Csütörtök este a Milan az Austria Wien csapatát fogadja a San Siro stadionban az Európa Ligában. A rossoneri egy győzelemmel bebiztosíthatná továbbjutását a csoportkörből.

Vincenzo Montella, a piros-feketék vezetőedzője nyilatkozott a találkozót megelőzően.

“Nagyon fontos számunkra az Európa Liga, mert Európa az AC Milan otthona. Eddig jól teljesítettünk a sorozatban, de szeretnénk ma lezárni a továbbjutást, hogy teljes erőnkből a Serie A-ra koncentrálhassunk. Az első mérkőzés fantasztikus volt, amit az Austria Wien ellen vívtunk. Ugyan a csapat akkor nem volt a legjobb állapotban, de így is nagy elszántságot mutatott. Csütörtökön meg kell ismételnünk ezt a teljesítményt. Ez a mérkőzés nagyon fontos lesz, mert adott a lehetőség, hogy az általunk kitűzött elsődleges célt bebiztosítsuk. Suso? Még nem áll készen a játékra. Nem akarunk kockáztatni. Előreláthatólag két támadóval fogunk játszani. Borini nagyon lelkes és kész áldozatot hozni a csapatért, sohasem adja fel. Calhanogluban megvan a potenciál, hogy emeljen a játékunk szinvonalán. Sokat várunk el tőle, ő az egyik legtechnikásabb játékosunk.” – mondta Montella.“A játékosok nagyon optimisták és hisznek a csapatban. Magas elvárásaink vannak, de ha olyan szinten akarunk játszani, mint a Napoli akkor még fejlődnünk kell minden szempontból. 13 kapura lövésünk volt a Napoli elleni meccsen, ennél csak az Atalanta tudott többször kapura lőni. Emellett a labdabirtoklásunk is nagyobb volt. Ezek a statisztikák is azt mutatják, hogy fejlődik a játékunk. Ennek ellenére jobban kell teljesítenünk a támadó-szekcióban. Gyorsabban kell járatnunk a labdát és gólra váltani a lehetőségeinket.”

“Megértem a szurkolók frusztráltságát, mert az eredmények csalódást keltőek, de szükségünk van a támogatásukra és az optimizmusukra. A szurkolók mindig mellettünk álltak és reméljük sokan lesznek a San Siróban.” – fejezte be.

[adrotate banner=”32″]

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ha nem csal az emlékezetem, akkor ellenük játszottuk az utolsó olyan meccset, ahol szép játékkal, jó eredménnyel nyertünk. Mindenki brillírizott.
  Jó rég volt.
  Ez a mai meccs megmutatja, mennyit fejlődött a bécsi csapat és mennyire estünk vissza.

 2. Kíváncsi leszek a Wien mennyire szívja fel magát. Az első meccsen nagyon éltek a játékosaink, de kellett a Wien folyamatos bakiparádéja is az 5 gólunkhoz.. Az EL-ben statisztikailag nagyjából jól állunk, de azt hozzá kell venni, hogy az Athen ellen két gólnélküli döntetlen (nyögvenyelős játékkal) annyira nem megnyugtató.

  A másik érdekesség, hogy mindig ezzel a sok kapurarúgással jön a mester. Emlékszem a Juventus ellen is fordulatból bárhonnan mindenki rátüzelt, mintha csak az életük múlna rajta… És az meg egy újabb kérdés, hogy ebből mennyi találta el a kaput, meg milyen akciók végén sültek el a lövések. Teljesen reménytelen összevissza tüzelés 20-30 méterről ami csak statisztikának jó.. ezzel példálózni, hogy már pedig működik a támadójátékunk..

  Vagy tényleg hiperszerencsétlen a csapat és valahogy két hónapja nem jön ki a lépés (??) vagy be kéne látni végre, hogy teljesen fogalmatlanok vagyunk elől, bármilyen begyakorolt befutások, kényszerítők, stb. nélkül..

  Persze azért nyerjünk!! Mert erőből ezt simán hozni kell, de sajnos egy győzelem után megint bele fog férni egy “szerencsétlen” döntetlen/vereség a Torino ellen… De ne legyen így! Forza Milan!

 3. “Ma szeretnénk lezárni a továbbjutást” – Montella
  “Ma szeretném, ha elhúznál a pék f@szára” – Én

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet