2022. szeptember 27., kedd

Berlusconi: “Li Yonghong minden ígéretét betartotta”

-

Silvio Berlusconi, a klub korábbi elnöke nevetségesnek nevezte azokat a pletykákat, amelyek szerint a Milan eladását ahhoz használta fel, hogy a külföldi vagyonát legálisan Olaszországba vigye.

A La Stampa és a Secolo XIX lapok állítása szerint vizsgálat indult Berlusconi ellen pénzmosás gyanúja miatt a Milan tavaly áprilisi eladása kapcsán. Nemrég Francesco Greco, Milánó legfőbb ügyésze hamisnak és valótlannak nevezte a vádakat, most pedig a korábbi olasz kormányfő nyilatkozott.

“Minden alkalommal különböző dolgokat találnak ki, amikor választási kampányban veszek részt és esélyem van megnyerni. Ez egy óriási vád és az ügyész azonnal tagadta. Egyszerűen nem igaz az a vád, amely szerint arra használtuk ki a Milan eladását, hogy a külföldön lévő tőkét behozzuk Olaszországba. Milyen nevetséges lenne, ha valaki ezt tenné. Nagyon idiótának kell lenned, ha megpróbálsz egy ilyen dolgot. Teljes mértékben tagadom a vádakat. A Fininvest mindig komoly pénzügyi tanácsadókat bízott meg és átlátható volt a bankokkal. Minden kötelezettségvállalás teljesült, a kifizetések időben megvalósultak. A Fininvest eladta a klubot a kínai ipar egyik főszereplőjének, aki minden ígéretét betartotta.” – nyilatkozta Silvio Berlusconi a Domenica Live-nak.

“Nem kell meglepődnöd, ha egy nap azt olvasod, én szerveztem meg Julius Caesar meggyilkolását.” – tette hozzá.

[adrotate banner=”32″]

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

12 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Addig jó, míg beszélnek az emberről/csapatról. Minden hírnek örülni kell, mert egyben reklám is, legyen pozitív vagy negatív 🙂 Berlu pedig ebben nagy mester.
  Ez nem a focihoz kapcsolódik, amit most írok, de ez is az olasz-nemzetközi nyomozás része: a 90es években történt egy repülőgép szerencsétlenség a Földközi-tengeren, az olasz partokhoz közel, egy Alitalia géppel, lezuhant. Egy nemzetközi független nyomozó csapatot kiküldenek nyomozni ilyen esetben, plusz a Boeing is kiküldte a saját nyomozó csapatát, a gyors-sikeres eredmény megoldása miatt. Ez a csapat az esetek 99,9%ban megoldja az ügyeket legyen az Ázsiában, Dél-Amerikában, bárhol a világban.
  Olaszországban az ügyet nem tudták lezárni a mai napig sem, pedig azonnal megtalálták a roncsot, a fekete dobozt. Olaszország olyannyira nem volt partnere a nyomozásnak, hogy a csapatnak egyszerűen haza kellett mennie, mert megmondták, hogy képtelenség együtt dolgozni az olaszokkal, és ha valamit nem akarnak kinyomozni, azt nem akarják.
  Konklúzió: Nagy valószínűség szerint sosem fog kiderülni
  ki a valódi tulaj, és nem is fognak teljes egészében nyomozni utánuk.

  • Szerintem ez nem olyan bonyolult, van egy tulaj, aki magyarosan egy “stróman”…
   Mr Bee is tőzsde ügynök volt aki nagyobb csoportokat képviselt. Mr. Li szerintem ugyan ez a kategória. A gond, hogy ebben az esetben több kézben van a csapat. Pár “hitelező” kilép az egyességből és máris léket kap ez az új project.

   • Biztosan stróman. A gazdag, milliárdos ázsiai körök is tudnak egymásról közvetve vagy közvetlenül, de valamilyen szinten hallottak már a tulajdonosi vagyonokról, európai projektekről stb… Egyikről sem tudnak semmit Kínában. Mr. Beenek a pontos foglalkozását nem tudtam, de ezek szerint tőzsdés…
    Pedig sokat adott a Milan és Berlusconi Olaszországnak és Európának, nem kellene ennyire rászállni és szőrszálhasogatónak lenni.

   • Amikor baj volt mindig váltottak.Tabarez,Terim,Allegri vagy Mihajlovic is szezon közben lett menesztve.Persze amikor jól ment miért is rugtak volna ki bárkit?
    A körülmények amik az utolsó 2-3 szezonban jellemzőek voltak egy új edzőnél még Berlué volt a csapat most tökéletesen visszaköszöntek Gattuso kinevezésénél.

    • Allegri úgy emlékszem a téli szünetben lépett le. Terim viszont nem érdemelt volna menesztést, csak kihagyhatatlannak gondolták Carlo leigazolását. Ami ugye be is jött.
     Amúgy én sem értem az utóbbi pár évben miért épp az edzői székben próbáltak spórolni. Főleg Gatta kinevezését nem értem. Mazzari, Guidolin,Ancelotti, Tuchel, Bilic és még jó pár edző van/volt “szabadlábon”….
     Nah, mindegy. Remélem kijövünk a gödörből.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS