Marco Fassone, a klub vezérigazgatója a MilanTV mikrofonjainak nyilatkozott többek között a klub helyzetéről, az UEFA kizárásáról, az átigazolási piacról és a Pumáról.

“Negativitást éreztem a szurkolók részéről és tisztázni akartam a helyzetet. Nyugodt légkörre van szükségünk, a nap 24 órájában a Milanért dolgozom. Van egy projektünk, a célunk visszamászni a csúcsra. Nehéz, de meg tudjuk csinálni. Tudom, hogy a szurkolók szeretnék megtudni és megérteni, hogy mi történik. UEFA? A Milan nem tartott be néhány szabályt, de úgy gondoljuk, hogy a kizárás eltúlzott döntés volt. Nagyon meglepődtünk, amikor megtudtuk. Az UEFA-nak a Milannal szemben hozott ítélete igazságtalan, ezért úgy döntöttünk, hogy fellebbezünk. Az elmúlt 12 hónapban kimutattuk törekvésünket a Pénzügyi Fair Play szabályainak betartására.” – mondta Fassone.

“A múlt héten megérkezett a klub számlájára a 32 millió eurós összeg. Az én kötelességem ellenőrizni, hogy rendelkezésemre áll-e a kellő forrás a klub irányításához. Számomra az a legfontosabb, hogy a klub szilárd. Adott a pénz a klub működéséhez, a bérek és a szállítók kifizetéséhez illetve egy kisebb átigazolási kampányhoz. Remélem, hogy a tulajdonos mindig támogatni fog minket, ahogy eddig is tette. A klub most a labdarúgásra, a projektre és az átigazolási időszakra összpontosít. Bonucci? Leo a mi csapatkapitányunk. Határozottan nincs szó a távozásáról. Ő a csapat egyik erőssége és sokáig velünk fog maradni. Reina, Strinic és Halilovic mindannyian kiváló játékosok. Halilovic előtt nagy lehetőség adódott, hihetetlenül tehetséges. Romagnoli hosszabbítása? A legmagasabb szinten játszó klubok figyelték, de itt akart maradni és nyerni Milan mezben. Ez Cutronére is igaz, akivel megállapodtunk a hosszabbításról. Hamarosan hivatalosan is bejelentjük.”

“Nem mondhatjuk el, hogy Mirabelli kivel találkozik, mely ügynökökkel és kik azok a játékosok, akiket figyelünk. Nagyon jó csapatunk van és véleményünk szerint 2-3 erősítésre van szükség, hogy versenyképesek legyünk. Az előző szezonhoz képest erősebb csapatunk lesz.”

“Remélem, hogy a továbbiakban mindenki – különösen a média – a pályán zajló eseményekkel fog foglalkozni. Azt akarjuk, hogy a csapat versenyben legyen a világ top 10 legjobb csapatával. A Milan és a város rendkívül nagy potenciállal rendelkezik, de szükségünk van mindenki támogatására.”

“Egy játékos sem közölte, hogy távozni akar. A Milan projektje egyáltalán nem változott és nem is fog. Olyan versenyképes csapatot akarunk építeni, amely képes felvenni a harcot a Bajnokok Ligájában.”

“Gattuso? Kiváló edző lesz belőle, a Milan az ereiben csörgedezik. Puma? Egy új és csodálatos kaland kezdődik a Pumával. Női csapat? Mindent megteszünk, hogy versenyképes csapatunk legyen. Carolina Morace kinevezése edzőnek nagy fegyvertény. Ő egy ikon.”

[adrotate banner=”32″]

6 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. nehéz belelátni, de a legfontosabb,h stabil legyen a háttér. Ha a játékosok nem pánikolnak (ilyen híreket még nem olvashattunk) akkor nincs gond. Szerintem remek lehetőségek vannak ezen a nyáron.
  Gondolok itt a Sporting botrányra. Ha tényleg felbontják Dost, Bruno Fernandes és W. Carvalho szerződését érdemes lenne ott körbe nézni.
  Ander Herrera és Hector Herrera szerződéséből is 1-1 év van az MU-ban valamint Porto-ban. Ander ráadásul kegyvesztett Murinhonál!
  Szerintem minőségi játékosokról van szó.
  Ingyen igazolható játékosok: Badelj,Max Meyer, Wilshere, Bernard,Abel Hernández, Honda! 😉

 2. senkinek sem tunik fel , hogy mar igazoltunk 3 embert?2 hivatalos (Strnic meg reina ) es halilovici 90%.

  Mivan ha ezzel vege is ? akkor erosodtunk? nem!

  Amugy nekem mara mar 1000% hogy turpiszsag van a hatterben. Li vagy Berlupapa berence vagy az Eliott-e vagy aze akinek elo van keszitve hogy az Eliott-tol atveszi a klubbot! De hogy o nem a milan igazi tulajdonosa az tuti, o egy stroman!