Szombaton a Milan hazai pályán fogadja a Hellas Verona együttesét. Gennaro Gattuso megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, amelyen többek között beszélt az Európa Liga fontosságáról is.

A Milan-Hellas Verona találkozót szombaton 18:00-kor rendezik a San Siróban.

“Kínos mérkőzést játszottunk a Benevento ellen és nem szabad, hogy ezeket a hibákat megismételjük. Az Európa Liga a tét és nem engedhetjük meg magunknak, hogy hibázzunk, különben veszélybe kerülünk. Teljes mértékben a Hellas Verona elleni meccsre koncentrálunk, majd négy napunk lesz felkészülni a Juventus elleni döntőre. Meg kell mutatnunk, hogy készen állunk és jó mérkőzést kell játszanunk, hogy bosszút álljunk a legutóbbi Verona elleni súlyos vereségért.” – mondta Gattuso a meccset megelőzően.

“Nem játszottunk nagyszerű meccset a Bologna ellen, az első 30 percben nagyon lassúak voltunk és a második játékrész elején nem tudtuk lezárni a mérkőzést. Végül az utolsó percig kockáztattuk a 3 pont megszerzését, de a játékosok megkönnyebbültek a győzelem után. Megszerezhettük volna a harmadik gólunkat is és nem voltam elégedett. Ugyanakkor rengeteg helyzetet tudtunk kialakítani. Csapatként kell játszanunk és majd meglátjuk a szezon végén, hogy hol fogunk végezni. Két héttel a bajnokság vége előtt a csapat nincs a legjobb formában. Ez normális, de mentálisan készen kell állnunk. Fontos, hogy tisztában legyünk az erősségeinkkel. Csak arra koncentrálok, hogy hogyan fogjuk befejezni ezt a szezont. A média egy top csatár szerződtetéséről beszél és erről szólnak az átigazolási pletykák, de mi nem foglalkozunk az ilyen fecsegésekkel.”

“Videóbíró a nemzetközi kupákban? A videóbíró egy olyan rendszer, ami jól működik és képes tisztázni a kérdéses szituációkat. Nem látom okát, hogy miért ne lehetne ezt bevezetni a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában. A gólvonali bírók a kapu mellett rossz helyen vannak. Azt gondolom, hogy a videóbíró sokkal nagyobb segítség lenne.”

“Bonaventura? Sohasem jött oda hozzám, hogy a távozását kérje. Nem tudok róla, hogy Jack átadólistán szerepelne. Tudomásom szerint jelenleg a szerződéshosszabbításáról tárgyalnak. Személy szerint én mindig folyamatosan pályára küldöm, mert tudom, hogy mit adhat a csapatnak.”

“Vereség esetén én vagyok az elsődleges felelős személy, hiszen én vagyok, aki a csapatot edzi és pályára küldi a játékosokat. Akkor követünk el hibákat, amikor egyéni játékba kezdünk és nem csapatként teljesítünk. A játékosokból soha nem hiányzott az elkötelezettség. Romagnoli? Újra teljes értékű edzésmunkát végzett és majd meglátjuk, hogy pályára küldjük-e. Mindig azt mondtam, hogy emelnünk kell a szintet. Négy új igazolásra van szükségünk. Biglia? Olyan, mint egy megvadult ló. Alig várja, hogy újra pályára lépjen. Nem gondolom, hogy kockáztatnunk kellene a játékát az Olasz kupa döntőjében.”

“Szeretnék nagy köszönetet mondani a szurkolóinknak. Nagyon szeretnék, hogy nyerjünk és jó focit játsszunk. Nem volt egyszerű 5-6 ezer szurkolónak Bolognába utaznia a Benevento elleni pocsék teljesítmény után.”

8 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. ” Négy új igazolásra van szükségünk”

    Ez érdekesen hangzik;túl konkrét,tehát valószínűleg vannak már kiszemeltjei is Gattának.Reméljük június elején már többet tudunk,addigra vége a bajnokságnak,lemegy a kupadöntő,kiderül lesz-e nemzetközi kupa és UEFA büntetés.