Bonucci szerint tanulni kell a római vereségből

11

Leonardo Bonucci, a Milan csapatkapitánya szerint a tizenegyest követően teljesen összeomlott a csapat és elmondása szerint tanulni kell ebből a súlyos vereségből. Az olasz válogatott védő mellett Ricardo Rodriguez is nyilatkozott a meccs után.

“Ez az eredmény nem változtathatja meg az ambíciónkat, de értékes leckeként kell szolgálnia. Szükség lett volna a csapategységre, de a tizenegyes után összeomlottunk. Úgy gondolom, hogy ezt a vereséget mindannyiunknak egy egészséges pofonként kell kezelnünk. Nem voltunk fenoménok a meccs előtt és nem vagyunk katasztrófák ez után. Igaz, hogy többet kell dolgoznunk azon, hogy a csapat egységessé váljon és feláldozzuk magunkat mindenért. Mindig 100 százalékot kell beleadnunk, mert a Serie A-ban és az Európa Ligában sem elég a 99 százalék. Számos területen fejlődnünk kell és fel kell áldoznunk magunkat a csapatért. Ez nem történt meg.” – mondta Bonucci.

“Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a Milan ilyen vereséget szenvedjen. Sokat kell ebből tanulnunk és láthattuk, hogy ha nem nyújtunk 100 százalékot, akkor az ellenfeleink kihasználják és súlyosan megbüntetik. A Lazio kemény ellentámadásokat vezetett. Európa Liga? Keményebben kell védekeznünk és agresszívebbnek kell lennünk támadásban.”Ricardo RODRIGUEZ: “Nehéz mérkőzés volt, a Lazio jól teljesített, mi pedig nem. Sokkal egységesebbnek kell lennünk és jobban nyomás alá helyezni az ellenfelet. Bécsben javítanunk kell. A következő mérkőzésre összpontosítunk és vissza kell vágnunk.”

[adrotate banner=”28″]

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ne feledjük el hogy Bonucci egy jól működő “gépezet” egyik jól működő “láncszeme” volt. Ahhoz hogy nálunk is hasonlóan teljesítsen mint a börtöncsíkosoknál egyszerűen meg kell találni mellé azokat az embereket akikkel kölcsönösen kiegészítik egymást. Ez nem napokat és nem is heteket fog igénybe venni. A potenciál megvan mind Romagnoliban mind pedig az argentinban hogy felnőjenek Leonardo mellé de ehhez idő, türelem és elszántság.

  • Ebben teljesen igazad van, viszont elméletileg egy világsztárt igazoltunk. A világsztárok jellegzetessége, hogy felhúzzák más játékosok teljesítményét a saját jó játékuk mellé (pl. nem is olyan régen Ibra nálunk). Ő lett egyből a csapatkapitány, mert vezérnek igazoltuk. Az első komolyabb mérkőzésen, ahol neki is ráncba kellett volna szednie a társaságot (focizni nem tud helyettük, de azért nem így kéne pályára lépni egy rangadón…nem csak az edző feladata a morál megteremtése!), csődöt mondott.

   Természetesen nem lehet leírni még, hogy mekkora blama az ő idehozatala, hiszen ahogy írtad, biztosan kell még neki idő. De ezzel ne mentsük már fel teljesen őt se. (ha már egyszer Montellánál se él ez)

 2. Amíg nem tudjuk télen leigazolni mellé Chiellinit, addig adjunk Musacchiora egy Chiellini álarcot, hogy a 7,5M Euro évi fizetése mellé otthonosabban érezze magát nálunk, ide érkezve úgy látszik mindenki megbolondul, hiszen mindannyian ugyan azt a szart károgják, ha mikrofont kapnak az orruk alá, milyen ambícióra lenne még szükségetek, hogy ne verjen rommá benneteket egy Lazio!!
  Én egy hetet javasolnék minden “ízeltlábúnak” a Tesco májkrém során árufeltöltőnek minimálbéren, abból lehetne ambíciót meríteni.
  És soha nem lesztek fenoménok, de jelen pillanatban igenis katasztrófák vagytok.

 3. Most komolyan valaki azt hiszi,hogy Bonucci 3 hónapja világsztár volt és most elfelejtett focizni?
  Ez nem egy Manageres játék gyerekek!!!Össze kell álljon egy rendszer és egy CSAPAT!!!
  Idő kell!!!!
  Szerintetek ha most Messi vagy Ronaldo idejönne akkor tutira meglenne a BL hely?
  Hát nem….És higgyétek el Nesta sem tudna most jól játszani..
  Ahelyett,hogy örülnénk , hogy a világ egyik legjobb (a 10-ben biztos benne van) belső védője idejött ahelyett fikázás megy…Hihetetlen…

 4. Azt se felejtsétek el hogy első Juvés szezonjában bőven lefelé lógott ki, utána pedig csak Chiellini és Bazagli val játszott még válogatott szintén is. Gondolom ennyi idő után szinte egymás gondolatát is ismerték, és tudták hogy mikor ki, hol fog lenni egy adott szituációban.
  Az se mellékes hogy őket egy 40 éves Buffon irányította hátulról, és aztán ha valaki ő tudja kinek hol kell lennie.

  A Milán védelmének időt kell hagyni az össze szokásához.