2022. szeptember 29., csütörtök

Scaroni szerint erősödött a csapat tavalyhoz képest

A klub elnöke elmondta, hogy az illetékesek helyes döntést hoztak, amikor elhalasztották a hétvégi Milan-Genoa bajnoki mérkőzést a genovai katasztrófa miatt.

-

Paolo Scaroni, a Milan elnöke szerint idén nyáron jelentős lépéseket tettek a céljuk felé és úgy véli, hogy erősödött a csapat az előző idényhez képest.

“Nagyon elégedettek vagyunk a nyár alakulásával és a nyolc érkező játékossal. Ma bemutattuk az utolsó három igazolásunkat. Véleményünk szerint erősebb csapatunk van, mint tavaly. Tapasztalt és fiatal játékosokkal erősítettünk. Azt gondolom, hogy nagy lépéseket tettünk a célunk felé, azaz, hogy visszavezessük a Milant a tabella csúcsára.”

Szörnyű katasztrófa rázta meg Olaszországot, miután a hét elején leomlott egy autópályahíd Genovában. Nagyon sok halálos áldozata van a hídomlásnak és a Lega Serie A hivatalosan is bejelentette, hogy a Milan-Genoa és a Sampdoria-Fiorentina mérkőzés is elmarad az első fordulóban. A többi nyolc összecsapást megrendezik a Serie A-ban.

“A Milan részvétét fejezi ki az áldozatok családjainak. Mindannyian nagyon szomorúak vagyunk a történtek miatt és úgy gondoljuk, hogy helyes döntés született, amikor elhalasztották a mérkőzésünket.”

“A Milan képes lesz-e kiharcolni a Bajnokok Ligája-indulást? Ezt a kérdést a két igazgatónak, Maldininek és Leonardónak kell feltenni.” – mondta mosolyogva a klub elnöke.

“UEFA? Jelenleg nincsenek fejlemények a pénzügyi fair play kapcsán. Természetesen szeretnénk megkötni az önkéntes megállapodást az UEFA-val, de jelenleg nincsenek újdonságok. Azt hiszem, hogy szeptember körül lesznek fejlemények az ügyben. Sergej Milinkovic-Savic? Erre a kérdésre szintén Leonardo és Maldini tud válaszolni.”

“Ez az átigazolási kampány nagyszerű volt számomra, minden egyes nap haladunk a célunk elérése felé. Milan szurkolóként minden nap fantasztikus számomra a klubnál. Új vezérigazgató? Némi előrelépés történt az ügyben, de még nem hoztuk meg a végső döntést. Néhány hét múlva érkezik a bejelentés. Addig is minden tőlem telhetőt megteszek, amit kell a Milannál. Háttérbe fogok lépni és lesz egy személy, aki főállásban irányítja a klubot.”

“Bakayoko? Sok francia nemzetiségű játékos van, akiket csodáltam. Nehéz lenne választani közülük, de Milan szurkolóként Desaillyt kell mondanom.” – fejezte be Scaroni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Az biztos, hogy erősödött a Milan, és elég erős lett ahhoz, hogy odaérjen a BL-helyek egyikére, bár a vélelmezhető bajnok Juventuson kívül a maradék három helyre 5 csapat is pályázik. Ami fontos, hogy a keret nemcsak bő, hanem használható is, ezeket a játékosokat Gattusónak most már megfelelően kell tudnia forgatni. Ha ezt nem tudja megoldani, és az eredmények sem jönnek, akkor csomagolhat.

    Scaronival nem értek egyet abban, hogy a halasztás jó döntés volt. A nemzeti gyásznap szombaton van, ehhez képest a két mai meccset megrendezik, a vasárnapi meccsek közül meg csak a két genovai csapatét halasztják. A Milan helyében én ragaszkodtam volna ahhoz, hogy megrendezzék a meccset, de nyilván az új vezetőség nem akart azzal nyitni, hogy egy ilyen nehéz ügyben (pláne egy ennyire vallásos országban) ellenvéleményt nyilvánít…

  2. Némi hiányérzete azért lehet az embernek, oda a középpályára nagyon elfért volna egy Rabiot “féle” vagy SMS “féle” valaki, de ez van nem lehet mindent ilyen rövid idő alatt.

    Ha meg belegondolok, milyen cirkusz volt nyár elején, hogy azt se tudtuk csődbe megy-e Li, vagy hogy kivágtak minket az EL-ből…na ahhoz képest csodaszámba megy, ami végül kerekedett mercato-ból.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS