Néhány nappal a Torino elleni meccs után Gennaro Gattuso csapata a Benevento ellen lép pályára a Serie A következő fordulójában. A mérkőzést szombat este a San Siróban rendezik és talán nem túlzás kijelenteni, hogy kötelező a győzelem megszerzése a kiesőjelölt ellen.

“A Beneventónak nincs vesztenivalója és jó futballt játszik. Amennyiben nem megfelelő hozáállással lépünk pályára, akkor szenvedni fogunk. Keményen és határozottan kell játszanunk. Ezt a meccset meg kell nyernünk.” – mondta Gattuso a meccs előtti sajtótájékoztatóján.

“De Zerbi edzővel már találkoztam, amikor a Serie C-ben néztünk szembe egymással. Kedveli a támadófocit és remek elképzelései, ötletei vannak. Nagyon tetszik az edzői stílusa és nagyon felkészült. Amikor egy kollégámmal találkozok, mindig próbálok ellesni tőle egy-két dolgot. Az Atalanta, a Fiorentina és a Sampdoria is a közvetlen vetélytársunknak számít az Európa Liga kvalifikációért folyó harcban, de nekünk csak saját magunkra és a munkánkra kell koncentrálnunk. Nem szabad elfelejteni, hogy hol voltunk négy hónappal ezelőtt. Egy hónapja nem nyertünk, ezért itt az ideje annak, hogy győzzünk. Vissza kell térnünk a győzelmekhez.”

“Európa Liga? Fontos számunkra. A Milannak szerepelnie kell a nemzetközi kupaporondon, de határozottan jobb lenne a hatodik hely, mint a hetedik, hiszen nem lenne rossz elkerülni a selejtezőköröket. A Milan mez viselése rengeteg felelősséggel jár. Szeretném látni a játékosokon a klubhoz való tartozás érzését és az elszántságot.”

“Biglia? Fontos játékos számunkra, mivel egyensúlyt ad a csapatnak és sokat segít a védekezésben. Locatelli a középpályán több pozícióban is tud játszani és Cutrone, mint szélső jó alternatíva lehet. Majd meglátjuk, hogy Patrick kezdeni fog-e, de ha igen, akkor biztosan nem a szélen.”

8 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. “… Cutrone mint szélső jó alternatíva lehet. Majd meglátjuk, hogy Patrick kezdeni fog-e, de ha igen, akkor biztosan nem a szélen.”

  😀

  Bödőcs és a gazdasztrájk jutott erről eszembe.

  – Miért jöttek?
  – Tárgyalni!
  – És tárgyalnak?
  – Nem!

  Mintha mostanában egyre gyakrabban jelenne meg Gattuso nyilatkozataiban a “ne feledjük, honnan indultunk” fordulat… Ne az legyen már a mérce, kedves Rino, hanem mondjuk a Roma vagy a Lazio elleni teljesítmény!

 2. Jó lesz vigyázni ez a Benevento 2-2 gólt lőtt a közelmúltban a Lazionak és a Juvénak is. De előbbi 6-tal utóbbi 4-gyel válaszolt szóval jól jöttek ki belőle.

  Ha mi kapunk 1-et netalán 2-t, akkor csúnya égés lehet a vége, mivel a góllövést a játékosok max a Fifában űzik mostanában.

  • Eredetileg az első három BL, a negyed BL-selejtező, az ötödik EL, a hatodik EL-selejtező. A kupa győztese indulhat az EL-ben, ezért eggyel lejjebb csúsznak a dolgok, tehát 5,6 biztos EL, 7. hely pedig selejtező.

   Én így tudom legalábbis, ha valaki esetleg jobban tudná, nyugodtan javítson ki. 🙂