Vasárnap este a Milan az Atalanta csapatát fogadja a San Siróban. Gennaro Gattuso a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire.

“Az Atalanta egy szilárd csapat és nehéz ellenük játszani. Szeretnénk visszavágni a legutóbbi két meccsen elszenvedett vereségért. Nagyon jó mérkőzést kell játszanunk. Gasperini minden évben ugyanolyan stílusú játékosokkal játssza azt, amit elgondolt. Jól kell teljesítenünk, hogy bajba sodorjuk őket.” – nyilatkozta Gattuso a meccs előtt.

“Aggódtam a Dudelange elleni mérkőzés előtt, mert kiütöttek két jó csapatot, mielőtt velünk találkoztak. Nincsenek óriási erőforrásaik, de gondot okozhattak volna. Persze nálunk is volt rengeteg változtatás a kezdőcsapatban és tudtuk, hogy nem lesz könnyű. Jobban is teljesíthettünk volna, de nyertünk és ez az, ami igazából a leginkább számít. Sokat változtattam, mert hiszek az összes játékosomban és mély a keretünk.”

“Most koncentráljuk az Atalantára és majd csak a mérkőzés után fogunk készülni az Empoli és a Sassuolo ellen. Figyelemmel követtem a tegnapi mérkőzést (Sassuolo – Empoli), és nem lesz könnyű legyőzni őket. A Cagliari ellen is követtünk el hibákat és a legrosszabb az a hozzáállásunk volt. A bajnokság még csak most kezdődött, de minél több mérkőzést tudunk megnyerni ebben a periódusban, később annál jobb lesz. Minden mérkőzés fontos. Semmit sem bízhatunk a véletlenre. Higuaín mélyen játszik, segíti a csapatjátékot, de azt akarom, hogy többször kerüljön a védelem mögé és helyezzen rájuk nagyobb nyomást. Az egyik legjobb csatárnak tartom a világon, gólokat szerez, segíti a csapatot, egy igazi top játékos. Ki kell használnunk a minőségében rejlő előnyöket, meg kell játszanunk őt labdákkal. Remélem minden mérkőzésen játszani fog. Higuaínnak és Susónak jobban meg kell értenie egymást a pályán. Dolgozunk ezen.”

“Caldara nagyon jó mérkőzést játszott az Európa Ligában, hatalmas segítségére lehet a csapatnak. Calhanoglu nem szerepelt túl jól a Cagliari elleni, de a Roma ellen ő volt a meccs embere. Elégedett voltam Bakayoko teljesítményével az EL-ben. Mindig többet várok tőle, hogy gyakrabban jusson be a büntető területre. Azt akarom, hogy Suso több alkalommal lőjön kapura. Borini? Ő is képes csatárként játszani, tehát nem aggódom, hogy mindössze két befejező csatárom van a csapatban. Montolivo még csak most épült fel a sérüléséből, de meghoztam a döntésemet és nem akarom ezt tovább magyarázni. Bertolaccitól többet várok. Egy kicsit nehézkes volt a játéka, de nem volt könnyű dolga. Musacchio rendben van és játékra kész.” – tette hozzá.

4 hozzászólás a bejegyzéshez