A Milan egy héttel az idegenbeli siker után hazai pályán is legyőzte a Ludogorets együttesét az Európa Ligában. Ezzel a piros-feketék kettős győzelemmel jutottak be a nyolcaddöntőbe. Gennaro Gattuso, a csapat vezetőedzője elégedett volt a találkozót követően.

Mint ismert, a Milan csütörtök este Fabio Borini találatával 1-0-ra legyőzte a Ludogorets-et a visszavágón.

“Boldog vagyok, hiszen kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést, erre összpontosítottam az edzéseken. A meccs hajrájában az utolsó 30 percben négy középpályással és két csatárral játszottunk. Nagyon örülök a csapat fejlődésének és azok, akik eddig keveset játszottak bebizonyították, hogy készen állnak, amikor szükség van rájuk. Következő mérkőzések? Egyszerre csak egy meccsre szabad koncentrálnunk. Vasárnap a Roma ellen játszunk és fel kell készülnünk erre a nagyon fontos mérkőzésre. Majd csak azután gondolunk a Lazio és az Inter elleni összecsapásokra. André Silva? Azt tette, amit kértünk tőle. Sajnos hiányzott a befejezés, de minden mást megcsinált. Kalinic? Igazán jól teljesített. Cutrone? Számára egy kicsit idegen poszton játszott, de megcsinálta. Talán a jövőben újra előfordul majd, hogy ott játszik. Elégedettek vagyunk, örülünk a továbbjutásnak, de a figyelmünk már a következő meccsre összpontosul.” – mondta Gattuso a meccs lefújása után.

“A Ludogorets 10 meccset játszott az európai kupaporondon úgy, hogy egyszer sem kapott ki. Az elmúlt évek alapján több nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, mint mi. Azért nem voltam nyugodt a meccset megelőzően, mert nekünk volt vesztenivalónk. Ehelyett sikerült folytonosságot teremteni az eredményekben. Most vissza kell nyernünk az energiánkat. EL-sorsolás? Az összes csapat erős. Mentálisan és erőnléti szempontból is jó állapotban kell lenned az európai kupaporondon. Az előző körben szerencsénk volt, mert a bolgár bajnokság két és fél hónapig szünetelt.”

“Csütörtökön az tetszett a legjobban, hogy a teljes csapat ott volt az öltözőben, beleértve azokat is, akik nem lettek nevezve a meccsre. Otthon is maradhattak volna és nézhették volna a meccset a televízióban papucsban és kényelmes pizsamában, de nem ez történt. Azt gondolom, hogy ezek nagyon fontos dolgok. A játékosok a három cserelehetőség kihasználása után is folytatták a bemelegítést a pálya mellett, de nem volt szerencsénk, mert a negyedik játékvezető észrevette. A szabályok szerint a cserék már nem melegíthetnek, amennyiben nincs több cserelehetőség. Montolivo? Ez volt a második mérkőzése néhány napon belül és jól játszott. Zapata a Rijeka elleni meccs óta nem játszott. Mindenkinek a teljesítményének örülök. José Mauri is tartotta magát. Kalinic jól teljesített, André Silvának pedig csak a gól hiányzott. Borini? Amióta átvettem a csapatot, azóta soha nem adja fel. Mindig mindent belead, nagyon intenzív munkát végez és nagyon lelkes. Minden poszton képes helytállni.”

“Kezdünk egyre jobbak és jobbak lenni, de ez még nem elég. A jövőm? Erről a klubot kell megkérdezni. Mindig ugyanazt a választ adom erre a kérdésre, mert ezt gondolom. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Milan edzője lehetek. Nagy a nyomás és sok a felelősség, de ezt szeretem. Nagyon hálás vagyok Fassonénak és Mirabellinek, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget. Ha nem így történt volna, akkor eredetileg a Primavera csapattal fejezem be a szezont és a következő évben valahol máshol folytattam volna. Köszönöm nekik és remélem, hogy folytathatom.” – tette hozzá.

Fabio BORINI: “Tudtuk, hogy a Ludogorets erős kezdésre készül és fontos volt, hogy ne kapjunk gólt. Végül szereztünk egy gólt és ez önbizalmat adott. Teljesítettük a kötelességünket. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy megnehezítsem az edző dolgát. A gólok részei ennek, majd meglátjuk, hogy mi történik. A gólom a megfelelő időzítésnek és a helyezkedésnek köszönhető. Sokkal könnyebb betalálni a tizenhatoson belülről, mint kívülről. AS Roma? Jó lesz visszatérni a Stadio Olimpicóba ilyen hosszú idő után. Jó emlékeim vannak és ezek általában jó dolgokhoz vezetnek. Kemény mérkőzés lesz, sohasem könnyű a Roma otthonában pályára lépni, ráadásul csütörtökön meccset játszottunk. Ez a mérkőzés nagyon fontos abból a szempontból, hogy közelebb kerüljünk az élmezőnyhöz a tabellán.”

Antonio DONNARUMMA: “Ezeken a mérkőzéseken mindig koncentráltnak kell lenned. Jól felkészültünk a meccsre és mindenképp gólt akartunk szerezni, hogy bebiztosítsuk a továbbjutásunkat. Ez sikerült is. Vasárnap nagyon fontos meccs vár ránk, a lehető legjobb módon fel kell készülnünk. Magabiztosak vagyunk és bízunk abban, hogy nyerhetünk. A Ludogorets elleni győzelmet szeretném a kisfiamnak, a páromnak és a családomnak szentelni.”

Cristian ZAPATA: “Sok idő telt el, amióta legutóbb pályára léptem. Nagyon játszani akartam. Nem volt könnyű meccs, de pontosan azt tettük, amit az edző kért tőlünk. Boldog vagyok a győzelem miatt és örülök, hogy nem kaptunk gólt. Az egész csapat jól teljesített. Lehet látni, hogy ez egy egységes és nagyszerű csapat. Most a Roma elleni bajnokira és a Lazio elleni kupameccsre gondolunk. Mindkettő nehéz lesz és ami a legfontosabb, hogy mindig a maximumot nyújtsuk. Reméljük, hogy boldogan fogunk hazatérni Rómából.”

Riccardo MONTOLIVO: “Az első mérkőzés 3-0-s eredménye kicsit félrevezető volt. Minőségi csapat ellen játszottunk. Előnyt jelentett, hogy a visszavágót mi játszottuk hazai pályán. Minden továbbjutott együttes magas szinten futballozik és mindenképpen jó erős csapatokkal játszani a fejlődés szempontjából.”

José MAURI: “Boldog vagyok, hogy az utolsó 30 percben ott lehettem a pályán. Újra játékosnak éreztem magam. Már nagyon vártam azok után, hogy két hónapig nem voltam bevethető. Dühös vagyok, amikor a dolgok rosszul mennek és már alig vártam, hogy visszatérjek.”

4 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Ott a fekete pont!!!

    Minden meccs előtt-után-közben eddig mindenki azt nyilatkozta, hogy csakis és kizárólagosan a következő meccsre koncentrálunk-készülünk-gondolunk!!!

    Ehhez képest Zapata lenyilatkozza ezt:
    ,,Most a Roma elleni bajnokira és a Lazio elleni kupameccsre gondolunk.,,

    Mekkora csalódás ez! 🙁 🙂

  2. Őszintèn szòlva sztem senki sem hitte volna, hogy Mauri vagy Zapata mèg labdába rúg nálunk de pozitívan csalódtam Gattusoban ismèt. Azt mondom nem csupán a szíve hajtja az embert hanem okos ès bátor is mint edző. Hihetetlenül jól forgatta be a csere játèkosokat úgy, hogy az nem ment az eredmèny rovására ezzel pedig bizalmat adott nekik, javította a csapategysèget ès pihentette a kulcsjátèkosokat. Ha a szerencse is mellènk áll szèp eredmènyeket èrhetünk el!