Mindenben megállapodtak a felek, így Gonzalo Higuaín és Mattia Caldara hamarosan a Milan játékosa lesz, továbbá ezzel egyidejűleg Leonardo Bonucci visszatér a Juventus együtteséhez.

Úgy tűnik, hogy rövidesen végleg pont kerül a hármas transzfer végére. Egybehangzó olasz sajtóhírek szerint a szerdai tárgyalás alkalmával a Milan és a Juventus mindenben egyezségre jutott egymással. A végső részleteket és a felmerült problémákat rendezték a felek, így már csak a szerződések aláírása és a hivatalos bejelentés hiányzik.

A hírek szerint megvalósul a Bonucci-Caldara játékoscsere mintegy 40-40 millió euró értékben. A megegyezés szerint a Milan 18 millió euróért veszi kölcsön egy szezonra Higuaínt, akit a klub a szezon végén további 36 millió euróért végleg megvásárolhat.

Higuaín már elhagyta a Juventus edzőközpontját és úton van Milánóba, míg Bonucci az Egyesült Államokból holnap érkezik meg Torinóba. Caldara szintén holnap landol Olaszországban.

[adrotate banner=”32″]

35 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Azért ne dőljünk a kardunkba. Tavaly is ajnároztunk és lásd..két fecske sem csinál nyarat! Középpályánk olyan hulladék mint ide mekka!

 2. Na szvl, mindenképp jó hír, hogy végre megoldódni látszik a csatárposzt. Tavaly itt voltunk a leggyengébbek. Nem igazán kedvelem Higuain-t, de most egy hasonló kaliberű játékosra van szükségünk. Megjárta a Napoli-t, a Juve-t, mindenhol eredményeket ért el. A legtöbb Serie A-ban lőtt gól is az ő nevéhez fűződik. Ergo nem vettünk vele zsákbamacskát. 2-3-4 szezonon keresztül is számíthatunk a szolgálataira. 15+ gól az elvárás nála.

  Ami viszont rossz, hogy a világ egyik legjobb belsővédőjét veszítettük el. Sose kedveltem Bonucci-t, de eléggé szépen belerázódott a dologba nálunk és nagyon jó teljesítményt mutatott a szezon második felében.
  Musacchio nagyon jó védő, de óriási a meccshiánya. Caldara fiatal tehetség és meg van benne a potenciál, hogy nagyon jó védő legyen belőle. A tavalyi szezont végig játszotta, így remélem nem sokáig tart a beilleszkedés és hamar pályára futhat és bizonyíthat.

  Bernard-ot annyira nem ismerem, nem is ismerhetem. De üsse kavics jöjjön.
  Egy Brazil, aki Oroszországból jött át a Serie-A-ba. Volt már ilyenünk. Az úriembert Thiago Silva-nak hívták. Remélem ő is berobban nálunk.

  Amikor felmerült Leonardo-neve, szinte biztos voltam benne, hogy végre jön hozzánk brazil játékos és hogy valakit biztosan magával hoz a PSG-ből. Egyelőre úgy néz ki Rabiot lesz az.

  Ezzel a 4 új játékossal, azt hiszem elégedettek is lehetnénk, még akkor is ha Bonucci távozik.

  Kíváncsi vagyok, kik távoznak még.

 3. No ez jó hír ! És jó üzlet !

  Mostmár csak Bernard és a Salzburgi kis csákó kell esetleg még Pato…ez esetben mehetne Silva is !!! és rendben is lennénk 🙂

 4. Szerintem nagyon jól kijöttünk ebből a bizniszből,örülök az érkezőknek.,,,,,Bonucsicska meg egy igazi senkiházi,,

  • Ennyi. 😀

   Visszament ahová való. Jött helyette két kitűnő játékos akikre nagy szükség van. Csodálatos! 😀

 5. Bonucci az igazi szégyen, nem Montolivo. Ha gerinctelen valaki az rosszabb mint ha gyenge.
  És lecke, amatőröknek : nem teszel új igazolást csapatkapitánynak ha van egy kis eszed.

 6. Szidni nem kell Bonuccit,mert általa kaptunk két jó pali….tehát ha másért nem ezért érdemes volt idehozni 🙂

 7. Óriási….. kb arra számítok, amit Fernando Torres és Ronaldo vagy Vieri csinált ennyi idősen a Milanban! Pár meccs esetleg 1-2 gól aztán sérülés és nulla jó forma!
  Az az Andre Silva kölyök akkor mi a bánatnak lett megvéve?

  • Roni nem stimmel..ő bizony jó volt nálunk…megsérült ez van…de a mádik kettő konkrétan fos volt…

   Higanyban én bízom !

 8. Elèg fura vèlemènyeket olvasni. Az èn nèzetem szerint a tobb mint 40 M èrő top vèdő Bonuccit elcserèltuk Caldarára aki jelenleg mèg (!!) nem èr annyit ès lehet nem is fog. Majd vettünk egy 30 èves top csatárt 54 M €.

  Sok múlik azon, hogy beválnak-e. Leo-t èn nem szidom hiszen nagyon bátor volt mikor hozzánk igazolt tavaly. Plusszt hozott a csapatba. Csak megköszönhetjük neki most pedig hazatèrt.

  • Azt azért vegyük figyelembe, hogy Bonucci vissza akart menni és nem mi adtuk el. Szakmailag érthető, emberileg elég nagy féregség, de ő ezek szerint ilyen. Hozzáteszem én is megértem a döntését, nem biztos hogy a maradék top éveit egy épülő Milanban kell elvernie, ugyanakkor tavaly ő ezt vállalta, most viszont szembeköpte saját magát is.
   Ebből következőleg, ha már Bonucci úgyis menni akart, Leonardo a lehető legjobb megoldást hozta ki ebből, nem véletlen tüntetnek a Juve hívek Caldara eladása miatt.
   Csatár poszton, ezt többen, több helyen leírtuk már, nehezen találni jobb megoldást Higuaínnál, olyat aki ismeri az olasz focit, olyat aki klasszis és olyat, aki hajlandó lenne eljönni egy jelenleg max a BL helyekért harcoló Milanba, és itt a legfontosabb az utolsó gondolat. Bármilyen nehéz is ezt észrevenni, a mai Milan jelenleg nem vonzó egy 25-28 éves KLASSZIS csatár számára.
   Aki pedig André Silvát sajnálja és tőle várja még most is a megoldást a csatár posztra, az nem nézte az előző szezont.

   • Igen Higuainnak már a B oldal forog de tèny, hogy max Cavani aki felveheti vele a versenyt. Ilyen szempontból jól használtuk ki a kínálkozó lehetősèget. Èn mindig is bírtam Higuain erőszakos stílusát, ahogy egyből kapura fordul ès támadja azt. Cutrone is sokat tanul majd tőle az fix.

    Ami Silvat illeti èn azèrt kicsit bízok abban, hogy a tulajok nem akarjak, hogy elèrtèktelenedjen teljesen. Talán rászólnak Gattusóra, hogy játszassa ha marad. (Na meg remèlem a formáció miatt is.)

   • Én pedig látok potenciált Silvaban és láttam az előző szezont…remélem átállunk a 2csatáros játékra és Cutrone-Higuain-Silva trio elég is lenne a szezonra és mindenki kapna igy rendesen lehetőséget!Nyomorult Kalinicsot kéne eltüntetni innét és elöl megis lennénk!Forza Milan

 9. Ez szép transzfer volt, gratuláció az AC Milannak! 🙂 Higuain és Caldara , na ez felül múlja minden korábbi elképzelésemet ezzel a nyári Mercatóval kapcsolatbban!

 10. Bevallom nem is értem a Juventust. Én Higuaint a helyükben biztosan csak az olasz ligán kívül értékesítettem volna. Az egyik legnagyobb riválisuknak átpasszoltak egy bizonyított és gólerős csatárt. És ha ez nem lenne elég, odaadták az egyik legnagyobb védőtehetségnek tartott Caldarat is, aki így a másik legnagyobb védőtehetséggel Romagnolival együtt alkot majd védőpárost. És gyanús, hogy ha Conti felépül, belőle is stabil olasz válogatott lehet majd. Ez így erős hármas lehet majd a jövőben. Mindezt egy 30-on felüli Bonucciért cserébe, aki persze kiváló védő, de nem jött ki Allegrivel és a szurkolók is rendesen kikezdték. Akár még a csapatot is megoszthatja.

  Gratula a vezetőségnek, szerintem szuper transzfer volt ez. 🙂

 11. Én azt gondolom, hogy a fák nem nőlnek az égig. Ezzel azt akarom mondani, hogy CR nem nyer minden évben BL-t és ezzel elmondtam mindent. Gondolom nem a scudettóért vették a srácot. 😀

 12. Lehet jövőre CR higany páros lesz a milanban? Még ez is lehet ha jövőre is lesz új tulajdonos :))))))

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet