Leonardo szerint a Milan nem tudott mentálisan reagálni a szépítő gólra, amely után szinte teljesen összeomlott a csapat. A brazil szakember a meccs után elmondta, hogy az első félidőben mutatott teljesítmény egy jó kiindulópont lehet.

A Milan szombat este a Napoli otthonában kezdte meg a szezont. A piros-feketék 50 perc játék után 2-0-s előnyben voltak, köszönhetően Bonaventura és Calabria góljának. Ezt követően Zielinski előbb szépített, majd egyenlített. Végül a csereként beállt Mertens döntötte el a 3 pont sorsát.

“Ez az eredmény minden bizonnyal keserű szájízt hagy maga után egy nagyon jó első félidőt követően. Sikerült kétgólos előnyt kialakítani. Egy olyan csapat ellen játszottunk, amely az előző szezonban több mint 90 pontot szerzett és a nyáron hozott egy nagyszerű edzőt. Nehéz elfogadni a vereséget, de vannak pozitívumok is.” – mondta Leonardo.

“Úgy gondolom, hogy ez egy jó kiindulási pont. A második félidőben lehetőségünk nyílt a három pont megszerzésére, ám az volt a legnehezebb pillanat, amikor az ellenfél visszajött a meccsbe a szépítő gólnál. A csapat nem tudott mentálisan reagálni. A Napoli becserélte Mertenst, innentől fogva nehezebb volt megfogni őket, majd jött a második kapott gól és a vereség. A legnehezebb dolog elérni azt, hogy a csapat ne zuhanjon össze az első nehézségnél. A Milan az előző két szezonban a hatodik helyen végzett. Nem szabad meglepődnünk azon, ha Nápolyban 2-0-ra vezetünk.”

“Nyilvánvalóak a Napoli érdemei, de 2-1 után talán nehezebb volt irányítani a játékot, mint például 2-0-s eredménynél. Még hosszú út áll előttünk és sok várakozás után ez volt az első mérkőzésünk. Sok dolgon lehet javítani. Sajnos a nagy erőfeszítés ellenére keserű vereséggel zártuk a meccset.”

“Új igazolások? Új játékosok érkeztek az utolsó napokban is, akik nem végezték a csapattal a felkészülést. Időre van szükségünk, hogy segítsük a beilleszkedésüket. Pénteken nagyon nehéz mérkőzésünk lesz a Roma ellen, de pozitív jeleket látok.” – tette hozzá.

3 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Egyetértek Leoval nem erőnléti hanem mentális problémáink voltak Nápolyban !

    Kicsit gondolkodtam lehet 2-0-nál inkább 451re kellett volna visszarendeződnünk,és Borini ill Suso helyett jöhetett volna Bakayoko és Bertolacci ill 70p tájékán Calabria helyett Abate ! De ez már okoskodás csak….

  2. Már jön is a kifogás hogy az igazolások az utolsó napokban jöttek és nem végezték el a felkészülést a csapattal, úgyhogy időre van szükség a beilleszkedéshez. Persze amikor mondtam, hogy ez nem előnyös akkor én voltam az elégedetlen fasz. 😀