Abate szerint hihetetlen érzés gólt lőni a San Siróban

1

Ignazio Abate, a Milan olasz jobbhátvédje szombaton megszerezte pályafutása első gólját a San Siróban.

Mint ismert, a Milan hazai pályán 4-1-es győzelmet aratott a Hellas Verona együttese felett az olasz bajnokság 36. fordulójában. A gólok sorát Hakan Calhanoglu nyitotta meg, majd az első félidőben Patrick Cutrone is eredményes volt. A második játékrészben Ignazio Abate növelte az előnyt, a negyedik találatot pedig Fabio Borini jegyezte.

A találkozót követően három gólszerző, Abate, Cutrone és Borini is nyilatkozott.Ignazio ABATE: “Hihetetlen érzés gólt szerezni a San Siróban a Curva Sud előtt. Mindenki nagyon jól tudja, hogy a kisebb együttesek ellen küzd a csapat, de ezúttal érett csapatként játszottunk és szilárd teljesítményt nyújtottunk. Nagyszerű, hogy a csapattársaim nagyra értékelnek, mert mindig őszinte vagyok velük. Készen állok segíteni és szükség esetén szemrehányást tenni nekik. Ez egy szilárd csapat és van egy remek vezérünk, az edzőnk.”

“Sok szurkolóval együtt Rómába megyünk és nyerni akarunk. A megszokott Juventus ellen fogunk játszani, amely a győzelemért lép pályára. Csak magunkra kell összpontosítanunk és olyan csatát vívni, mint Dohában.”

Patrick CUTRONE: “Boldog vagyok, hogy sikerült véget vetnem a gólcsendnek, de a legfontosabb a győzelem volt. A Bologna ellen hibáztam és kihagytam a helyzetet, de örültem a győzelemnek. Ezúttal sikerült betalálnom és köszönettel tartozom a csapatnak. Ez az első évem és a fő célom, hogy segítsem a csapatot. Az első a Milan és ha gólt szerzek, akkor csak jobb. Még mindig érzem az adrenalint a testemben, ez minden alkalommal így van.” – mondta a 20 éves csatár a meccs után.

“Olasz kupa? Mindig készen állok, amikor az edző hív. A Hellas Verona elleni győzelem segít mentálisan felkészülni a fináléra és megpróbálunk trófeával hazatérni. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megnyerjük a döntőt.”

Fabio BORINI: “Mindig nagyszerű érzés gólt szerezni és ha kevesebb játékperc áll rendelkezésedre, akkor még jobb. Megfelelő mentalitásunk volt és a lehető leghamarabb le akartuk zárni a meccset. Juventus? Mindig sikerre éhesek, ezt megmutatták a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, ahol mindent beleadtak és az utolsó másodpercben veszítettek. Mindkét csapat jó formában várhatja a döntőt. A Milan-szellemiséggel kell pályára lépnünk és minimalizálni a hibákat. Könnyebb felkészülni a nagyobb csapatok ellen, de mi vagyunk a Milan és mindig nyernünk kell.”

[adrotate banner=”32″]

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Gyönyörű gól volt,a közvetítés alatt el sem akartam hinni hogy ez az első gólja a San-siróban,..hát mit mondjak ideje volt már,itt van már vagy 10éve…na de lehet hogy ezért lett ilyen szép mert jól beérett..

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet