Csütörtök este rendezik a Ludogorets-Milan párharc visszavágóját. A piros-feketék hazai pályán fogadják a bolgár együttest és az első mérkőzés alapján háromgólos előnnyel várhatják a ma esti meccset.

“A legnagyobb gond az, ha alábecsüljük az ellenfelet. Az én feladatom meggyőzni a játékosokat, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Az első mérkőzés 3-0-s eredménye félrevezető lehet. Tisztelnünk kell a Ludogorets-et, amely több olyan játékossal is rendelkezik, akik gondot okozhatnak nekünk. Velük ellentétben nekünk van vesztenivalónk. Nem gondolunk a pénteki sorsolásra vagy a továbbiakra, csak a mai mérkőzésre összpontosítunk. A célom a pozitív eredmények fenntartása és a csapat további fejlődése.” – fogalmazott Gattuso a meccs előtti sajtótájékoztatóján.

“Egyik sorozatban sem követhetünk el hibát. A bajnokságban túlságosan sok pontot veszített a csapat, mind az elődömmel, mind velem. Ha hibázol az Európa Ligában vagy az Olasz kupában, akkor azonnal kiesel. Most minden könnyebbnek tűnik, de ez nem igaz. Ez a sok mérkőzés hatással lehet az erőnléti állapotunkra, ez természetes. Ezúttal pihenőt adok egyes játékosoknak, hogy visszanyerjék az energiájukat.”

“A tulajdonosról megjelent pletykák? Ezek a pletykák nem érintenek minket. A klub egy tökéletesen működő gépezetként üzemel. Minden rendben van és nem látom, hogy miért kellene aggódnunk. Nem beszélünk olyan problémáról, amely nincs. Amikor beszélek Fassonéval és Mirabellivel, mindig azt mondják, hogy minden rendben van. André Silva átigazolási árát például két hónappal a határidő előtt kifizette a klub. Még a Porto is meglepődött, ami jó jel.”

“Cutrone? Ő még csak 20 éves. Ebben a korban másképpen kell regenerálódni. Sokat játszik és teljes intenzitással edz. Jó állapotban van. André Silva? Keményen edz és néha úgy kell megállítani őt. Mindig az utolsók között van, akik elhagyják Milanellót. Az az igazi André Silva, akit a Sampdoria elleni meccsen láthattunk. Hamarosan a gól is jönni fog és ez segíteni fog. Locatelli? Ő egy erős srác, sok minőséggel. Nem szabad elvesztenie a lelkesedését. Szükségünk van rá. Technikailag képzett, de fizikai szempontból fejlődnie kell. Rodriguez? Ő sokkal többre képes. Ricardo egy tapasztalt és alázatos játékos, erős mentalitással.”

Gattuso mellett Ricardo Rodriguez is részt vett a sajtótájékoztatón.

“Az edzőnek igaza van. Természetesen többre vagyok képes. A lehető legtöbbet szeretném kihozni magamból, hogy fejlődjek. A csapat jól teljesít, magas szinten futballozunk és továbbra is mérkőzéseket kell nyernünk. Azonban nem szabad elszállnunk magunktól. Keményen kell edzenünk egyetlen meccsre összpontosítva. A Ludogorets egy nagyon gyors csapat. Ezzel tisztában vagyunk és erre számítanunk kell. Koncentráltan kell játszanunk 95 percen keresztül. Kihagyott tizenegyes? Kimaradt a büntető, de Viviano remekül védett. Gratulálok neki. Ha lehetőség lesz újra tizenegyest rúgni, akkor nem fogok elbújni. Mindig ott leszek és készen fogok állni, hogy elvégezzem. Az edző azonnal bátorított és ez nagyszerű érzés volt.”