Gattuso: “Segítenünk és támogatnunk kell egymást”

3

Vasárnap este újabb mérkőzés vár a Milanra, ezúttal a Bologna lesz az ellenfél a Serie A-ban. Gennaro Gattuso szombaton megtartotta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

“Nagyon jól ismerem Roberto Donadonit. Ő egy nagyon jól felkészült edző és nagyon tisztelem őt. Óvakodnunk kell a Bolognától, hiszen nem véletlen, hogy a megszerezhető 21 pontból 12-t szereztek idegenben. Látni akarom, ahogyan a csapatom reagál a csütörtöki pofonra. Sajnos ez olyan, ami megtörténhet a labdarúgásban.” – mondta Gattuso.

“Első meccsem a San Siróban? Természetesen érzelmes pillanat lesz, de nem fog tovább tartani néhány percnél, mert utána csak a győzelem megszerzésére fogok összpontosítani. Szükségünk lesz a szurkolóinkra. 4-3-3-as játékrendszer? Majd meglátjuk. Úgy gondolom, hogy időre van szükségünk ahhoz, hogy jól teljesítsünk a háromvédős rendszerben. A játékosoknak a legjobb formájukat kell nyújtaniuk, hogy valami megváltozzon. Ez nem azt jelenti, hogy Montella és a stábja hibázott. Ha nyertünk volna a Benevento ellen, akkor senki sem beszélne a Rijeka elleni vereségről. Továbbá némi játéklehetőséget akartam adni azoknak, akik eddig keveset vagy egyáltalán nem játszottak. A vereség ellenére láttam pozitív dolgokat. Mentálisan és erőnlétileg is fejlődnünk kell. Az nem lehet kifogás, hogy több játékos sincs csúcsformában. Segítenünk és támogatnunk kell egymást. A legfontosabb, hogy győzelmekre van szükségünk, ez elengedhetetlen.”

“André Silva? Remek képességekkel rendelkezik és látom, hogyan teljesít az edzéseken. Többet várok el tőle és a többiektől is, mert mindannyian nagyon jó játékosok. Calhanoglu? Amint megérkeztem, egyből megsérült. Minden egyes nap beszélek vele és azt gondolom, hogy neki is kiváló adottságai vannak. Keményen edz és hamarabb visszatérhet a pályára, mint vártuk.”“Teljesen normális, hogy a változások 10-15 nap alatt még nem látszanak. Legalább egy vagy másfél hónapra lesz szükség, de ezalatt az idő alatt is győzelmeket kell szereznünk. A legutóbbi két mérkőzésen volt néhány problémánk, de úgy látom a játékosok készen állnak és akarnak. Amikor átvettem a Primavera csapat irányítását, nem alakult túl jól a szezon eleje, de sikerült megfordítanunk a dolgokat. Biztos vagyok benne, hogy ugyanez sikerülni fog itt is.” – tette hozzá.

[adrotate banner=”32″]

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Montella leváltását követő összes meccsünket (beleértve a Beneventot is) meg kellett (kellene) nyernünk ez lenne a minimum (mivel már csak gyenge ellenfelek maradtak) + látszódni kellene az őszi forduló végére valami előrehaladásnak.
  Nem értem, ha a hátralévő meccseinken talán valamikor esetleg egyszer még nyerünk is akkor rendben lesz minden? Felállva tapsolunk???
  Silvátol többet várunk a cserepadon, de Bonaventura, Suso és Kalinic az Ok!?
  4-3-3? Majd meglátjuk? Abate???
  Gattuso nézte idén a Milan meccseket?

 2. Idegenben szerzett 12 pont a megszerezhető 21-ből már kellemetlen aggodalomra ad okot?!
  Tessék???
  Persze ez alapvető felállásban nevetséges statisztika lenne, de a baj az, hogy mi egy mérkőzéssel többet szerepeltünk idegenben, s mindössze halovány 10 pontot raktunk ezekből a találkozókból zsebbe.
  Véleményem szerint ma este egy elég unalmas meccs várható, ahol két ötlettelen unkreatív csapat fog 90 percig ásítgatós labdázgatást folytatni, ahol Donadoni behúzza a kötelezőt. És ez a mondat mint keserű pirula fog ma este égni a számban…
  Este 0-1lesz szerintem a Bologna javára, s már csak az lenne a sors különös fintora ha Verdi szerezné azt a győztes gólt.

 3. Nah… ő már két meccs után rájött, hogy 3 védős felállásban nullák vagyunk.
  MOst változtatott 4-3-3-ra ugye, amit Montellaout is szeretett.
  Kiváncsi vagyok mennyi meccs kell, hogy rájöjjön 2 csatárral kell felállnunk és nagyon 4-4-2-t kell játszanunk.

  Abate régi nagy barátja elhiszem…. de ne már… 😀

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet