“Az Arsenal elleni vereség segít fejlődni” – Gattuso

0

Csütörtökön az Arsenal elleni vereséggel 13 veretlen tétmeccs után kapott ki újra a Milan, azonban a hétvégén Genovában lehet javítani és folytatni a pozitív bajnoki sorozatot. A két együttes legutóbbi találkozója – tavaly októberben – 0-0-s döntetlennel zárult a San Siróban, akkor még Vincenzo Montellával.

Gennaro Gattuso megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

“Tetszik a légkör, amit az elmúlt napokban alakítottunk ki. Dühöt és csalódottságot láttam a játékosokon és nagy lelkesedéssel edzettek a napokban. Fáj, amikor veszítesz. Elemeztük a mérkőzést és nem csak a tapasztalattól függ. Az Arsenal ellen az első félidőben nem úgy játszottunk, mint ahogy szoktunk. Túlságosan nagy területek voltak a vonalaink között és küszködtünk, amikor az ellenfél támadást vezetett. A második félidőben jobban teljesítettünk, sikerült körbejáratnunk a labdát, mert az ellenfél csökkentette a tempót. Én vagyok az első, akit hibáztatni lehet az első félidőben mutatott teljesítményért. Technikás a csapat, de nagyon sok hibát vétettünk. Amikor a tapasztalatlanságról beszélünk, akkor magamat is ide kell sorolnom. Az az igazság, hogy kezdő vagyok Wengerhez képest. Nyilvánvaló, hogy jobban is felkészülhettünk volna a mérkőzésre és ebben talán én és a szakmai stábom hibáztunk. Néhány pofon jót tehet és segít abban, hogy tanulj a hibákból. Sokat futottunk az Arsenal ellen, de nem úgy játszottunk, ahogy akartuk.”“A San Siro nyomása? A fejlődési folyamatunk ilyen szempontból is sikeres. Hatalmas volt a lelkesedés a stadionban és mindenáron gólt akartunk szerezni. A helyszínen lévő 73 ezer szurkoló hajtott minket előre. A meccs előtt a sajtó minket favorizált győztesnek, de drágán megfizettünk mindenért. Úgy gondolom, hogy ez a vereség segíteni fog abban, hogy továbbra is fejlődjünk. Egy Arsenal elleni vereség előfordulhat és megtörténhet. Nehézséggel küzdöttek, de nem egy harmadosztályú csapatról beszélünk. Jobban is teljesíthettünk volna, de a legfontosabb dolog, hogy ezt a vereséget magunk mögött hagyjuk és lelkesedéssel tekintsünk a jövőre. Csodálatos, hogy ennek a csapatnak az edzője lehetek, de eredményekre van szükség.”

“Visszavágó? Csak a Genoa elleni mérkőzés után fogunk az Európa Liga visszavágóra gondolni. Vissza fogjuk nyerni az energiánkat és felkészülünk az összecsapásra. Mi vagyunk a Milan, amely egy dicsőséges klub és nem nyaralni megyünk Londonba. Soha nem élvezem a vereséget. A Rijeka ellen sem volt jobb, akkor is nagyon mérges voltam. Kemény lesz az Arsenal elleni visszavágó, de soha ne mondd, hogy soha.”

“A Genoa egy nehéz ellenfél, amely Davide Ballardini irányítása óta egyre jobb és jobb eredményeket ér el. Nem lesz könnyű meccs és sohasem volt az. Csak magunkra kell összpontosítanunk és úgy játszani, ahogy szoktunk. Harcolnunk és küzdenünk kell. Ugyan a Genoa nem alakít ki túl sok gólhelyzetet, viszont nagyon agresszívek és gyors labdaszerzést követően ellentámadásba lendülnek. Ez egy nagyon fontos meccs lesz.”

Az újságírók arról kérdezték Gattusót, hogy az elhalasztott milánói derbi hatással volt-e a teljesítményre.

“Nem akarok kifogásokat keresni. Azért kaptunk ki az Arsenal ellen, mert az ellenfél jobb volt nálunk. Astori? Olyan dolog történt, ami sokkolt minket. Davide sok játékossal játszott együtt és a halála egy csapás volt számunkra. Nagy volt a szomorúság. Elveszítettünk egy barátot, egy futballistát, egy férfit.”

“Calabria? Az Arsenal elleni meccs fárasztó volt számára és még nem döntöttem el, hogy játszani fog-e Genovában. Azt mondhatom, hogy mentálisan és fizikailag is sokat fejlődött. Borini a védelem jobb oldalán? Majd meglátjuk, értékelni fogom a szituációt.”

[adrotate banner=”32″]

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet