Veszélyben van Vincenzo Montella állása, ugyanis olasz lapértesülések szerint amennyiben a Milan nem nyeri meg vasárnap a Sassuolo elleni bajnokiját, a klub meneszti az olasz edzőt.

A piros-feketék 11 fordulót követően csupán a nyolcadik helyen állnak a bajnokságban, ráadásul az utóbbi 6 bajnoki meccsükből mindössze 1-et tudtak megnyerni, a további mérleg 1 döntetlen és 4 vereség. Ráadásul a csapat a gólszerzéssel is hadilábon áll, hiszen az előző 9 tétmérkőzésén (EL-meccseket is figyelembe véve – a szerk.) 6-szor nem tudta bevenni az ellenfél kapuját.

A La Gazzetta dello Sport arról számolt be, hogy a Sassuolo elleni mérkőzés fog dönteni Montella jövőjéről, tehát amennyiben a csapat nem szerzi meg a három pontot, az olasz szakember távozik a kispadról. A Sassuolo jelenleg a kiesés ellen harcol és 11 meccsből 7-et elveszített, így kötelező a győzelem.Eközben a Corriere dello Sport, a Gazzetta dello Sport és a Tuttosport egybehangzóan állítja, hogy az egyetlen valódi alternatíva Montella helyére a Primavera csapatot irányító Gennaro Gattuso. A 39 éves szakember ebben az esetben a szezon végéig veheti át a felnőtt csapat irányítását.

[adrotate banner=”28″]

25 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Persze egy kieső jelölt Sassuolo-t már csak el kellene verni.
  De, hogy egy esetleges győzelem ellenük fogja megmenteni Montella munkáját, ez már nagyon nincs rendben.

  Nálam akár nyer, akár veszít, mennie KELL!!!

 2. Ha komolyan venném a hírt, akkor most azt mondanám, hogy “Na ne má’! Ha megverünk egy kiesés ellen küzdő csapatot, akkor minden rendben, és Montella forever lesz?”
  Becsúszik majd egy-egy győzelem a full töketlen csapatokkal szemben és akkor a vak is látja majd a fejlődést…
  Most komolyan! Mindig van lejjebb??
  1. Lazio ellen beleszaladtunk egy pofonba
  2. Nem volt helyzetünk, de legalább nem kaptunk ki a Samptól Genovában.
  3. Volt helyzetünk, de kikaptunk mindegyik “riválisunktól”
  4. Nézhetetlen játék az EL-ben – de (még) vezetjük a csoportot
  5. Nézhetetlen játék a bajnokságban – nem vezetünk még egy normális támadást sem…
  6. Nézhetetlen Montella frizurája (a lovak sörényét nyírták így a középkorban – az AEK előtt nyilatkozós képre gondolok), de a dzsekije kihúzza a xarból…
  7. Poénkodik a ellenfél edzőjével, majd a sajtótájékoztatón, majd a szurkolókkal…
  8. Szerintem ha most sem nyerünk, akkor majd a kupameccs lesz a következő tét…

  • Szia Utahjazz!

   A 2.-es ponthoz hozzá szólnék, hogy gondolom véletlenül elírtad, mert az igaz, hogy nem volt helyzetünk, de ki is kaptunk 2-0-ra a Samp-tól Genovávan.

   • Uh, bizony! Sikerült összemosnom a két genovai gárdát.. Köszi!
    (Így viszont a 2. pont marad a Genova, a Samp meg jöhet a 3. után 🙁 )

 3. De nem is Gattuso kell, kevesebb tapasztalata van. Semmi értelme, volt Seedorf-unk, Inzaghi-nk stb. Vagy egy sztár edző kell, vagy legyünk kis csapat és építkezzünk, egy újra kezdéshez szerintem kell 3 évet adni. Vagy ha nagyon látszik hogy nem működik akkor meg nem kell ennyit se várni mint amennyi eltelt már ebből a szezonból.

 4. Én is úgy gondolom hogy Montellának mennie kell. Pedig a szurkolók között a türelmesebbek közé tartoztam 😀 Érdekes, hogy nálam az i-re a pont a heti EL meccsen volt. Egyszerűen brutálisan kilátástalan volt a játék, és ez csak megérzés, de szerintem a játékosok sem bíznak már az edzőben. Azonban ha nincs elérhető edző a piacon…Gattuso nem megoldás szerintem sem. Ha váltani kell akkor egy igazi tűzoltóra lenne szükség aki rövid idő alatt össze tudja rántani a csapatot de mégis csak a szezon végéig maradna. Szerintetek ki lenne a megfelelő jelölt?

 5. Ebben a hírben nincs semmi pozitívum. De már kezdenek megint unalmasak lenni… Még hány ilyen meccs lesz???

 6. Késő, nagyon késő. Menesztik, és akkor? Már rég tönkre lett téve az egész szezon. Az egyetlen “siker” a szezonban maximum annyi lehet, ha ismét elindulhatunk az EL-ben. Persze legfeljebb csak a selejtezős helyről, mert hogy az ötödik Roma-t nem előzzük meg az teljesen nyilvánvaló.

 7. De most ennek így mi értelme? Megverünk véletlenül egy még nálunk is xarabb formában lévő csapatot, akkor minden rendben, ha nem verjük meg, akkor meg jön egy még Montellánál is kevesebb tapasztalattal rendelkező, eddig még sehol-semmit el nem érő edző, aki kb. Brocchi szintet képvisel jelenleg.

  Ha amerikai “szakzsargont” kellene használni, akkor ez a lose-lose szituáció. Mert kb. Gattusoval is annyi esélyünk van valami életképesre mint Montellával. Felrázza esetleg egy időre a csapatot, de komoly eredményre alkalamatlan. Értem én hogy év végéig lenne, de akkor megint ott tartunk hogy még a motiváció is kérdéses lesz nála, ha már most tudja hogy nem terveznek vele hosszabb távon. Tényleg tiszta Brocchi feelingem van.

 8. Nehéz helyzetben van mindenki. Egyértelműen mennie kell, de nem kellett eddig várni. Azért a vezetők is megtorpantak, mert ilyen szar eredményre nem számítottak, szokatlan ez a helyzet, tehetetlenek. Tudják, hogy évközben épkézláb edzőt kispadra ültetni 8 hónapra nagyon nehéz. És ha megverjük a Sassuolot…Akkor mi lesz?? Marad megint évvégéig a Montella féle taktikai csoda…

 9. Nem gondoltam volna a bevásárlás után,hogy ilyen gyengék leszünk! Egy élvezhetetlen semmi minden meccsünk! Sem taktika,sem akarat,semmi alázat. Meg van egy nulla edzőnk!

 10. Rinhot HATALMAS hiba lenne a nagy csapathoz rakni és fél évre valakit a fiatalokhoz.
  6 meccs óta veretlenek, 16 pont. Az x is a listavezető atalanta ellen volt.
  Ha most nem nyer az atalanta akkor 1 pontra lesznek a fiúk tőlük.
  Úgy néz ki jó az összhang, nem kéne megbontani, és Rinho hagy tanuljon.
  2-3 év és ha okés jöhet a nagy csapathoz.

 11. Montellának az állása nem a Sassulótól kell(ene) függenie.
  MÁR RÉGEN MENNIE KELLETT VOLNA!!!!

  Gattuso lesz az edző?!
  Na ne már. Miért nem Carlito? Ancellotti elfelejtett a Bayern München után edzősködni?

  Conte ennyire kell ide? Csak Ő lehet a megváltó? Nem értem…
  Nem vagyok abban biztos, hogy a Juventusos Conte-t a Milan szurkolótábora zokszó nélkül elfogadná – befogadná?! De lehet, csak én vagyok ezzel így…

  • Conténak vagy egy óriási erénye: egy fanatikus állat, aki ezt át is tudja adni úgy, hogy közben jó alaposan seggbe is rúgja őket. Ennek a keretnek most egy hentesre van szüksége, aki helyre teszi ezt a csapatot(bocs csűrhét) az öltözőben és a pályán. Taktikailag képzett akárcsak Carlo, én mégis most jobban örülnék ilyen habitusú edzőnek. Max elfogy pár csomag 100-as zsepi ezalatt…

   • Az az igazság, hogy nem tudhatjuk ki lenne a lehjobb a MILAN élére.
    Lehet jön Conte és befürdünk vele. Lehet Ancelotti is megbukna.
    Aztán lehet beraknánk Sousa-t és csodákat művelne a csapattal.

    Nem tudhatjuk.
    Egyetlen egy dolgot tudunk biztosan, hogy Montella már megbukott és semmi keresni valója a MILAN edzőjeként. Persze ez nem zárja ki, hogy egy másik csapattal sikereket érhessen el. De a MILAN-nál 120%-osan megbukott.

  • Ilyen egyszerű. Amely klub elszántan, nagyratörő tervekkel törekszik előre, annak a vezetősége így reagál. Ebből is látszik, hogy a mi vezetőségünknek csak a szája nagy, mert ha szintúgy nagyratörő terveik lennének, már Montella kb. 1 hónapja munkanélküli lenne.

 12. Szóval ha mondjuk a második percben kapunk egy tizit és kiállítanak egy Sassulo játékost emiatt. Berugjuk a tizit és utána a mostmár sajnos szokásos bün rossz játékal nyerünk akkor minden oké?????? Hmmmm….Okos ultimátum, mondhatom. Viszont ha Rinot akarják ezután a gyökér után beáldozni, akkor magam megyek Milánoba és rugom szét a seggüket!!! Rinot hagyják békén a Primaveránál!!!

 13. Azért gatta elég jól teljesít a fiatalokkal.Ancelottira hiába vártok.2x volt esélye leülni milan padra és mind 2x az volt a válasza, hogy most pihen kicsit inkább.
  Meg egy edző hiába alakít ki taktikát bármit ha a játékosok nem csinálják.Nem védem Montellát szerintem is szánalmas amit csinál.Engem ez a 3 védős rendszer kikészít teljesen, semmi értelme nincs.Én a csütörtöki el meccset néztem 20 percig de már a 10. perctől ki akartam kapcsolni látva ezt a semmilyen játékot.A végét is láttam csak meg néztem, de semmi változás nem volt.
  Én kifejezetten kíváncsi lennék a volt vidi edző mit tudna itt csinálni.Szerintem sokkal jobb lenne mint montella.Bárki jobb lenne mikor jött se értettem minek.
  Olyan edző kell aki feltüzeli és motiválja a játékosokat.Na és jó volna végre látni valami stílust is a milan részéről.Utálom nézni ezt a tologatjuk hátra a lasztit utána ívelünk lesz valami hátha.
  Na és borini nagyon meg érte nekünk.Ő állandóan tud nyújtani 1 elfogadható teljesítményt valamikor többet is.Vicc kategória, hogy őt kell védjem a csapatban, de ez van.Silva is 1 nulla 40 milla kuka, bonuccival együtt 80.

 14. Gattuso szezon végéig megfelel, de csak akkor hogyha fixen visszamegy a primaverába a nyáron..
  Nyárig teremtene egy katonai hangulatot, rendbe rakná az embereket, és sok 0-0 ás meccsünk lenne!
  Gattuso eddigi munkásságát figyelemmel kísértem, és a védelmet azt betyárul összerakja, a csapat védekezés is nagyon megy, egy középpályás se lézenghet.. (Szerintem azt várja el minden középpályásától amit ő is tett rombolt)
  Támadásban nem nagyon jön ki a lépés a csapatainak, de nem is volt a kezei alatt olyan támadó sor mint amilyen most lenne..
  Ugyanakkor előszeretettel az Olasz játékosokat favorizálja annak ellenére hogy egy-egy légiós jobb, és a cseréi túlságosan hirtelen haragúak, olykor egy rossz passz miatt is képes lekapni valakit a 18. percben!

  tehát neki is vannak hibái, bőven, de míg Montella kurva idegesítő vigyorát nehezen viseli az ember, Gattusot csak imádni lehet.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet