Nehéz mérkőzés vár Gennaro Gattuso csapatára, ugyanis az Európa Ligában az Arsenallal csap össze. Nagy érdeklődés előzi meg a meccset, ugyanis a Sky beszámolói szerint teltház lesz ma este a San Siróban.

Gattuso a meccset megelőzően megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, amelyen Jack Bonaventura is részt vett.

“Astori személyében egy hihetetlenül alázatos és nagyszerű embert veszítettünk el. Ő remek példa minden fiatal játékos számára. Nagyszerű volt a pályán és azon kívül egyaránt. Sohasem fogjuk elfelejteni.” – kezdte Gattuso a sajtótájékoztatóját.

“Csúcsteljesítményt kell nyújtanunk a mai mérkőzésen. Nem követhetünk el hibákat, higgadtnak kell maradnunk. Nem szabad megijednünk a San Siróba kilátogató 70 ezer szurkolótól sem. Meg kell mutatnunk a technikai és az erőnléti képességeinket. Nagyon meg kell nehezítenünk az ellenfél dolgát. Az Arsenal jelen pillanatban nem túl pozitív időszakon megy keresztül, de nagyszerű játékosaik vannak és az idei Európa Liga sorozatban 18 gólt szereztek. Teljes mértékben tiszteljük az Arsenalt. Wenger? Hozzá képest én csak egy újonc vagyok. A lehető legjobban felkészültünk erre a mérkőzésre. Csak akkor kerülhetjük el, hogy gólt kapjunk, ha tökéletesen játszunk. Fel kell tartóztatnunk és futásra kényszeríteni őket, amikor nálunk van a labda.”

“Egyértelműen látszik, hogy a csapat mentálisan, taktikailag és technikailag is fejlődött. Ezúttal egy olyan ellenféllel nézünk szembe, amely jelenleg problémákkal küzd, de az elmúlt években jobban teljesítettek, mint mi. Megmutattuk, hogy jó formában vagyunk, de ezt ismét be kell bizonyítanunk. A játékosoknak magas intenzitással kell felvenniük a harcot az ellenféllel és hálásnak kell lennünk, hogy megadatott egy ilyen lehetőség. A legtöbb játékos csak álmodhat egy ilyen nagy mérkőzésről. Bonuccitól és Bigliától eltekintve a játékosaink nagyon kevés nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek. Ez a meccs segít, hogy újabb szintre lépjünk és hozzászokjunk a nagy európai meccsekhez.”

“Milyen volt a felkészülésünk? Erről talán Jacket kellene megkérdezni. Azt hiszem, hogy az elmúlt napok alapján biztosan utál engem.” – mondta nevetve.

“Az olasz csapatok rendre jól szerepelnek Európában. Manapság az angol labdarúgást nem lehet összehasonlítani az olasz focival. Tíz évvel ezelőtt teljesen más volt, de ma már a legjobbak a Premier League-be mennek. Ugyanakkor ezzel a fiatal játékosok előtt lehetőség adódik. Nem véletlen, hogy manapság Cutronéról és Calabriáról beszélünk. Ezek a változások tették lehetővé, hogy az ilyen fiatal játékosok megmutassák tehetségüket.”

Jack BONAVENTURA: “Még mindig a történtek hatása alatt vagyunk. Sokkolt minket, ami történt. Szeretném a legmélyebb részvétemet kifejezni Davide Astori családjának és hozzá közel állóknak. Mindenkinek hiányozni fog, mert mindenhez pozitívan állt hozzá és mindig mosolygott.”

“Arsenal? Nagyszerű mérkőzés lesz és egyértelműen az egyik legnehezebb. Jól akarunk teljesíteni és megmutatni a bennünk rejlő minőséget, hogy továbbjussunk a következő körbe. Nagyon motiváltak vagyunk, hogy egy teltházas stadionban játszhatunk. Mindenki figyelmét felkeltette, hogy az Arsenal ellen játszunk. Az edző jól felkészített minket pszichológiai szempontból. Készen állunk, hogy szembe nézzünk egy erős ellenféllel. A posztom? Szeretem a jelenlegi pozíciómat, korábban még Gattuso érkezése előtt is játszottam ezen a poszton. Tetszik a szerepkör, hiszen a támadásokból és a védekezésből is kivehetem a részem.”

13 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. A Milan és az Arsenal közötti különbség most a két edző között van, Wenger min. öt éve a kabátja fel-le húzogatása mellett semmit nem tud kezdeni azzal a csapattal kb mint mi Montellával, ezért ma ha nem is sima, de minimum két gólos győzelmet várok.

  2. Eddig nem féltem az Arsenal-tól, de most hogy kimaradt a hétvégi meccs, lehet visszaveti a teljesítményünket. Nagyon remélem, hogy ilyen ramaty sorozat után nem most kezdenek el focizni.
    2-0-át tippelek mégis, bár ha az angolok hozzák a formájukat, akkor remélem kitömjük őket.

  3. Annak idején, amikor a San Siróban 4-0-ra vezettünk az Arsenal ellen, Pato kihagyott egy hatalmas helyzetet (illetve nem passzolt, bár kellett volna), Allegri úgy toporzékolt, mint egy idegbeteg. A tavalyi Barcelona-PSG meccs óta tudja mindenki, hogy az egyenes kieséses párharcokban annyit kell rúgni (az első meccsen), amennyit csak lehet. Ha ki tudjuk tömni az Arsenalt, tegyük meg, mert nem lehet tudni, mi lesz Londonban. (Bár, ahogy jelenleg védekezünk, elég lehet akár az 1-0 is…)

    A mi szempontunkból nem is találkozhatna jobb időszakban a két csapat.