A Milan a hivatalos honlapján számolt be a két új nyári szerzemény érkezéséről.

Mindkét játékos szerda este érkezett meg Milánóba és csütörtök délelőtt sikeresen teljesítették az orvosi vizsgálatokat a Madonnina klinikán. Castillejo és Laxalt is a délutáni órákban a klub főhadiszállásán, a Casa Milanban írta alá szerződését.

A Milan részéről pénteken délben érkezett a hivatalos bejelentés az átigazolásról.

“A Milan örömmel jelenti be, hogy szerződtette Samuel Castillejót a Villarrealtól és Diego Laxaltot a Genoától. Mindkét játékos átigazolással csatlakozik a klubhoz.”

A hírek szerint a Milan 18 millió euróért szerezte meg Castillejót, plusz ezen felül Carlos Bacca csatlakozott a Villarrealhoz. Laxalt összesen 14 millió euró értékben váltott klubot, ebből 3 millió eurót fizetett a Milan, míg a fennmaradó 11 millió eurót Gianluca Lapadula átigazolási ára teszi ki. A megegyezés szerint a Genoa a jövőben további 4 millió eurót kaphat bizonyos bónuszok teljesülése esetén.

A Milan bejelentette, hogy Castillejo és Laxalt után már nem lesz több érkező ezen a nyáron. Az átigazolási időszak ma este 20:00-kor zárul Olaszországban.

Nyolc játékos érkezett ezen a nyáron, nevezetesen Pepe Reina, Ivan Strinic, Alen Halilovic, Mattia Caldara, Gonzalo Higuain, Tiemoué Bakayoko, Diego Laxalt és Samu Castillejo.

SAMU CASTILLEJO

Samuel Castillejo Azuaga, azaz Samu Castillejo 1995. január 18-án látta meg a napvilágot egy spanyol kikötővárosban, Malagában. Már kilenc évesen felfigyeltek rá, néhány évvel később pedig csatlakozott a Malaga utánpótlásához. 19 évesen és 7 hónaposan mutatkozott be a spanyol élvonalban egy Valencia elleni 3-0-ra elveszített bajnokin.

Castillejo 2015 nyarán mintegy 8 millió euróért a Villarreal játékosa lett. A 23 éves támadó az előző szezonban többnyire a jobb oldalon szerepelt, azonban a bal szélen is képes játszani. Samu négy alkalommal szerepelt a spanyol U21-es válogatottban, a felnőttek között eddig nem jutott szóhoz. Ami a Villarrealt illeti: három szezon alatt 127 tétmeccsen játszott és 11 gólt szerzett, továbbá 15 gólpasszt osztott ki.

DIEGO LAXALT

Laxalt 1993. február 7-én született Montevideo városában, Uruguayban. 2012-ben mutatkozott be hazájában a Defensor Sporting együttesében és kiváló teljesítménnyel rukkolt elő a 2013-as U20-as Dél-amerikai ifjúsági labdarúgó-bajnokságban. Ennek köszönhetően az Inter szerződtette őt, azonban egyetlen tétmeccsen sem viselte a kék-feketék mezét. Laxalt kölcsönben megfordult a Bolognában, az Empoliban és a Genoában is, utóbbi végül 2016-ban végleg szerződtette.

A 25 éves uruguayi játékos 117 meccsen lépett pályára a Genoában, ezeken 8 gólt és 12 gólpasszt jegyzett. Laxalt meglehetősen sokoldalú játékos, hiszen balhátvédként, bal oldali középpályásként és bal oldali támadóként is bevethető, ugyanakkor szerepelt már jobb oldali támadóként is.

3 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. A – legalábbis számomra – nem kicsit femininnek tűnő Laxalt (engem egy fonott hajú Judith Sargentinire emlékeztet) engem a világbajnokságon nem igazán győzött meg. Nem feltétlenül az “igazi” posztján játszott, de szerintem az uruk védelmének leggyengébb pontja ő volt, bár lelkesnek lelkes. A Milanban valószínűleg nem védőt fog játszani, így jobb lehet, de nem tudom, hogy ebben a rendszerben hová kellene őt rakni. Nagyon remélem, hogy Gattuso el fog tudni szakadni a 4-3-3-tól, és valami mást (is) gyakoroltat a csapattal, mert Laxalt hasznos lehet, de inkább egy 4 fős középpályán.

  2. Laxaltnak nagyon örülök. Jó csapata lesz idén a Milannak.
    (Balf.sz Montella sincsen már! Nem tud mit elb.szni.)

    Számomra ennek a szezonnak a nagy kérdése, hogy: Vajon Gattuso fel tudja-e venni az iramot a szériákkal (El, Kupa, bajnokság), és a játékosokat megfelelően tudja-e majd rotálni?!
    Remélem sikerül neki, és minimum olyan jó edző lesz belőle, mint Inzaghi a Lazionál, de annak jobban örülnék, ha egy fiatal Ancelotti lenne…