Mirabelli a vereségről, a csapatról és a mercatóról

8

Massimiliano Mirabelli, a klub sportigazgatója rendkívül csalódottan nyilatkozott a Benevento elleni vereség után és elmondása szerint bocsánatot kell kérniük a szurkolóktól.

A Milan szombat este hazai pályán megégett a Benevento ellen. Az újonc együttes 1-0-ra nyert a San Siróban és ezzel megszerezte első idegenbeli győzelmét a Serie A-ban. A Benevento 34 forduló alatt eddig 78 gólt kapott, azonban tegnap a piros-feketék egyetlen egyszer sem tudtak nekik betalálni.

“Nem nagyon foglalkozunk a statisztikákkal. Egy ilyen mérkőzés után úgy érezzük, hogy bocsánatot kell kérnünk a szurkolóktól. Ez egy váratlan eredmény volt. Jelenleg nehéz időszakon megyünk keresztül. Bocsánatot kérünk és reméljük, hogy sikerül visszavágni a következő mérkőzésen.” – mondta Mirabelli a találkozó után.“Azzal kell kezdenünk, hogy meghallgatjuk Gattusót, aki a győzelmekért és a nagyszerű teljesítményekért is felelős. Együtt kell dolgoznunk, nincs olyan játékosunk, mint Messi, aki képes egyedül mindent megoldani. Vállalnunk kell a felelősséget a hibáinkért, keményen kell dolgozni és kijavítani azokat. Sok fiatal játékos van a csapatunkban. Tavaly nyáron fiatal tehetségeket üldöztünk és tudtuk, hogy nem mindig lesz következetesség az eredmények terén. Meggyőződésünk, hogy helyesen döntöttünk, amikor fiatal és erős játékosokkal új korszakot akartunk kezdeni.”

Szégyelljük ezt a teljesítményt. Ez egy olyan mérkőzés volt, amelyet meg kellett volna nyerni még akkor is, ha néhány játékos fáradt. Nem számít, hogy hogyan, de meg kell szerezned a három pontot. Remélhetőleg két év múlva a csapatunk nem fogja elveszíteni az ilyen meccseket, mert érettebb lesz. Ilyen eredmények 20 vagy 30 évente egyszer történnek és velünk kétszer is megtörtént a Benevento ellen. Mindannyian tiszteljük az ellenfelet. Mindannyian vállaljuk a felelősséget és haladunk előre. Már a szezon első felében történelmi sikert értek el azzal, hogy pontot szereztek ellenünk, most pedig megvan az első idegenbeli győzelmük is. Ez nem taktika kérdése volt, hiszen csak akkor nyerhetsz, ha a lelkedet is kiteszed, ez pedig túlmegy a taktikán. Nem szabad elveszíteni a fejünket. Ismerjük a korlátainkat és a csapatban rejlő potenciált.”

“Tudtuk, hogy egyetlen átigazolási időszak alatt nem vihetünk véghez mindent. A csapatépítéshez több idő szükséges és lehetetlen elérni egyből az összes kitűzött célt. A jövő? Egyértelmű elképzeléseink vannak arról, hogy mit kell tennünk az átigazolási piacon. Tudjuk, hogy milyen posztra kell beavatkoznunk, de ez sok dologtól függ. Bernard? Nem hiszem, hogy helyes lenne neveket mondanom. Figyelemmel követjük az egész európai labdarúgást. Nem szeretnék a mercatóról beszélni. Tisztában vagyunk a csapat értékével és tudjuk, hogy mit kell tennünk az átigazolási időszakban.”

[adrotate banner=”32″]

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Dühös vagyok! Néhány hete még mentek a nyilatkozatok, hogy mi mindent akarunk! Mert mi vagyunk a Milan! Megnyerni az EL-t, a négyben végezni a bajnokságban, megnyerni a kupát. Most meg ott tartunk, hogy ennek az arcos akarásnak bes.arás lett a vége, azaz se EL, se 4. hely, s ha nem lábalunk ki a gödörből, akkor kupa sem! Kérdem én, miért nem lehetett higgadtabban egy-egy sorozatra koncentrálva, megtartva a csapat jó mentális és fizikai állapotát, “beáldozni” meccseket?! Amikor elkaptuk a fonalat a bajnokságban, hetekig az volt az intuícióm, hogy minden mást el kellene felejteni, mert be fogunk fosni a sok meccstől! Szerintem elragadta Gattát a hév, a játékosok meg kipukkadtak, nagyjából ez a diagnózisom. Ráadásul a vezetők sem különösebben akceptálják az uefa és az anyagi problémák miatt a jövő évi BL-t (megérzés).

 2. A helyzet az hogy megkezdődött az építkezés tavaly nyáron de még nagyon az elején tartunk. A keret szinte a nulláról indult, a 11 igazolásból kb. 6 vált be:
  Bonucci, Kessie, Biglia, A. Silva, Calhanoglu, Musa
  Continak nem volt ideje bizonyítani, remélem nem lesz folyamatosan sérült.
  Ezen kívül van egy kapusunk: Donnarummát meg kell tartani!!! Minden áron!!!
  Védelem: Bonucci, Romanogli, – cserének Musa és Zapata ok – rotálni kell
  Széleken Conti (?) , Calabria, Antonelli (inkább csak cserének) + kell egy-két klasszis (Abate, RR viszlát)
  Középpálya: Kessie, Biglia ok + 2 klasszis (Locatelli, Montolivo mehet)
  Támadók: Cutrone, Silva és Calha(ő esetleg irányíthat) maradjon de kell még 2 klasszis akitől tanulnak
  Suso, Bona max cserének
  Ami kell egy klasszis irányító olyan Modric féle
  Viszlát: Borini, Kalinic, Gomez, Mauri meg a többi töltelek mehet, olyan cserék kellenek akik hozzá tudnak tenni a játékhoz nem csak a létszám van meg velük.
  Kell még 6-7 játékos.
  Szóval hosszú még az út és drága.

 3. Való igaz, hogy minőségi játékosokkal kellene bővíteni a keretet, mert Gatta kb megtalálta a kezdő 11-et, de nincs nagyon lehetősége minőségi cserét végrehajtani és a kezdő így április végére kicsit(vagy nagyon) kipukkant.
  Nekem A. Silva a nem vált be kategória. Hatalmas tehetség, de nekünk olyan csatár kell,aki hozza a gólokat. Lehet akár 32-35 éves is, de hoznia kell a gólokat rendszeresen.
  Pl. Dzeko.
  Konkrétan minimum 10 gól hiányzik a csatárainktól… Ezt még Cutrone nem képes egyedül megoldani.
  Kalinic meg állítólag nagyon hasznos… Mondjuk ez akár a gyepet gondozó szakmunkásokra is elmondható. Annyi a különbség, hogy tőlük nem várhatunk el joggal gólokat..
  Adná a Jóisten, hogy sikerüljön Baccát és Kalinicet jó áron eladni és egy igazi gólgyárost venni.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet