A Milan vasárnap délután 3-1-es győzelmet aratott a Chievo ellen, így a csapat megszerezte sorozatban a harmadik győzelmét tétmeccsen. Gennaro Gattuso, a csapat vezetőedzője elégedetten nyilatkozott a találkozót követően.

“A teljesítménnyel eddig sem volt probléma, de nem jöttek a győzelmek. Talán a legrosszabb teljesítményt csütörtökön az Olympiacos ellen mutattuk. Ezúttal is követtünk el hibákat, hiszen ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek. Ennek ellenére a csapat végig jó futballt játszott és boldogok vagyunk, hogy megnyertük a mérkőzést. Korábban nem voltunk krízisben, de a jó teljesítmény ellenére nem tudtuk lezárni a mérkőzéseket. Időnként túl sok kockázatot vállaltunk hátul, mert nem akartuk megjátszani a labdát és támadni. A bal oldalon erősödnünk kell, hiszen az előző idényben sokkal jobbak voltunk azon a szélen.” – nyilatkozta Gattuso az újságíróknak.

“Amikor Susónál van a labda, mindig kialakul a háromszög. Abate is jól teljesített. Kessié az első félidőben nem volt olyan dinamikus, mint szokott. A csapatban ott van a minőség és sok gólhelyzetet alakítunk ki. Formációk? Szeretnék formációkat próbálgatni. A szakmai stábbal fontolgatjuk a lehetőségeket, de sok dolgot ki kell értékelnünk. A védekezésünkön kell dolgoznunk. Sajnálom, hogy ki kellett hagynom Cutronét a kezdőcsapatból, de bizonyítjuk, hogy a 4-3-3-as felállásban is sok helyzetet tudunk kialakítani.”

“Higuaín? Ő egy igazi bajnok, aki befejezi a támadásokat és mindig elérhetővé teszi magát a csapattársai számára.”

“Csak azt akarom, hogy a játékosok megértsék amit mondok és figyeljenek rám. Nem minden játékos egyforma, tehát eltérő módon kell kezelnem őket.”

“Inter elleni derbi? Nagyon fontos mérkőzés lesz, közel 80 ezer ember lesz a stadionban. Nagyon büszke vagyok, amikor azt látom, hogy a játékosaim ott vannak a nemzeti csapatukban. Helyes, ha valaki képviseli a hazáját.”

“Védelem? Ezúttal Zapata volt a pályán és nem volt a legjobb formában. Egy hónapig erőnléti problémái voltak és most három napon belül a második meccsét játszotta. Sokat ad a csapatnak. Azt kértem Bigliától, hogy játsszon mélyebben, ezáltal segíteni tud Cristiannak. Örülök Bigliának, a szívét kiteszi a Milanért. Érték a csapat számára és boldog vagyok a teljesítménye miatt.”