg ideje van bizonyítani. Tárt karokkal várjuk őt.”

A 23 éves olasz védő júniusban írt alá új szerződést még a tulajdonosváltást megelőzően.

“Logikus döntés volt. Jól érzem magam a csapattársaimmal, Gattusóval és a szurkolókkal. A Milanban akartam maradni és szeretnék köszönetet mondani Fassonénak és Mirabellinek. Meggyőződésem, hogy a Milan újra nagy csapat lesz és itt akarok lenni, amikor ez megtörténik. Röviden: hosszú ideig itt akarok maradni a Milanban. Ajánlatok a Premier League-ből? Örömmel tölt el, de itt otthon érzem magam. Tulajdonosváltás? Az előző tulajdonos célpont volt a média számára. A tulajdonosváltás után az Elliott nyugalmat adott. Gattuso? Teljes mértékben bízunk benne. Az érkezése óta nagyon sokat adott nekünk és mindig mellettünk állt. Hajlandóak lennénk meghalni érte és ez az egész csapatra igaz.”

“Célkitűzés? A bajnokságban az a célunk, hogy Bajnokok Ligája-indulást érő helyen végezzünk. Még soha nem játszottam a BL-ben és a következő szezonban szeretnék ott lenni ebben a mezben. Az Európa Ligában idén a lehető legtovább akarunk menetelni.”

2 hozzászólás a bejegyzéshez