Gennaro Gattuso, a Milan vezetőedzője megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a Cagliari elleni meccset megelőzően. A csapat szombat délután indult Cagliariba, a ma esti mérkőzés helyszínére.

“Egy nagyon kemény csapattal nézünk szembe egy olyan stadionban, ahol nagyon nehéz játszani. Amikor válogatott szünet van, nem látom minden nap a játékosaimat és ez mindig nehézséget okoz. A Cagliari egy olyan csapat, amely sok gondot okozhat nekünk és továbbra is fejlődnünk kell bizonyos dolgokban. Pavoletti fejjel az egyik legjobb a bajnokságban és nem szabad megadnunk neki azt az esélyt, hogy könnyen labdához jusson. Nagy koncentrációt akarok látni a csapatomtól. Barella? Az ő neve korábban felmerült a régi tulajdonosok alatt. Barella előtt nagy fejlődési lehetőség áll és ígéretes játékos. Tetszik, ahogy a pozíciójában játszik.” – mondta Gattuso a meccs előtt.

“Pirlo szavai? Nem igazán szeretem a bókokat. Az elmúlt 10 nap alatt sok dicséretet hallottam a jó teljesítmény miatt, de ezeket félre kell tennünk és csak a munkára koncentrálni. Ki kell tartanunk 90 percig és maximális koncentrációra van szükség az egész mérkőzés alatt. Nagyszerű mérkőzést játszottunk a Roma ellen, de kockáztattunk és fennállt a veszélye annak, hogy elveszítjük a meccset. Ma nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, készen kell állnunk a szenvedésre. A legnehezebb döntés számomra kiválasztani azt a 11 játékost, akik játszani fognak. Mindenki nagy profizmussal dolgozik az edzéseken és minden alkalommal nehéz döntenem. Nem aggódom a következő hetek meccsei miatt, mert olyan játékosaink vannak, akik sokat segíthetnek a csapatnak.”

“Donnarumma? Meg kell találnia a folytonosságot, sokat várok tőle. Reina érkezésével azt mondhatom, hogy Gigiónak le kell másolnia őt. Donnarumma egy olyan profival dolgozik együtt, mint Reina és ha tanul tőle, akkor sokat fejlődhet. Olyan edzője volt, aki mellett éveken keresztül fejlődött, de idén valami megváltozott és új edzésmódszert követ. Dolgoznia kell és nem arra figyelni, hogy mit írnak róla az emberek. Higuaín? A Pro Piacenza elleni edzőmeccsen úgy tűnt, mintha ő lenne a világ legdühösebb embere. Ha nem talál be, akkor elkezd aggódni és ez is mutatja, hogy mekkora bajnok. Nagyon sokat segít nekünk, következetes és úgy viselkedik, mint egy igazi vezér. Ez egy fontos jel az egész csapat számára.”

“Más vezetők a csapatban? Romagnoli sokat fejlődött és Reina egy hihetetlen vezér. Mindenkit maga mellé állít. Ha valaki vezetővé akar válni, akkor következetesnek és kifogástalannak kell lennie. Caldara? Ő egy olyan játékos, aki különböző szintről jött és nem lenne helyes bedobni a darálóba. Caldara tudja, hogy mi kell és tisztában van a képességeivel. Ő egy nagyon intelligens játékos és nagyszerű mentalitással rendelkezik, egy igazi profi. Mattia nagyon hasznos lehet és erősen hiszek benne. Nincs probléma azzal, hogy időt adunk neki a fejlődéshez. A döntéseim az edzéseken alapulnak. A taktikai mozgásoknak tökéletesnek kell lenniük ahhoz, hogy azt a játékot játszhassuk, amit akarok. Cutrone? Sajnálom a sérülését, de remélem és úgy gondolom, hogy nem súlyos, így csütörtökre felépül. Játszhatunk akár úgynevezett hamis kilencessel is. Nem aggódom, Borini személyében van alternatívánk.”

“Más formációk? Időbe telik, míg kipróbáljuk ezeket. Ha több játékosom maradt volna Milanellóban, akkor dönthettünk volna úgy, hogy más játékrendszert próbálunk, de ez most nem lehetséges. Nem olyan edző vagyok, aki szeret improvizálni.”

“Átigazolási piac? Nem gondolunk januárra, a nyári átigazolási időszak már véget ért. Ha Bigliának pihenésre van szüksége, akkor Bertolacci és José Mauri is játszhat azon a poszton. Bertolacci mindent megtett az előző szezonban a Genoában, míg José Mauri jól teljesített az amerikai turnén. Bakayoko, mint játékmester? Úgy gondolom, idő kell ahhoz, hogy Bakayoko felgyorsuljon, mint játékmester. Ha teljesen más bajnokságból érkezel, akkor tanulnod kell és nem csak kergetni a labdát. Ha nem vagy szervezett, akkor az egész csapatnak nehézsége adódik. Kemény munkával képes megcsinálni. Sok játékos beszél az öltözőben angolul és franciául is, de több áldozatot kell hoznia és meg kell tanulnia olaszul.”

A Cagliari-Milan meccset ma este 20:30-kor rendezik a Sardegna Arénában.

2 hozzászólás a bejegyzéshez