Elhalasztották a Milan hétvégi bajnoki mérkőzését

A hivatalos bejelentés szerint október 31-én pótolják a Milan-Genoa meccset.

13

Az Olasz Labdarúgó Szövetség döntése értelmében a Milan-Genoa és a Sampdoria-Fiorentina meccset is elhalasztották az első fordulóból.

Kedden szörnyű katasztrófa rázta meg Olaszországot és a világot, miután leszakadt egy autópályahíd Genova közelében, maga alá temetve az alatta húzódó gyárépületeket és a hídon tartózkodókat.

A tragédia miatt úgy döntöttek, hogy az első fordulóban nem rendezik meg a Genoa és a Sampdoria mérkőzéseit. A hivatalos közlemény szerint mindkét együttes kérelmet nyújtott be az illetékesek felé az elhalasztásról. A szövetség úgy döntött, hogy eleget tesz a kérésnek és a Milan illetve a Fiorentina hozzájárulásával elhalasztotta a két meccset.

A forduló többi összecsapásának elhalasztásáról még nem született döntés. A közlemény szerint a Milan-Genoa és a Sampdoria-Fiorentina meccsek új időpontját később közlik.

FRISSÍTVE:

A hivatalos bejelentés szerint október 31-én pótolják a Milan-Genoa meccset.

13 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Semmiféle logikát nem látok ezekben a halasztásokban. A következő fordulóban játszandó Genoa-Empoli és Udinese-Sampdoria mérkőzést is elhalasztják? Nem. Csökkenni fog a gyász, ha nem 5, hanem 12 nappal a tragédiát követően fociznak csak a csapatok? Szerintem nem. Valamennyi mérkőzés előtt el kellett volna rendelni a gyászszünetet, ami méltó megemlékezés az áldozatokról, de ezt túlzásnak tartom.

 2. Részvétem, de szerintem sem kellett volna elhalasztani a meccseket. Szegény Astori halálánál még megértettem a forduló hanyagolását, hiszen játékos volt, sokan ismerték, együtt/ellene játszottak; közvetlen érintette a csapatokat. Ezzel nem azt mondom, hogy az ő távozása megrázóbb volt, csak azt, hogy annál az esetnál a játékosok valóban küzdhettek mentális problémákkal. Itt kevésbé. Bár nem vagy pszichológus és nem látok be más ember fejébe.
  És mégegyszer; részvétem!

 3. Részvétem,de már írtam máshova is korábban !

  Lanskyval értek egyet !

  Elég sűrű a program így is,egy ilyen jellegű halasztásra semmi szükség nincsen,és sajnos nem is old meg semmit ! Ami történt az már a múlt,és hónapok múlva is fájni fog….

 4. Hakan a büntetését az első fordulóban tölti le, az nem világos, miért kell kihagynia a Napoli elleni meccset. Ha december 25-én pótoljuk, ha január 1-én, akkor legyen akkor eltiltva, de ne a 2. fordulóban.
  Ekkora egy barom szabályt.

  • Sajnos a szabály valószínűleg úgy szól, hogy az eltiltott a következő olyan (bajnoki) mérkőzést kell hogy kihagyja, amely megrendezésre kerül. Tehát ha az első 4 fordulót elhalasztanák, akkor a török az Atalanta ellen tölthetné le a büntetését. Fura szabály, és valóban lehetne rajta változtatni. Nekünk meg különösen jó lenne, mert nem mindegy, hogy Calhanoglu a Genoa vagy a Napoli ellen (nem) játszik.

 5. Kicsit tartok attól, hogy be fogunk ragadni a szezonrajtnál, mert így a 2. és 3. forduló nagyon kemény lesz a Napoli meg a Roma ellen…. Nagyon kellett volna ez a meccs, hogy a játékosok főleg az újak lássák, hogy milyen a Seria A.

  • Van az a vicc, amikor az autópályán egy kocsi a forgalommal szemben halad, és a rádió bemondja, vigyázzanak, mert egy autós rossz irányba halad. Mire a sofőr: “Egy? Száz!!!”

   Szóval honnan is kezdjem… Ha tudsz említeni olyan valakit innen, aki tesz arra, hogy – a legfrissebb hírek szerint – több mint 40-en haltak meg a tragédiában, akkor nevesítsd. Itt mindenki felfogta, hogy mi történt, mindenki borzasztónak tartja. Hogy egy ilyen történésre hogyan kell reagálni, az képezi a vita tárgyát. Olaszországban nemzeti gyásznapot tartottak, illetve tartanak. Helyes. Eközben azonban – a nagy gyász közepette – a 10-ből 8 mérkőzést azért szépen megrendeznek. Elhalasztották a két genovai csapat mérkőzését – állítólag a kérésükre -, és éppen ez a probléma. Nem teljesen világos, hogy a Samp meg a Genoa miért ezzel kívánt tisztelegni az áldozatok előtt… Ha a tragédia napján vagy akár másnapján kellett volna játszani, esetleg érthető lenne a dolog. Ha a hazai pályán játszó csapat (jelen esetben a Samp) kéri ezt, még talán megértettem volna. De nem gondolnám, hogy a tiszteletadásnak vagy a megemlékezésnek az áldozatokról az az egyetlen módja, ha majdnem egy héttel az események után nem lépnek pályára. Amit fentebb írtam is, túl nagyok az időbeli távolságok. 5 napja történt, ami történt. És ha 2 hete történik, akkor is ezt kérik a csapatok? Elvégre “a következő mérkőzés” akkor is az első tétmérkőzés lett volna… És érdekes az is, hogy most nem, de a 2. fordulóban már játszanak… Annak, hogy öt vagy tizenkét nappal később játszanak, a világon semmi jelentősége, tehát felesleges volt halasztani. Emlékeztetnék, hogy amikor a Charlie Hebdo elleni támadás volt 2015 januárjában, egyetlen mérkőzést sem halasztottak el a Ligue-1-ben. És jól tették. Azt gondolom, ezek profi játékosok, még ezt is tudniuk kell kezelni, még akkor is, ha esetleg voltak ismerőseik az áldozatok között. Az az orvos, akinek valamely hozzátartozója meghalt vagy megsérült, napokig nem megy be a kórházba műteni? A kamionos nem veszi fel a munkát? A bíró nem tartja meg a tárgyalást stb.?!? Kínában szinte minden hétre jut egy bányabaleset, Japánban földrengések vannak, Délkelet-Ázsiában árvíz, Ausztráliában tűzvész, Amerikában meg hetente van valami lövöldözés. Másból nem állnának bizonyos államok, csak gyásznapokból. Emberek halhatnak meg a legkülönfélébb okok miatt. Leszakad egy híd, meghal egy válogatott futballista, lehet metróbaleset, összedőlhet egy toronyház, kitörhet az Etna, jöhet tűzvész, földrengés, árvíz, akármi. Olyan időszakot élünk, amikor bármikor történhet bármi. Sajnos ez van.

   Itt senki sem azt mondta, hogy hű, milyen vicces volt már, hogy leszakadt a híd. A fő kérdés: az az egyetlen helyes módja a megemlékezésnek, az együttérzésnek, hogy elhalasztunk egy futballmérkőzést? Az nem olyan jó, hogy 1 percig emlékezünk, netán a játékosok karszalagot tesznek fel, a szurkolók meg mondjuk elénekelnek közösen egy dalt stb.?!