Diego Laxalt elmondása szerint egy álom vált valóra számára, hogy magára húzhatja a Milan mezt. Az uruguayi védőt a Zenittel is szóba hozták, azonban egyetlen percig sem gondolkozott, amikor beérkezett a Milan megkeresése.

A piros-feketék pénteken jelentették be a 25 éves játékos szerződtetését, aki 2022 nyaráig szóló szerződést írt alá. Az átigazolási árat a felek hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, azonban olasz sajtóhírek szerint a Milan 14 millió euró értékben szerezte meg Laxalt játékjogát, ám ebből valójában mindössze 3 millió eurót kellett kifizetni Gianluca Lapadula 11 millió eurós átigazolási ára miatt.

“Nyilvánvaló, hogy ez nagyon különleges hét volt számomra, hiszen csatlakoztam a világ egyik legnagyobb klubjához. Mindig is arról álmodtam, hogy a Milanban játszhassak, ezért egy fontos heten vagyok túl és nagyon boldog vagyok. Profi játékosként mindig a lehető legjobban felkészülsz és mindig arra koncentrálsz, hogy a legjobb formádat nyújtsd. Készen állok a kihívásra egy olyan hatalmas klubban, mint a Milan. A gyors beilleszkedés után tudni fogom, hogy mit vár el tőlem az edző és mindent meg fogok tenni a Milanért.” – mondta Laxalt.

“Sok gratulációt kaptam üzenetben. Még nem beszéltem Oscar Tabárezzel, de a következő napokban biztosan fogunk. Elégedett vagyok az eddigi utammal, amely a Milanhoz vezetett.”

“Ami a városi derbit illeti: nagyon örülök, hogy a Milan játékosa lehetek és minden tőlem telhetőt megteszek majd a győzelemért, hogy ezzel boldoggá tegyem a szurkolókat.”

“Genovai tragédia? Jó néhány évet eltöltöttem a Genoában, így nagyon kötődöm a városhoz. Szeretném megragadni a lehetőséget, hogy részvétemet fejezzem ki a genovai lakosok felé. Ez egy tragikus esemény volt.”

“A posztom? Először is, az edző fogja eldönteni, hogy milyen pozícióban fogok játszani. Mindig készen állok, ha szükség van rám. Célom, hogy 110 százalékot nyújtsak a Milanért. Nagyon különleges érzés volt, amikor Leonardo és Maldini felhívott telefonon. Ez óriási motivációt ad nekem, hogy jól teljesítsek. Boldogsággal tölt el, hogy részese lehetek a klub új korszakának.”

“Zenit? Sokat beszélt erről a sajtó, de amint jött a Milan hívása azonnal tudtam, hogy ez egy hatalmas lehetőség a pályafutásomat tekintve. A Milan volt a lehető legjobb választás számomra. Örültem és nagyon egyszerű döntés volt.”

“Világbajnokság? Ismételten egy álom vált valóra számomra, hogy hazám nemzeti csapatáért játszhattam egy világbajnokságon. Fantasztikus élmény volt elérni a negyeddöntőt és ez sokat segített a fejlődésemben. Úgy gondolom, hogy a világbajnokság egy fordulópont a pályafutásomban és nagyon büszke vagyok.”

10 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Tudom ez egy elég alap nyilatkozat hogy egy álmom vált valóra azzal hogy idejöhettem. De valahogy neki elhiszem.
  Azért ha egy védő az ember és egy olyan klub akar ahol Maldini,Cafu,Nesta,Baresi játszott(és maga Maldini hív fel téged)…,
  Valahogy jó előérzetem van vele kapcsolatban..

  • Amikor D. Lopez, R. Ely, Zapata, J. Mauri, Bertók Laci, Montolivo, Poli, G. Gomez, Lapadula, Ocampos, Kalinic, stb…
   Ezek 10%-ot sem értek el.
   Ha ugyanúgy játszik Laxalt mint az előző idényben (szerintem jobb lesz), már nyert vele a Milan.