Négy játékos, nevezetesen Alessio Romagnoli, Gianluigi Donnarumma, Davide Calabria és Hakan Calhanoglu is nyilatkozott a Lazio elleni továbbjutás után.

Mint ismert, a Milan szerdán 0-0-s döntetlen után tizenegyesekkel 5-4-re legyőzte a Lazio együttesét az Olasz kupa elődöntőjének visszavágóján. Gigio Donnarumma két büntetőt fogott, a továbbjutást eldöntő rúgáshoz pedig Romagnoli állt oda, aki nem hibázott.

Alessio ROMAGNOLI: “Csodálatos mérkőzés volt. Mindkét csapatnak volt lehetősége megtörni a patthelyzetet, de boldogok vagyunk, megérdemeltük és így kell folytatnunk. Fontos, hogy ne kapjunk gólokat és ez az egész csapatnak köszönhető. Ehhez hasonlóan kel folytatnunk a munkát és még jobban teljesíteni. Nagy érdem illeti az edzőt, aki intenzitást és határozottságot adott, ami korábban hiányzott.”

Gianluigi DONNARUMMA: “Az egész csapat érdeme a győzelem, mert mindannyian nagyszerű mérkőzést játszottunk. Nagyon keményen dolgoztunk, hogy bejussunk a döntőbe. Megérdemeltük, ez egy fantasztikus csapat. Most sokkal egységesebbek vagyunk és nem könnyű legyőzni minket. Ez a csapat erőfeszítéseinek és az edzőnek köszönhető, aki azt mondta nekünk, hogy a fáradtság valójában nem létezik, csak a fejekben. Az edző létrehozott egy szilárd együttest, mindig együtt vagyunk és sokat dolgozunk.”

“2016-os kupadöntő? Tapasztaltabbak vagyunk, mint két évvel ezelőtt. Megpróbálunk revansot venni az elveszített döntőért.”

Davide CALABRIA: “Ünnepeltünk a továbbjutás miatt, de még nem nyertünk semmit. Most ott vagyunk a döntőben és reméljük, hogy sikerül visszavágni a Juventusnak a két évvel ezelőtti fináléért. Nem egyszerű szembenézni velünk, mert egységesek vagyunk és nem engedjük könnyen, hogy gólt szerezzenek. Most a hétvégi derbire kell koncentrálnunk, amely nagyon fontos mérkőzésnek ígérkezik. Vissza kell nyernünk az energiánkat, de készen fogunk állni.”

Hakan CALHANOGLU: “A Roma elleni összecsapás után kemény volt 120 percet játszani. Mindkét együttes jól teljesített és a tizenegyesrúgásoknál egyenlőek voltak az esélyek. Gattuso? Ő megváltoztatott engem és olyan, mint egy mentális edző.”

2 hozzászólás a bejegyzéshez