Massimiliano Mirabelli, a Milan sportigazgatója szerint nem szabad hamis illúziókat kelteni a szurkolókban a közelgő nyári átigazolási időszakkal kapcsolatban és úgy véli, hogy ennél nagyobb tiszteletet érdemel Li Yonghong, a klub elnöke.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) testülete hamarosan meghozza döntését a klub sorsáról, amely a 2014-2017 közötti időszakban megsértette a Pénzügyi Fair Play-re vonatkozó előírásokat. Az olasz sajtó szerint felmerülhet a Milan kizárása az Európa Ligából (ez a legsúlyosabb büntetés, amit az UEFA kiszabhat egy együttesre – a szerk.) és ennek következtében nem kizárt, hogy több játékos is távozik a nyáron.

“Nem tettem utalást egy esetleges kiárusításra. Elég csak Romagnolira gondolni, aki 2022 nyaráig kötelezte el magát a Milan mellett és Cutrone lesz a következő, aki hamarosan új szerződést ír alá. Eddig senki sem kérte az eladását. Bacca az egyetlen játékos, aki közölte velünk, hogy más elképzelései vannak. Meg fogjuk találni a megoldást Carlos számára. Cutrone maradni fog, míg Kalinic és André Silva jövőjéről még döntenünk kell. Természetesen senkit sem fogunk az akarata ellenére itt tartani, de ha valaki távozni akar, akkor megfelelő ajánlatot kell kapnunk.” – mondta Mirabelli a La Gazzetta dello Sportnak.

“Gigio Donnarumma? Nagyszerű jövőt jósolok neki és Cutronénak is. Remélem, hogy a Milanban fognak nagy játékosokká válni. Ilyen játékosokra akarjuk építeni a csapatot. Úgy gondolom, hogy Gigiónak ezúttal nyugodt nyara lesz. Fő célunk, hogy úgy fejeződjön be a nyári átigazolási időszak, hogy egyetlen top játékosunkat sem adtuk el. Ez megvalósítható. Egy szlogen: bízz a Milanban. Nem sok hiányzik, hogy igazán jó csapat legyünk.”

“Li Yonghong? Nem az UEFA-nak szól, hanem csak általánosságban mondom, hogy Mr. Li több tiszteletet érdemel. Ő egy olyan elnök, aki minden kötelezettségvállalását betartotta és sokat fektetett a klubba. Kinevezte vezérigazgatónak Fassonét, aki Európa egyik legjobb szakembere. Sok nehézséggel kell szembenéznünk, de legalább ennyi okom van arra, hogy nyugalommal tekintsek a Milanra. Például a szezonban nekünk volt a legfiatalabb csapatunk a Serie A-ban. A fiatalokra épülő stratégia eddig is kifizetődő volt és a jövőben is az lesz.”

“Újjá kellett építenünk a csapatot, így a tavaly nyári átigazolási időszakot negatív mérleggel zártuk. Biztosíthatok mindenkit, hogy profitot termelnénk, ha eladnánk a tavalyi érkezőket. Van egy nagyon jó olasz játékosokból álló gerinc. Conti hamarosan vissza fog térni és ő lesz az első erősítésünk. Azt mondanám, hogy jó alapunk van egy nagy Milan felépítéséhez, kezdve az edzővel, Gattusóval.”

Mirabelli az átigazolási időszak stratégiájáról nyilatkozott a Sky Sportnak.

“Óvatos megközelítést teszünk és tiszteletben tartjuk a szabályokat. Nekünk van a legfiatalabb csapatunk Olaszországban. Van egy örökségünk, amit tovább kell erősítenünk, hogy a Milan minél magasabbra kerüljön. Felesleges most neveket említeni, meg kell várnunk az UEFA határozatát és ezt követően tudni fogjuk, hogy mit tehetünk. Ügyelnünk kell arra, hogy ne keltsünk hamis illúziókat a szurkolókban.” – tette hozzá.

[adrotate banner=”32″]

6 hozzászólás a bejegyzéshez