Bonucci hisz a Milan projektjében és nem távozik

11

Leonardo Bonucci teljes mértékben hisz a Milan projektjében és a felmerült pletykákkal ellentétben nem áll szándékában távozni.

Ma reggel a La Gazzetta dello Sport és a La Repubblica is arról számolt be, hogy Bonucci nincs megelégedve a szezonkezdettel, így hajlandó lenne akár már januárban elhagyni a klubot és külföldre szerződni. Állítólag a Premier League listavezetője, a Manchester City szeretné megszerezni a 30 éves olasz válogatott védőt, de a Paris Saint-Germainnel és a Chelsea-vel is szóba hozták. A Milan nem tétovázott és azonnal cáfolta a megjelent híreket.

A Milan közleménye szerint Bonucci maximálisan hisz a tulajdonosok projektjében és nincs igazságalapja a távozásáról illetve a más klubok érdeklődéséről szóló pletykáknak. A klub elfogadhatatlannak nevezte a híreket és hozzátette, Bonucci a csapattársaihoz hasonlóan keményen dolgozik.Bonucci játékjogáért a nyáron 42 millió eurót fizetett a Milan a Juventusnak. Az olasz középhátvéd ebben a szezonban 23 tétmérkőzésen lépett pályára, a Serie A-ban két meccset leszámítva mindig a pályán volt.

[adrotate banner=”32″]

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Aha,szólva a Milan vezetősége közölte,hogy Bonucci hisz a tulajdonosok projektjében….
  Kicsit hihetőbb lenne a sztori,ha mindezt Bonucci mondta volna, nem a tulaj szóvivője….

 2. Bonucci a Chelsea és a Cityben, ezekhez a csapatokhoz ő olyan lassú és körülményes, h elképesztő, ha ő akar lenni a következő “Benny Hill” itt a lehetőség nálunk elérte a Mr Bean szintet…Benevento, Verona szinten is kereste a labdát, a Wien ellen egyszer meg is találta, rögtön továbbította is a saját kapuba:)
  A PSG-ben akár én is lehetnék belső védő, mert oda nem érkezik legtöbbször labda..
  Menjen isten hírével, ha valaki fizet érte, két jó játékost is lehetne venni az árából a fizetéséről nem is beszélve.

 3. “Bonucci nincs megelégedve a szezonkezdettel”
  Elég mókás, ha ezt mondta. Az az ember, akitől mindenki azt várta, hogy majd a védelem vezére lesz, végre ismét lesz egy klasszis hátvédünk, erre olyan teljesítményt nyújt, hogy a megyeiben kapával kergetnék a szomszéd faluig.
  Ha menni akar mehet nyugodtan, nem hiszem, hogy sokan megsiratnák.

 4. Előre is : Nem vagyok Bonucci fan és ha megy hát megy…nem tartozott és nem is tartozik a “kedvenc” játékosaim közé!
  A világ legjobb belsővédői között tartják számon.Nem én hanem szakemberek.
  Vagy a Manchester Citynél is mindenki hülye?
  Tény,hogy nem élete szezonja…De ki a jó?
  Tudom,hogy az szúrja az emberek szemét,hogy ő sokat keres és mégis elköveti azt a hibát amit mások…De szerintem ez nevetséges.A védők is mint ahogy a csapat többi része is egymástól függenek…Persze lehetnek egyéni hibák (mint ahogy volt is)de meggyőződésem,hogy ha beraknák a City (jelenleg elég jól működő gépezetébe) akkor ott újra világklasszis teljesítményt nyújtana.A jelenlegi védelmünk 3 vagy éppen 4 tagja helyezkedési hibák sokaságát csinálja egy meccsen és ez azért van mert nem állt össze a csapat.A középpályás védekezésünkről is sokat elárul,hogy a Verona is a meccs vége felé úgy jött át rajtunk mint kés a vajon….Ha most mondjuk például Piquét vagy Stones-t beraknánk a helyére szerintem tőlük sem látnánk többet mert nincs kialakult “játékunk”….
  Én úgy látom hajt küzd becsülettel..Tény,hogy ennél többre képes..
  Sokan Maldinihez meg Baresihez hasonlítgatják de azt a szintet már a világon senki nem hozza…És mellettük (általában) még három világklasszis! védekezett akik rendre kisegítették egymást ne felejtsük.Persze a labdarúgás is megváltozott azóta.
  Tényleg lehetne jobb (szerintem lesz is) de azért ekkora “utálatot” nem érdemel..
  Persze tiszteletben tartom mások véleményét de talán (remélem 🙂 )van aki így látja ahogy én…
  Ja,és szerintem hétvégén nyerünk..Forza Milan 🙂

  • én is hasonlóan gondolom,,jelenleg mindenki mélyen saját tudása alatt játszik,nem szabad egy-két játékosra ráhúzni az egészet,,csapat szinten vagyunk szarok,illetve taktika nem is létezik évek óta.

  • Érdekes, te mindenkit megvédesz.
   Vedd már le a rózsaszín napszemüvegedet ratyi, már tél van.
   Egy világklasszis játékos azért kapja ezt a jelzőt, mert akkor is tudja nyújtani a jelző alapján vélhetően kiérdemelt teljesítményét, ha körülötte mindenki béna.
   Vagy legalábbis nagyrészben tudja.
   Lásd pl . T. Silva.
   De ez a Bonucci amióta itt van csak akkor szerencsétlenkedik.
   Mehet ha megfizetik.

   • Jól van kemény fiú… 😀
    De annyit had jegyezzek meg,hogy még azért Silvának is jobb társai voltak a védelemben…

 5. sulci13!

  Igen sokan nevezték a világ egyik legjobb védőjének Bonuccit. Kár, hogy az egyikük (talán Montella?) azt mondta, hogy Bonucci mellett a másik legjobb Sergio Ramos, akit a valaha volt egyik legtúlértékeltebb (középső) védőnek tartok… No, nálam itt volt a vége a történetnek.

  Nem gondolnám, hogy a Citynél mindenki hülye, sőt, elképzelhető, hogy Bonucci egy világklasszis csapatban valóban világklasszis teljesítményt nyújtana. Ugyanakkor számomra inkább az a világklasszis, aki csapattól (társaktól) függetlenül képes magas szintű teljesítményre, aki úgy játszik, hogy a tehetségére felfigyelhetnek gyengébb társak mellett is, és aki képes elérni, hogy a mellette játszó társ is jobbnak tűnjön. Ott van Costacurta, aki annak következtében lett remek védő, hogy Baresi mellett tanult. Vagy ott volt Nesta, aki mellett Thiago Silva világklasszissá érett, hogy azután látványosan visszaessen a teljesítménye. Ezért volt Nesta extraklasszis (nálam minden idők legjobbja a posztján), és Thiago Silva “csak” egy nagyon jó védő. Nesta mellett sokak klasszisnak tűnhettek – kivéve Bonerát, akinek Nesta és Maldini szendvicse is kevés volt -, Silva ebben nem volt annyira jó. Egyébként nem tudom, ki volt, aki Bonuccit Baresihez hasonlította, de nagyon nem kellett volna.

  A Milan védelmében valóban egy rakás játékos hibázott már, de azt gondolom, a minimum, amit Bonuccitól el lehetne várni, hogy ő hibázzon legkevesebbszer. És valljuk be, még erre sem volt képes. Elvárható lenne továbbá, ha 30 évesen, azaz rutinos játékosként már afféle “kis edzőként” ténykedne a pályán, azaz szervezné a védekezést a hátsó alakzatban. Ez sem megy túl jól a jelek szerint. Voltak továbbá olyan hibái – például a Verona elleni második gólnál -, amelyeket nem lehet csak az összeszokottság hiányának számlájára írni. Abban a helyzetben nem úgy kellett volna helyezkednie, ahogyan tette, ezt az ő szintjén rutinból meg kellett volna oldania. Pont.

  Úgy gondolom, neki tisztában kellett azzal lennie – egyébként úgy is érkezett meg a Milanhoz, mint egy Admirális Generális -, hogy őt nemcsak a védelem, hanem az egész csapat vezérének is hozták. Ez pedig védelemszervezési feladatokat is jelent, amiben attól függetlenül kellett volna eredményeket produkálnia, hogy Montella vagy jelenleg Gattuso mennyire áll(t) a helyzet magaslatán.

  A Bonucci melletti érv, hogy “nem állt össze a csapat”, a védekezésre vonatkozóan nem teljesen helytálló. Természetesen mind támadásban, mind védekezésben fontos a kommunikáció, az összeszokottság, de talán több a tanulható elem a védekezésben. Idén a Milan nagyon kevés olyan csapattal találkozott, amely nagyon kreatív támadójátékot mutatott volna, a kapott gólok nagy többsége inkább abból adódott, hogy tanulható, “felrajzolható” játékhelyzetekkel nem tudtak mit kezdeni a játékosaink. Ez persze az edző felelősségét is felveti, de úgy gondolom, Bonuccit olyan szintű védőnek tartják (már akik…), aki ezekben a helyzetekben jól kell hogy olvassa a játékot, megfelelően kell hogy irányítsa a védekezést. És hát a mellékelt ábra mutatja, hogy nem az igazi ebben sem. Furcsa dolog, hogy míg a védekezéshez nem feltétlenül kell túl nagy kreativitás (én legalábbis olyanról még nem hallottam, hogy azt mondták volna egy védelemre, hogy “hű, de kreatív”), ugyanakkor a védőknek megfelelő módon (játék)intelligenseknek kell lenniük, hiszen quasi “ki kell találniuk”, hogy mit akar az ellenfél, mi lesz a következő meg az utáni lépése. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a védekezésbeli hibákat ennyi idő alatt már redukálni lehetett volna egy elviselhető szintre.

  Egyelőre a minimum, ami Bonucciról elmondható, hogy messze nem nélkülözhetetlen tagja a teljességgel középszer Milannak, illetve a Milan védelmének. Ez pedig mindennél keményebb kritika egy olyan játékos esetében, aki magát a világ (egyik) legjobb védőjének tartja.

  De legalább hisz a Milan projektjében, ez is valami. 🙂

  • Részben egyetértek Lansky.
   Írtam is,hogy nem játszik jól!
   Na most ugye pont ezt jegyeztem meg én is,hogy Maldinihez,Baresihez és még akiket felsoroltál azért nem hasonlítanám,nyilván ők sokkal jobbak voltak sokkal jobb társak mellett.Thiago Silvát én sem tartom világklasszisnak de elismerem,hogy egy jó védő a mai szinten.
   De mint írtam a foci is megváltozott azóta és nincsenek már világklasszis belsővédők…
   Sergio Ramost lehet utálni , szeretni (én mondjuk ki nem állhatom ) de jelenleg őt is egy top védőnek tarják…És pontosan ezt próbálom írni,hogy a jelenlegi foci top védői közül szerintem nincs egy se aki most ezt a csapatot “gatyába rázná”,mert nem képviselik azt a szintet mint Maldini,Baresi,Nesta stb…stb..

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet