Ancelotti: “Nem beszéltem a Milan új vezetésével”

0

Úgy tűnik, hogy Carlo Ancelotti a közeljövőben biztosan nem veszi át az olasz válogatott irányítását. Az olasz szakember egy televíziós műsorban beszélt a szövetség megkereséséről, a Serie A-ról, a Milanról és korábbi munkaadójáról, a Bayern Münchenről.

“Megkeresett az Olasz Szövetség és elmondtam, hogy milyen nagy megtiszteltetés számomra, hogy ilyen sok ember engem szeretne, de az olasz válogatottat irányítani olyan lenne, mintha egy teljesen új szakmában kellene helytállnom. Egy nemzeti csapatot vezetni másabb, mint egy klubot. Szeretnék továbbra is klubcsapatot irányítani, mert minden nap edzéseket akarok tartani.” – mondta Ancelotti.

“Úgy gondolom, hogy a Serie A számára előnyös lenne, ha a létszámot 20-ról 18-ra csökkentenék. Tudom, hogy vannak olyan klubok, akik támogatják ezt az elképzelést. Az elmúlt néhány hónapban szóba hoztak Horvátországgal, Szaúd-Arábiával, Kínával és a Milannal is. Jelenleg a Serie A a legérdekesebb Európában, hiszen nagy a verseny, ellentétben Franciaországgal. Milan? Sohasem beszéltem a klub új igazgatóival.”Mint ismert, az 58 éves olasz szakember néhány hónappal ezelőtt távozott a Bayern München kispadjáról.

“Nem volt egyetértés a munkamódszereimmel kapcsolatban, amit sok éven át építettem és ezen nem fogok változtatni. A játékosok évente 60 meccset játszanak és az én módszerem a minőségen alapul, nem pedig a mennyiségen. Bármilyen döntést hozhatsz, de ha a játékosaid nincsenek melletted, akkor halott vagy. Ha kiosztottam egy játékost, egyből szaladt a vezetőséghez, akik kiálltak mellette, én pedig elvesztettem a szavamat az öltözőben.” – tette hozzá.

[adrotate banner=”32″]

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet