Ricardo Kaká, a Milan korábbi klasszisa úgy érzi, hogy rossz irányba fordult a pályafutása, amikor 2009-ben a Real Madridhoz szerződött, ahol elmondása szerint nem kapta meg a bizalmat José Mourinhótól.

Kaká hat év után hagyta el a Milant, miután 2009-ben a Real Madrid 67 millió euróért szerződtette. Az egykori brazil támadó-középpályás négy szezont töltött Madridban, majd 2013-ban egy idényre visszatért korábbi sikereinek színhelyére, Olaszországba.

“2009-ben elfogadtam a Real Madrid ajánlatát és a klubváltás után teljesen megsemmisültem, mert nem tudtam azt a teljesítményt nyújtani, amit előtte a Milanban. Teljes mértékben elvesztem. Olaszországban mindenki imádott, de Spanyolországban a távozásomat akarták. José Mourinho számomra olyan edző volt, akivel nehéz együtt dolgozni. Azt reméltem, hogy esélyt ad, de ez soha nem történt meg. Nem kaptam meg a lehetőséget arra, hogy bizonyítsam neki a formámat. Keményen dolgoztam az edzéseken, harcoltam és imádkoztam, de arra jöttem rá, hogy bizalom nélkül nem tudok vele együtt dolgozni.” – mondta Kaká az UOL Esporténak.“Nagyon boldog voltam, amikor elhagytam a Real Madridot és visszatértem a Milanhoz. Mourinho azt mondta, hogy én voltam az egyik legprofibb játékos, akivel valaha is dolgozott.”

Kaká összesen 287 tétmérkőzésen viselte a Milan mezt és ezeken 101 gólt szerzett. Az Aranylabdás brazilt arról is kérdezték, hogy melyik volt pályafutása legfájóbb veresége.

“Karrierem legrosszabb veresége a 2005-ös Bajnokok Ligája döntő volt, amelyet a Milan elveszített a Liverpool ellen. Az volt az egyik legkeményebb éjszaka és abból tanultam a legtöbbet. Megtanultam, hogy sohasem vehetem át az irányítást a győzelem vagy a vereség felett. Az a Milan volt az egyik legjobb a klub történelme során. Miénk volt minden idők egyik legnagyobb védelme és ennek ellenére 3 gólt kaptunk 6 perc alatt.”

Kaká tavaly novemberben a San Siróban járt és megtekintette az Austria Wien elleni Európa Liga mérkőzést. A klub egy mezt ajándékozott Kakának, akit a szurkolók a meccs félidejében éltettek.

“A szurkolók a nevemet skandálták és nagyon megható volt. Abban a pillanatban tudatosult bennem, hogy ott vagyok, ahol lenni akartam: azaz a stadionban a rajongókkal, velük együtt szurkolni a lelátón és nézni a mérkőzést.”

“Ezért úgy döntöttem, hogy nem játszom többé. A jövőben dolgozhatok a Sao Paulónál, de nem akarok edző vagy kommentátor lenni.” – tette hozzá.

[adrotate banner=”32″]

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Azonnal Gattuso mellé venném, ilyen “tuggyaapélómmilyenpoziícióba”, ahol rengeteget segítene a támadó játékon. Mégis ki mondta, hogy egyetlen személynek kell vezetnie egy csapatot?! Senki sem tökéletes, Iván se az, Ricardo sem. Ahogy egy csapat se tud kiállni 10 csatárral, úgy egy ütőképes edzői gárda sem. Kell a szín, a változatosság! Számomra az lenne a legtermészetesebb, ha a fentebb emlegetett gárdából, mely olykor valóságos szonettet rajzolt nekünk 90+pár perc alatt a pályára, a pályán kívül is ilyen hatással lehetne azokra, akik mostanság ezt a mezt viselik! Szintet nem csak pénzel lehet lépni, de előremutató gondolkodással is! Forza Milan!

    • Ugyanezt mondtam az egyik ismerősömnek nemrég hogy Gattaval nagyon jól kiegészítenék egymást.Ha csak ott van már az óriási hatással lenne mindenkire.Gatta őrült és szenvedélyes Kaka pedig higgadt és okos,,,és mindkettőnek hatalmas milanszíve van.

  2. Nálam pozitív, hogy nem akar edzőként vagy más pozícióban bohóckodni. Kiváló focista volt és most Milan szurkolóként tengeti a hétköznapjait, amikor akar elmegy megnézni egy meccset, ennél többet nem is akarhat, mert mindene megvan. Fontos a csapat körül tartani a legendákat, akik átadják a mentalitást, de tiszteletben kell tartani Kaká döntését is, mert ő szinte bármilyen pozíciót betölthetne, de nem akar olyan semmirekellő lenni, aki nem harcolja ki magának a helyet.

    Nekem ez jött le ebből és sajnos a magyar posványban a sok kocsmás volt válogatott abból él meg, hogy egyszer lőtt egy gólt, de sose tanult, hogy szakember legyen a munkájában, amit nem érdemelt ki, de megkapott. Kaká nem csak egy jó játékos, de intelligens jó ember, úgyhogy őt bármikor várjuk a Milanba, ha meggondolja magát.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet