Az Udinese elleni összecsapást követően újabb idegenbeli mérkőzés vár a Milanra, ezúttal a Spal lesz az ellenfél. Gennaro Gattuso, a csapat vezetőedzője megtartotta szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóját.

“Adtunk a srácoknak két szabadnapot. Úgy láttuk, hogy ez fontos volt a játékosoknak, hogy egy kicsit feltöltődjenek. Egy hónap alatt 9 mérkőzés vár ránk. A csapat jól teljesít és kevésbé fáradtnak láttam a srácokat. Nagyon elégedett vagyok a legutóbbi három edzéssel, de ezt ma be is kell bizonyítanunk. Jól ismerem az ellenfelet. Tudják, hogy mit kell tenniük és fizikailag nagyon erős játékosaik vannak.” – mondta Gattuso.

“Calhanoglu és Bonaventura folyamatosan játszanak és jól teljesítenek, remek az összhang közöttük. Rodriguez? Azt hiszem, hogy ő sokkal többre képes és többet várok tőle, mert erőnlétileg és mentálisan is remek képességekkel rendelkezik. Kalinic? Gyulladást érzett a combjában és úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk. 3-4 nap pihenőt adtunk neki. Három hete bajlódik ezzel a sérüléssel és kezelésre van szüksége. Úgy vélem, hogy nem fog sok időre kiesni és időben vissza fog térni. Sajnáljuk az elvesztését, de ott van Cutrone és André Silva, illetve Borini is, aki középcsatárként is tud játszani. Mérkőzésről mérkőzésre gondolkodom és mindig a lehető legjobb kezdőt küldöm a pályára. Boldog vagyok a játékosok lelkesedése miatt és azzal, ahogyan teljesítenek. Piros lapok? Ez azért is meglepő, mert a csapat nem követ el túlzottan sok szabálytalanságot. Tapasztaltabbnak kell lennünk, hogy elkerüljük ezeket a hibákat.”

“A többi csapat lassított, de meg kell nyernünk a mérkőzéseinket. Nem elég, ha csapatként játszunk és jól teljesítünk, a győzelemhez néha szerencsére is szükség van. Jelenleg az Atalanta és a Sampdoria is előttünk van, ők lesznek a célpontjaink. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy másképp gondolkozzunk. Majd meglátjuk, hogy a szezon végén hol állunk. Mirabelli szavai? Remélem, hogy folytathatom a munkát, amit elkezdtem. Amint egymás után két mérkőzésen kikapsz, már egyből te vagy az, aki nem ért semmit a focihoz, de ez is a játék része. 20 évig játszottam és az emberek rengeteg dolgot mondtak rólam. Azért kezdtem el el edzősködni, mert így éreztem. Szeretném magam fejleszteni. Vannak akik 20 éve edzők és még nem nyertek egyetlen trófeát vagy bajnokságot sem. Én megnyertem a Serie C-t egy olyan csapattal, amelynek 1,5 millió euró volt a költségvetése, míg a többi csapat büdzséje 6 millió euró volt. Az én érdemem az volt, hogy erősen hittem abban a csapatban, amely olyan keményen és nagy intenzitással dolgozott az edzésen.”

“Látjuk, hogy a játékosok fejlődnek és fizikailag is jobban teljesítenek, mert mindent beleadnak. Minden játékostól elvárom a fejlődést. Tiago Dias és Suso nagyon különbözőek. Tiago nagyon gyors a labdával, de sok taktikai hibát vét. Az a tény, hogy a fiatal játékosok néha az első csapattal edzhetnek azt bizonyítja, hogy hiszünk bennük. Tisztában vagyunk azzal, hogy Suso nem játszhat minden egyes mérkőzésen és már ki is találtunk valamit, amit akkor fogunk meglépni, ha eljön az ideje.”

“Bonucci? Igazi vezérként játszik. Természetesen mindenki többet vár tőle, mert ő az egyik legjobb védő a világon. Elkövetett néhány hibát, ahogy mindenki más is. André Silva? Sokkal többre képes és ezt látom az edzéseken. Az én feladatom lehetőséget adni neki, hogy megmutassa képességeit. Minden csatárunknak szüksége van a gólra, ez fontos számukra.”

[adrotate banner=”32″]