A Milan győzelemmel kezdett az Európa Ligában, miután idegenben legyőzte a luxemburgi Dudelange-ot. Gennaro Gattuso nyilatkozott a mérkőzést követően.

“Elvárás volt a három pont hazahozatala. Nem meglepetés, hogy a Dudelange eljutott a csoportkörbe, hiszen az idáig vezető úton a CFR Clujt is elverték. Nem szerencséből vannak itt. Örülök a három pontnak. Amikor az ember ilyen sokat változtat egy csapaton, akkor előfordulhatnak hibák. Tetszett a csapat hozzáállása, bár korábban is lezárhattuk volna a mérkőzést és többet szenvedtünk, mint gondoltam. Ennek ellenére legalább több játékos is lehetőséghez jutott és az eredmény is megvan.” – mondta Gattuso a meccs lefújása után.

“Örülök a játékosoknak, bár néhányan jobban is játszhattak volna. Castillejónak nem kellett sok idő, hogy formába lendüljön. Örülök mindenkinek és mindenkire szükségünk van. Tetszett, ahogy irányítottuk a mérkőzést. Nincs kétség, hazahoztuk a három pontot és manapság a labdarúgásban már nincsenek könnyű mérkőzések.”

“Higuaín? Amikor győzünk, mindannyian boldogok vagyunk, nem csak Pipita. Volt néhány gólhelyzete, amelyekből akár 2-3 gólt is lőhetett volna, de ami fontos, hogy a dolgok rendben mentek. Amikor a teljes csapat csak néhány hete dolgozik együtt, akkor az ember azt gondolja, hogy mindenre emlékszik, de ez nem így van. Több munkára és edzésre van szükségünk, de ez jelenleg nehezen jött össze, hiszen sok játékos két hétre is távol volt a csapattól, nemzetközi kötelességeit teljesítve. Tudom, hogy ez sokaknak nem tetszik és ezeket túl alap dolgoknak találják, de a helyezkedések, a mozgások és az első labdaérintések kulcsfontosságúak lehetnek.”

“Sok változtatás a kezdőben? Azért tettem, mert bízok a játékosaimban és látom hogyan edzenek illetve fejlődnek. Nem vagyok olyan bolond, hogy pályára küldjek olyan játékost, akiben nem bízom. Meghoztam ezt a döntést és nem azért, mert úgy véltem, hogy a Dudelange gyenge ellenfél.”

4 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Gatta Gatta, tudom mégsem mondhatta hogy a félamatőr csapat ellen azt gondolta elég az ilyen Mauri Bertolacci féle slepp is.
  De látszott hogy annyira bízott a csapatban, hogy Hakan már készült beállni mert látta Gatta hogy ez nem fog menni ennek az amatőr bandának, majd jött a Higany gól, és már ült is vissza a török a padra, hogy meg ne sérüljön vagy fáradjon el, hiszen kell az Atalanta ellen!
  Hiszem hogy Gattuso nem teljesen idióta mint pl Pippo volt, és ő is látta hogy Bertolacci meg Mauri is egy lepkefing, sőt, lehet azért játszatta ezt a két szerencsétlent hogy könnyebben eladjuk a télen őket!

  Caldara játéka tetszett,, Romagnoli kettő a srác!
  A kis horvát gyerek se mozgott rosszul, igaz csak néhány percet kapott, de tét nélküli meccsen megnézném őt is a középpályán.
  De Gattuso igazán kitalálhatna valami ultra offenziv felállást és taktikát az ilyen kis tömörülő csapatok ellen, mert azok ellen nem tudunk kezdeni semmit. A 4-3-3 eröltetése meg már kezd idegesíteni.

 2. Caldara jó volt, de azért még van mit dolgozniuk az összeszokáson Romagnolival. Laxalt sem rossz, bár nem egy klasszis. Rodriguezzel olyan forma-forma. Mauri önmagához képest nem volt rossz, de sajnos sem ő sem Bertolacci nem lógna ki a luxemburgi csapatból sem felfelé. Még erre a meccsre is épp hogy elegek voltak. Samuban van lendület, nem mondom, hogy egyelőre jobb mint Suso, de több potenciált látok benne. Boriniből viszont hiányoltam a lelkesedést, amivel a technikai hiányosságait szokta pótolni. Abate hozta amit tud, ami sajnos nem túl sok. Bakayokonak voltak szép megmozdulásai az első félidőben, főleg védő munkában, de az biztos, hogy nem ő fogja építeni a támadásainkat. Reina meg ez a meccs alapján jogosulttá vált a munkanélküli segélyre, még átmozgató edzésnek sem volt neki elég. Sajnos ebben a B-csapatban nagyon kevés a minőségi csere és pl. a Betis ellen ez kevés lesz. Oda azért kell majd legalább Hakan és Biglia.

 3. Az a baj, hogy a két csapat értéke, fizetései és arca között akkora különbség van, hogy azt csak a NASA tudná lemérni, ehhez képest a pályán ez nem látszott meg. Egyértelműen jobbak voltunk, de nem volt határozott a fölény. Szeretem én az olasz focit, meg a kiszenvedett 1-0-s győzelmeket, de mondjuk az Inter meg a Roma ellen, nem egy ilyen fél amatőr csapat ellen.