A Milan az Austria Wien elleni csütörtöki győzelmével sikeresen kiharcolta a továbbjutást az Európa Liga kieséses szakaszába. Vincenzo Montella, a csapat trénere elégedetten nyilatkozott a fölényesen megnyert összecsapást követően.

Mint ismert, a Milan hazai pályán 5-1-re nyert az Austria Wien ellen az EL csoportkörének 5. fordulójában. André Silva és Patrick Cutrone duplázott a meccsen, emellett Ricardo Rodriguez volt eredményes. Egy fordulóval a vége előtt matematikailag is biztossá vált, hogy a milánói együttes fog a D-csoport első helyén végezni.

“Ez egy fontos győzelem, elértük a szezon elsődleges célját. A csoportelsőség biztosítása lehetőséget ad arra, hogy a Serie A-ra és az Olasz kupára összpontosítsunk, viszont nem becsüljük le a csoportkör utolsó mérkőzését. Boldog vagyok a csapat játéka miatt, mert a kapott gól után nem veszítettük el a fejünket. Folyamatosan támadtunk és intelligensen játszottunk. Ez egy nagyon pozitív este volt. André Silva? Nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik. Az olasz labdarúgás nagyon eltérő, sokkal kevesebb a terület. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan teljesen hozzászokik az olasz focihoz és ebben a sorozatban is úgy fog teljesíteni, mint a nemzetközi porondon és a portugál válogatottban.” – nyilatkozta Montella.“Világos elképzeléseim vannak a rendelkezésemre álló játékosokról és arról, hogy mit tudnak adni a csapatnak. Most a bajnokságra szeretnék koncentrálni, mert a csapat a teljesítmény alapján többet érdemel. Kaká? Ő egy fantasztikus játékos. Öröm volt vele újra találkozni és boldog vagyok, hogy láthattam. Nagyszerű srác. Nem tudom, hogyan fog alakulni a jövője. Fassone? Különösen nyugodtnak láttam.”

“Borini? Tökéletesen alkalmazkodott az új szerepköréhez. Olyan, mintha mindig is szélsőként játszott volna. Silva és Cutrone is remek mérkőzést játszott, de még mindketten nagyon fiatalok. A szurkolók győzelmet akarnak és nem számít, hogy ki játszik. Meg kell tartanunk a csapat egyensúlyát, óvatosnak kell lennünk. Kevesebb mint 48 óránk maradt felkészülni a Torino elleni összecsapásra. Jelenleg teljesen csak erre a meccsre koncentrálok.”

[adrotate banner=”32″]

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. ” André Silva? Nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik. Az olasz labdarúgás nagyon eltérő, sokkal kevesebb a terület. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan teljesen hozzászokik az olasz focihoz és ebben a sorozatban is úgy fog teljesíteni, mint a nemzetközi porondon és a portugál válogatottban.” – nyilatkozta Montella.”

  Tehát hétvégén is Kalinic kezd;remek,nehogy a jó formában lévő,technikás,fiatal srác…

  • Irigylem Montella-t, nem látjátok mekkora őstehetség?! Aki úgy szoktat hozzá egy játékost a bajnoksághoz, hogy az minden ötödik meccsen kap négy percet, az egy zseni. Csak nem látjátok. De majd, ha egyszer hozzá szokik akkor majd látni fogjátok… 😀
   Khöm, tényleg rég láttam olyat, hogy valaki ennyire nem látja be, hogy nem ért hozzá. Hajrámester csak így tovább. Jól állunk.

  • ‘Kevesebb mint 48 óránk maradt felkészülni a Torino elleni összecsapásra.”

   Ez azt jelenti,hogy a jól szereplő játékosokat pihentetni kell hétvégén, mivel ők többet kiadtak magukból. A két csatáros játék is elfáradt irányítóstól,szóval vissza kell térni a jól bevált dolgokhoz..:)

  • Nekem is ez szúrta ki a szemem…az volt a cél, hogy a leggyengébb csoportból továbbjussunk az EL-ben? 😀 Nem BL-ről beszélt itt mindenki? (nem gondolnám, hogy ezzel zsebben tudhatjuk az EL-t…)

 2. “Meg kell tartanunk a csapat egyensúlyát, óvatosnak kell lennünk.”
  Tehát egy 35. féle kezdővel fog a csapat pályára lépni.

  • Ok, csak a rosszindulat beszélt belőlem, erősen túloztam. Most olvastam a Milannewson egy érdekes infót: az eddigi 22 mérkőzésen 22 különböző összeállítást alkalmazott a mester (nem néztem utána, hogy igaz-e, de nem emlékszem, hogy lett volna olyan, hogy 2x ugyanaz a kezdő megy fel egymás után).
   És akkor csodálkozunk, hogy november végén még mindig olyanok a srácok, mint akik 3 napja találkoztak életükben először.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet