A Milan vasárnap délben a Marassi stadionba látogat, ahol az eddig veretlen Sampdoria vendégeként lép pályára. Következzen Vincenzo Montella, a piros-feketék trénerének mérkőzés előtti sajtótájékoztatója.

“Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérek Genovába, Ez mindig egy izgalmas mérkőzés. Nagyon kemény meccsre számítok, különösen taktikai szempontból. Gyorsnak és szervezettnek kell lennünk, de persze a megfelelő hozzáállás is fontos lesz. A Sampdoria védekezésben mindig nagyon jó, függetlenül az ellenféltől. Duvan Zapata? Ha Cristian Zapata játszik Duvan Zapata ellen, az lesz csak az igazi kihívás. Szintet kell lépnünk, a következő mérkőzések kiemelten nehezek lesznek: a Roma, az Inter, a Juventus és a Napoli ellen. A mai meccs lesz az egyike a kemény és nehéz összecsapásoknak. A csapat – akár csak én – rendkívül motivált és elégedettek vagyunk a bajnokságban elfoglalt helyezésünkkel. Csak kívánni tudtunk volna ilyen kezdést, tovább kell folytatnunk a kemény munkát. Statisztika? Mindeddig csak a Napolinak volt jobb a labdabirtoklása, nekünk van a legtöbb kaput eltaláló és távoli lövésünk. Azonban a számok önmagukban nem mondják el az egész történetet, de ha ezeket a statisztikai adatokat vesszük figyelembe, akkor látszik, hogy a Milan igazán jól teljesít. Mi vagyunk a legfiatalabb csapat Olaszországban, míg Európát tekintve a hatodik helyen állunk.”

“Suso pozíciója? Az elmúlt szezonban nagyon jól játszott szélsőként, de a célunk a Bajnokok Ligája elérése és neki is növelnie kell a szintjén. Több gólt kell szereznie és erre több esélye lesz ebben a pozícióban. Gyorsan fog alkalmazkodni. André Silva? Folyamatosan fejlődik, fizikailag és technikailag is. Egyáltalán nem aggódom miatta. Nagy befektetés volt a megszerzése és ez emeli a vele szemben felállított elvárásokat, de még mindig csak 21 éves. Remekül kezdte a szezon, nagyon örülök neki. Kalinic? Ő a legtapasztaltabb, de mindenkire szükségem van.”

“Bonucci és Biglia jelenléte? Sokat várunk tőlük, épp úgy, mint ahogyan a többi tapasztalt játékostól. Ők példát szolgáltatnak, mind a pályán és mind azon kívül. Változások a következő két mérkőzésen? Három naponta játszunk, néhány játékos probléma nélkül mindegyiken pályára léphet, de így is változtatnunk kell egy keveset. Még mindig van hová fejlődnünk, de jó úton vagyunk és a pozitív eredmények elérése érdekében következetesnek kell lennünk.”

[adrotate banner=”28″]

3 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Edző úr, akkor miért nyomjuk a 3-5-1-1-et??? Ezt nyomtuk az Udinese ellen is és hát Suso rohadtul szenvedett a csatár mögött. Neki a jobb szélen kell játszania, ha csatárként Kalinic mellett, akkor úgy, de mindenképp a jobb szélen!
  A Sampdoria elleni nem lesz egy könnyű meccs.
  Igaz eddig még nem kaptak ki, és van egy elmaradt meccsük az AS Roma-val, de komolyan kéne venni, mert ha megint elhullajtunk 3 pontot, rohadtul le fogunk szakadni az élmezőnytől.
  Utána a ROMA-val és az Inter-el játszunk. Elnézve a formájukat, mákunk lesz ha 1-1 pontot lopunk tőlük.
  A Sampdoria féléket kell elcsapnunk és 3 pontot gyűjteni.
  Nem tetszik Suso az egy szem csatár mögött.

 2. Nem lenne rossz egymás után kétszer ugyanazt a csapatot felküldeni ugyanabban a felállásban. Rendben hogy 2 hét alatt sok meccset játszunk, de egy-két olyan játèkosunk aki kulcsember lehetne, csak minden második meccsen lép pályára. Vagy minden harmadik meccsen. ( Calhanoglu, Silva). Kéne egy kis folytonosság, szeptember van,azért még nem olyan fáradtak a játékosok, jó lenne megtalálni az alap 11 embert a 3-4-1-2es felállásban. És abba lehet bele bele nyúlni apránként ha pihentetni akar!
  Forza Milan