Massimiliano Mirabelli, a klub sportigazgatója kommentálta az elmúlt napokban Gianluigi Donnarumma jövőjével kapcsolatban felmerült híreszteléseket. Az olasz szakember szerint egyesek arra törekednek, hogy rombolják a Milanról kialakított képet és kijelentette, hogy meg fogják védeni a játékost.

“Az álláspontunk világos és ahogy korábban is számtalanszor elmondtuk, nem kell eladnunk senkit. Amennyiben a játékos távozni akar, akkor először velünk kell közölnie és teljesen nyilvánvaló, hogy a klub diktálja a feltételeket. Senkit sem fogunk megragadni a torkánál fogva. Világos elképzeléseink vannak, hogy mint kell tennünk, ha meg akarjuk védeni a klubot. Mindig meg fogjuk védeni Donnarummát és a Milant azoktól az emberektől, akik kárt akarnak okozni és rombolják klubunk hírnevét. Gigio egy kivételes srác és sohasem mondta, hogy távozni akar. Ellenkező esetben nem írta volna alá a 2021-ig szóló szerződését.” – mondta Mirabelli.

“Talán van néhány személy, akik szándékosan szerveznek valamit, de minden téren a Milan érdekeit fogjuk szem előtt tartani. Megértjük, hogy a szurkolók dühösek, de nem szabad kifütyülniük a saját játékosukat. Ez a helyzet nem Gigio hibája és támogatnunk kell őt, mert része a klub örökségének. Meg kell védenünk őt, de tudjuk, hogy honnan jön az ördög és reméljük, hogy hamarosan megoldjuk a helyzetet. Közelebb állunk Donnarummához, mint valaha, mert nem áll szándékunkban eladni őt. Beszéltem vele és sohasem kérte a távozását, imádja a Milant. Boldogan írta alá az új szerződését.”

“Mino Raiola? Nincs tervezett találkozóm vele. A játékos nemrég hosszabbított szerződést, így nincs mit mondanom neki.”

Az elmúlt napokban olyan pletykák jelentek meg a sajtóban, miszerint Donnarumma levelet írt a vezetőségnek, amelyben állítólag az állt, hogy a nyáron nagy pszichológiai nyomás és kényszer alá volt helyezve és emiatt írta alá a szerződését.

“Nevettem, amikor először meghallottam. Talán valaki nem ismeri a törvényeket, mert nem olasz állampolgár. Ha valakit becsapnak, akkor ott vannak a bíróságok. Ismétlem, csak nevetni tudtam, amikor meghallottam ezeket a dolgokat.”

“A Milannak nem kell eladnia Donnarummát, de ha a játékos kifejezi távozási szándékát, akkor az érdeklődő kluboknak olyan ajánlattal kell előállniuk, ami megfelel az igényeinknek.”

28 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Én nem értem a szurkolókat, akik a transzparenst vitték tegnap Donnarummának címezve.. Egy ilyen kamu szagú teljesen logikátlan eseményre, mint hogy Donnarumma levelet írt, könyörgöm.. egyből így neki esni. Még ha igazuk is van a leírtakkal, nem lett volna ésszerűbb kivárni, ki mit reagál a dologra minthogy így beolvassanak neki?

  Mirabellinek amúgy igaza van. Akárhogy is kifelé ők védik a játékost, és ilyen hülyeségek miatt egy szerzdést nem semmisítenek meg. Csak ha valaki – mint ahogy az utolsó kis mondatban áll – valaki szépen kivásárolja. Röhögnék, ha a kivásárlási záradékban a bátyus kötelező megvásárlása is benne lenne 😀

 2. Ezzel szimplán arra utalt Mirabelli,hogy nem elég az a vevő féltől, ha csak Raiola zsebét tömi meg…
  Mármint ezzel csak azt akarom mondani,hogy a sportigazgató nem a Curva Sud tettére reagált, csak Raiolanak akarta a tudtára adni,hogy bekaphatja.

 3. Mirabelli egy szóval nem tagadta a levél létezését, mindössze annyit állított, hogy nevetett rajta (amit nem is csodálok). Tehát ahogy Tomi is írta, ez egyfajta üzenet volt Raiolának és a kluboknak, valamint csitítja vele a szurkolókat, hogy Gigio maradni akar. Ha ez így van, akkor megint minek ez a kavarás?
  Akár túlzó, akár nem a Curva Sud részéről, én meg tudom érteni ezt a reakciót.

 4. Persze tudom, kiragadott mondatok, de…..:
  “nem kell eladnunk senkit” = nem kell, de lehet…most még kevés az ajánlott összeg
  “Amennyiben a játékos távozni akar, akkor először velünk kell közölnie és teljesen nyilvánvaló, hogy a klub diktálja a feltételeket. Senkit sem fogunk megragadni a torkánál fogva”=elég a háttérjátszmákból, gyertek hozzánk és üzletelünk
  “Gigio egy kivételes srác és sohasem mondta, hogy távozni akar. Ellenkező esetben nem írta volna alá a 2021-ig szóló szerződését.” – ebből nem következik, hogy nem írt levelet, vagy nem asszisztál az ügynöke dolgaihoz
  “minden téren a Milan érdekeit fogjuk szem előtt tartani” -nyugi srácok(curva sud), tudjuk mit kell tennünk+ Ti kérők pedig még tegyetek pár 10 milliót az ajánlathoz, mert azért van esélyetek

  És a két egymást sztem kizáró mondat, ami ezt az egész nyilatkozatot segíti értelmezni (igaz v. nem, őszinte v. üzleti homályos utalás):
  “nem áll szándékunkban eladni őt” kontra “Aki Donnarummát akarja, annak olyan ajánlattal kell előállnia, ami megfelel az igényeinknek.”

  A Curva Sud pedig kemény volt, de nekem is elegem van a sumákolásból (Gigio részéről is) és sztem nálunk (bocs, ha nálatok nem, de magamból és az átlagból indulok ki) sokkal tájékozottabb valszeg ez a szurkolói csoport, közel vannak, belülről tudnak infókat. Viszont a szurkoló őszinte, a szíve hajtja, ezért nem üzletember (nem vezérigazgató és nem tulajdonos)……így aztán az üzletember csitítja/vagy épp hergeli ezt a csoportot, mikor hogy kívánja haszna.
  Persze lehet nincs igazam, de én így látom.

 5. A legegyszerűbb megoldás és ezzel minden tisztázva lenne,ha Donnaruma rövid úton megszabadulna Raiolától.A Milan segítheti ügyvédekkel és esetleg pénzzel,de ezzel a lépéssel végleg tisztázhatná a helyzetet,Donna kezében a megoldás.

 6. Van levél, vagy nincs levél? Ha van, de nem Donnarumma írta, akkor 99%, hogy Raiola. Nekem ez a sírós dolog ott az öltözőben egy kicsit furcsa volt. Az lett volna az első, ha én egy ilyen dolgot olvasok a szurkolóktól, hogy a meccs után vagy másnap megjelentetek egy közleményt, hogy szemenszedett hazugság, amit a lapok írnak, és perelek mindenkit, aki mást mer állítani. Ez nem történt meg.

  Amennyiben Donnarumma egy jótét lélek, és tudja, hogy Raiola kavar a háttérben (és ez nem tetszik neki), akkor pedig ott lehet ám hagyni azt az ügynököt…

  Nagyon nem kerek ez a történet, de legalább nyár óta. Itt mintha mindenki azt akarná elhitetni a közvéleménnyel, hogy a szegény, szerencsétlen, befolyásolható, döntésképtelen Donnarummát a csúnya Mino bácsi behálózta, ő nem tud semmiről, éli világát. De azért azt látjuk, hogy tök jól elvan emellett a Raiola mellett, élvezi az általa kialkudott fizetést… Ez a “Raiola az ügynököm” meg a “sírok az öltözőben, mert a Curva Sud csúnyákat ír rólam” dolog nem áll össze.

  Ha rólam egy nyilvánvaló hazugságot vagy hülyeséget írnak, én azon nem kezdek el sírni, hanem lépéseket teszek.

  Én sajnos igenis el tudom képzelni – a nyár után meg végképp -, hogy tényleg az történt, amit írtak a lapok.

 7. es mivan ha a milan unta meg raiola kavarasat, es csavartak egyet a torteneten, kihoztak a leveles cuccot, raiola lesz a rosszfiu (nem mintha nem lenne az). Mivan ha most zajlik a raiola moresre tanitasa? gigio is benne van, azert halgat ?! 🙂

 8. Nagyon egyszerű a dolog csak mi szeretjük túlkomplikálni.
  Jelenleg van egy élő szerződés, ha tényleges a pénzhiány el fogják adni, ha stabil a csapat pénzügyi helyzete akkor maradni fog. Szerintem kb. ennyi a helyzet és abban sem vagyok biztos, hogy az egész nem a vezetőségtől származik (pucer gondolatmenetét követve), ezzel készítve elő Donnarumma távozását.